« Muškarci
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
NARAVNO!

Muškarce privlače sve žene, ljepota nije važna

Testosteron potiče muškarce na traženje partnerice bez obzira na njen izgled

Muškarci automatski žele seks
Muškarci automatski žele seks (Arhiva)
Više o

žene

,

seks

,

seksualna sreća

,

seksualna privlačnost

,

razina testosterona

,

muškarci

,

zavođenje

Istraživanje objavljeno u časopisu Hormones and Behaviour, u kojem su 63 studenta od 21 do 25 godina sudjelovala a da nisu ni znali cilj studije koju su proveli nizozemski znanstvenici sa Sveučilišta u Groningenu. Mjerena je razina testosterona nakon 5 minuta provedenih sa nepoznatom ženom.

U tom bi periodu razina muškog hormona skočila prosječno osam posto, a ono što je iznenadilo znanstvenike jest činjenica da privlačnost žene nije igrala nikakvu ulogu. Nakon susreta, ispitanici su ocijenili koliko im se žena sviđa, a rezultati su pokazali da izgled nije igrao nikakvu ulogu.

Porast razine testosterona donosi vidljive promjene u ponašanju muškaraca u prisustvu žena, što uključuje podizanje ramena, izbacivanje grudnog koša, jače gestikuliranje rukama, čak širenje nosnica. To je ujedno i razlog zbog čega muškarci počinju pretjerivati u opisu vlastitih životnih dosega, pokušavajući privući suprotni spol.

U muškaraca koji i inače imaju agresivniji ili dominantniji nastup razina testosterona je čak i viša od prosjeka. Rezultati su pokazali da se razina testosterona kod ispitanika nije mijenjala kada su bili u prostoriji s drugim muškarcem.

Zaključak znanstvenika prilično je porazan za muški rod: bez obzira na to kakva se žena nalazi preko puta muškarca, njegovo tijelo priprema se za privlačenje u svrhu seksa automatski, bez utjecaja razuma i osjećaja.

25.04.2013. 23:06:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh