« Život
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
ODLUKE

Izbjegavajte ljude koji vas iritiraju

Ne moramo svima biti dragi niti dobri prijatelji, a još manje se trebamo družiti s ljudima koji nam idu na živce

Umjesto da izgledate ovako, prestanite se družiti s takvim ljudima
Umjesto da izgledate ovako, prestanite se družiti s takvim ljudima (Shutterstock)
Više o

glavobolja

,

mozak

,

druženje

,

iritantni ljudi

Znate one ljude koji vam uvijek dignu tlak u nebesa i počnete se tresti od želje da ih raspalite iz sve snage? E, pa ako mislite da trebate takve ljude trpiti u svom okruženju, razmislite još jednom nakon što pročitate članak do kraja.

Istraživanje je pokazalo da nam u društvu osoba koje nas iritiraju mozak počne sporije raditi i remetiti prirodne procese u organizmu, što na kraju rezultira glavoboljom, nervozom i lošijim radom imunološkog ustava. 

Kako u društvu često preuzimamo određene modele ponašanja osoba koje nas okružuju, što se naziva zrcaljenjem, takvo ponašanje kad smo u društvu osoba koje nas iritiraju imaju pogubne posljedice po nas. 

Štoviše, ako to radite često i vremenski dugo, posljedice po vaše zdravlje mogu biti izrazito negativne. 

Zanimljivo je da se u istraživanju došlo do zaključka da se ovo odnosi jedino na ljude s kojima se družimo u slobodno vrijeme, što znači da kolege na poslu koje ne možemo smisliti nemaju tako loš utjecaj na naše zdravlje. 

Prema tumačenju znanstvenika, na poslu smo fokusirani na radne zadatke pa jednostavno ne registriramo sve iritantne navike kolega, dok u slobodno vrijeme naš mozak više pažnje posvećuje okruženju i zato nam iritantni ljudi štete. 

27.04.2013. 19:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh