« Život
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
BMI

Objavljena lista najdebljih nacija

Hrvati su zapravo prilično dobro prošli jer smo blago debeli, a najneuhranjeniji su stanovnici siromašnog Bangladeša

Hrvati su među punijim nacijama
Hrvati su među punijim nacijama (Arhiva)
Više o

SAD

,

Hrvatska

,

Argentina

,

Trinidad i Tobago

,

BMI

,

indeks tjelesne mase

,

Kuvajt

,

najdeblje nacije

Veliko istraživanje debljine u svijetu iznjedrilo je listu najdebljih nacija prema kriteriju indeksa tjelesne mase, popularnog BMI-ija. Ako mislite da su Amerikanci na vrhu, kao što bi se očekivalo, malo ste se prevarili.

Prosječno najdeblji na svijetu su stanovnici Kuvajta, gdje muškarci imaju prosječan BMI 27.5, dok žene imaju čak 31.4, što je u prosjeku dalo 29.5, dovoljno za prvo mjesto. Amerikance su pretekli za 0.7 jedinica, jer stanovnici SAD u prosjeku imaju 28.8 BMI jedinica. 

Treće su mjesto osvojili stanovnici Trinidada i Tobaga, koji je najpoznatiji po sjajnim atletičarima, dok su na četvrtom mjestu Argentinci.

Na drugom kraju ljestvice nalaze se stanovnici Bangladeša koji imaju prosječan BMI 20.2, što znači da su prilično pothranjeni, a zatim slijede očekivane Eritreja i Etiopija, pa Šri Lanka i Kongo. 

Na listi neuhranjenih nalaze se i stanovnici Japana s prosječnim BMI-ijem od 22.5, jednako koliko i stanovici Sudana.

U Europi su najmršaviji stanovnici Rumunjske, a Hrvati se nalaze u gornjem dijelu liste s prosječnim BMI-jem od okruglih 26, s tim da muškarci imaju veći BMI od prosjeka, 26.6, dok žene imaju 25.3.

26.04.2013. 08:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh