Život
ANIMALNI INSTINKT

Rock glazba budi 'životinje u nama'

objavljeno prije 12 godina

Iznenadne i neskladne promjene u visini i frekvenciji tonova djeluju na iste emocionalne mehanizme kao i zvukovi koje proizvode životinje kako bi upozorile ostale članove čopora na… više »

PARADOKS

Zašto su pametni ljudi zapravo glupi

objavljeno prije 12 godina

Bez obzira na to koliko već mnogo znamo o njemu, ljudski nam je mozak velikim dijelom još uvijek pravi misterij. Suočen s novom i nepoznatom situacijom, mozak većine nas odbacuje… više »

MALI TRIKOVI

10 prečaca na vašoj tipkovnici koje vjerojatno niste znali

objavljeno prije 12 godina

Koristite li računalo već neko vrijeme, sasvim je vjerojatno da već znate osnovne prečace na tipkovnici poput Ctrl + C za kopiranje i Ctrl + V za lijepljenje, odnosno pejstanje. Ako često… više »

SRETAN ZAVRŠETAK

Policija pronašla kradljivca Nadalovog luksuznog sata

objavljeno prije 12 godina

Francuska je policija objavila kako je uhvatila lopova koji je pobjedniku Roland Garrosa Rafaelu Nadalu ukrao skupocjeni sat vrijedan 300.000 eura iz sobe njegova pariškog hotela.… više »

PLJAČKA BANKE

Ekonomisti dokazali da se zločin uistinu ne isplati

objavljeno prije 12 godina

Kada dugovi dođu na naplatu, a stanje na računu može deprimirati i najveseliju osobu na svijetu, mnogima na pamet padne ideja, makar samo i u mašti, da orobe banku i tako se jednom… više »

MALO OLAKŠANJA

Pušenje, opijanje i pretilost ne smanjuju plodnost

objavljeno prije 12 godina

Na kutijama cigareta jasno stoji da "pušenje može ošteti spermu i smanjiti plodnost", no britanski znanstvenici otkrili su da to jednostavno nije istina, odnosno muškarci… više »

PSIHIČKA PRIPREMA

Kreirana aplikacija koja upozorava na opake SMS-ove

objavljeno prije 12 godina

Koliko puta vas je neugodno iznenadila prijeteća SMS poruka od bijesnog kolege ili bliske osobe? Od sada su stres i razočaranje zbog opakih poruka stvar prošlosti jer su programeri… više »

NITKO VIŠE NIJE SIGURAN

Diskografi plaćaju studente da cinkaju kolege pirate

objavljeno prije 12 godina

Ilegalno skidanje glazbe s interneta postalo je iznimno riskantno jer brojne agencije svakodnevno aktivno tragaju za prekršiteljima autorskih prava, no s novom i neočekivanom spoznajom… više »

NEVJEROJATNI RAZLOG

Bogati prijatelji su nam od iznimne koristi

objavljeno prije 12 godina

Znanstvenici s škotskog sveučilišta St. Andrews otkrili su da se mlađi zaposlenici, ispod 45 godina, osjećaju zadovoljnije kada saznaju da njihovi prijatelji i kolege primaju… više »

ISTRAŽIVANJE

Što vaš izbor obuće govori o vama

objavljeno prije 12 godina

Unatoč tomu što nas uče kako odijelo ne čini čovjeka, čini se kako ista stvar ipak ne vrijedi za obuću koju pritom nosi. Znanstvenici sa Sveučilišta u Kansasu proveli su… više »

STARI 700 GODINA

Kosturi "vampira" u bugarskom muzeju

objavljeno prije 12 godina

Bugarski mediji prenose planove tamošnjeg povijesnog muzeja, koji će sljedećeg tjedna izložiti dva vampirska kostura, odnosno ostatke dva muškarca probodenih željeznim kolcem za… više »

ZNANSTVENO OTKRIĆE

Stariji očevi imaju djecu koja žive dulje

objavljeno prije 12 godina

Zbog financijske nesigurnosti sve se više parova čeka s roditeljstvom, no ta taj trend ima iznenađujuću pozitivnu nuspojavu: djeca od svojih očeva, koji su u svojim kasnim tridesetima… više »

KOBNA OBLJETNICA

Smrt nam najviše prijeti baš na rođendan

objavljeno prije 12 godina

Svaki dan nam može biti i posljednji, no znanstvenici su otkrili da je obljetnica našeg rođenja najkritičnija što se tiče susreta sa Smrti. Praćenje preko dva milijuna ljudi… više »

BUĐENJE U CIK ZORE

Ranoranioci su sretniji i zadovoljniji životom

objavljeno prije 12 godina

Noćne ptice i popodnevni tipovi muku muče s buđenjem za posao ili školu, a kada jednom i ustanu iz kreveta mrzovoljno hitaju u kuhinju kako bi pristavili kavu da dobe prijeko potrebni… više »

DOLAZI NA JESEN

Sve što trebate znati o novom iOS 6

objavljeno prije 12 godina

Tražite li sustav koji podržava najmodernije mobilne novotarije, tada vas danas najavljeni Appleov operativni sustav iOS 6 nipošto neće razočarati, piše Mashable. Na Apple… više »

skrolaj na vrh