Život
HI TECH

Kako je Facebook promijenio način na koji umiremo

objavljeno prije 12 godina

Jeste li se ikada zapitali što se događa s profilima na društvenim mrežama osobe koja umre? Ovo je pitanje prvi put postalo aktualno još prije nekoliko godina, u vrijeme… više »

AL ZAVAHIRI:

Financiranje džihada potpuno osiromašilo Osamu bin Ladena

objavljeno prije 12 godina

Iako je svojevremeno bio milijarder, utemeljitelj Al Qaide Osama bin Laden potrošio je gotovo cijelo svoje bogatstvo financirajući džihad, rekao je Ajman al-Zavahiri, trenutni… više »

ISTRAŽIVANJE

Žene s umjetnim grudima više uživaju u životu i seksu

objavljeno prije 12 godina

Unatoč tomu što ih još uvijek prati određena stigma kao nešto „neprirodno" ili svojevrsno „varanje", posebice u konzervativnijim društvima, sve je… više »

DISKRIMINACIJA

Popularni ste na Facebooku koliko su vam prijatelji lijepi

objavljeno prije 12 godina

Lijepi prijatelji na Facebooku utječu na našu popularnost, pokazali su rezultati istraživanja objavljenog u International Journal of Web Based Communities. Jednostavan test dao je… više »

MESOŽDERI

Meso je zaslužno za ljudsku evoluciju

objavljeno prije 12 godina

Sporovi koji se vode oko mesa u prehrani između štovatelja oblika prehrane koje isključuju meso i ostatka svijeta sve su češći zadnjih desetljeća, no istraživači sa… više »

LAŽI ME!

Kako prepoznati iskreni osmijeh?

objavljeno prije 12 godina

Osmijeh je jedno od oruđa koje često koristimo u razne svrhe tijekom komunikacije sa svijetom oko sebe, a nerijetko se koristi i u svrhu zavaravanja. Znanstvenici s MIT-a odlučili su stati na… više »

ONLINE ...

Internet je promijenio i prostituciju

objavljeno prije 12 godina

Laura iz Wuppertala je plava, ima možda trideset i koju godinu. Na jednom online-portalu mami mušterije obećavajući "nivo i neobuzdanu pohotnost" i dodaje kako ima "financijski… više »

MAŠTARIJE

Što njegove seksualne fantazije zapravo znače

objavljeno prije 12 godina

Nedavno provedeno američko istraživanje pokazalo je kako čak 31 posto muškaraca u jednom trenutku svog života fantazira o tome da ljubav vodi u, ni više ni manje, nego u Bijeloj… više »

HOKUS POKUS

Mađioničarskim trikovima do znanstvenih otkrića

objavljeno prije 12 godina

Istraživači iz Neurološkog instituta Barrow u bolnici St. Joseph's Hospital and Medical Center otkrili su kako i zašto javnost percipira neke mađionarske trikove u… više »

ISTRAŽIVANJE

Znanstvenici: Stari ljudi smrde, ali ne tako strašno

objavljeno prije 12 godina

Ukoliko ste ikada prošli hodnikom kakvog staračkog doma ili posjetili svoju baku usred veljače, doba godine u kojem tjednima ne otvara prozor, zasigurno ste ga osjetili - miris starih… više »

"GRAĐANSKA DUŽNOST"

Želite da Fejs bude bolje mjesto? Izađite na Facebook izbore!

objavljeno prije 12 godina

Ime Austrijanca Maxa Schremsa u široj javnosti (još uvijek) nije pretjerano poznato, ali Facebookovim šefovima i odvjetnicima itekako jest. Naime, Max je osnivač grupe… više »

NADARENA SNIGDHA

Indijka najbolja na američkom natjecanju u sricanju

objavljeno prije 12 godina

Nakon što je u finalu jedina točno odgovorila kako se piše riječ „guetapens", što je francuski izraz za „zasjedu", 14-godišnja… više »

OPASNO SUNCE

Mislite da su sunčeve zrake šala? Pogledajte onda lice ovog čovjeka

objavljeno prije 12 godina

Muškarac na ovoj slici ima 69 godina, ali ono što njegovo lice čini posebno zanimljivim jest nevjerojatna razlika između starosti kože na lijevoj i desnoj strani. Neimenovani je… više »

PRILIKA

Wüstenrot poklanja karte za koncerte!

objavljeno prije 12 godina

Wüstenrot je pripremio veliki nagradni natječaj na društvenoj mreži Facebook u kojoj mogu prisustvovati svi članovi Wüstenrot Facebook stranice. Kako bi nagradni natječaj bio… više »

CRNE PROGNOZE

Do 2030. broj oboljelih od raka porasti će za 75 posto

objavljeno prije 12 godina

Broj oboljelih od raka u svijetu rast će puno brže od prirodnog prirasta stanovništva, pa se očekuje da će ih do 2030. biti 75 posto više, po istraživanju objavljenom u petak u… više »

skrolaj na vrh