Život
PRIPAZITE

Skriveni simptom Alzheimera

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Gubitak pamćenja jedan je od najpoznatijih simptoma Alzheimerove bolesti koja postepeno uništava neurone i napada dijelove mozga zadužene za naše pamćenje i… više »

NAPOKON

Testira se cjepivo protiv klamidije

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

Spolno prenosivom bakterijom klamidijom godišnje se zarazi više od 130 milijuna ljudi. U Hrvatskoj službeno između 600 i 800, s tim da bi stvaran broj mogao biti znatno veći,… više »

NAGRADE

Canon dobio 5 EISA nagrada za 2019.

objavljeno prije 4 dana i 4 sata

Canon Europe još je jednom prepoznat kao vodeća tvrtka u branši - udruženje European Imaging and Sound Association (Europsko udruženje za slikovne tehnologije i zvuk, EISA)… više »

EH, DA... :)

Oproštajni seks - da ili ne?

objavljeno prije 4 dana i 16 sati

Oproštajni seks neće spasiti vezu, a ako se dogodi vjerojatno će trajati samo nekoliko tjedana. Zašto onda imamo toliku želju da nam kraj veze bude… više »

PRIPAZITE

Laži koje uništavaju vezu

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Povjerenje je vjerojatno najvažnija stvar u vezi - kada se naruši, teško ga je povratiti i može uzrokovati prekid odnosa. Kako se to ne bi dogodilo, ovo su neke od laži koje… više »

PROBLEMI

Europska središnja banka ugasila hakiranu stranicu

objavljeno prije 4 dana i 21 sat

Europska središnja banka (ECB) ugasila je u četvrtak jednu od svojih internetskih stranica nakon hakerskog napada i otkrivanja zlonamjernog softvera koji je ugrađen u njihov server… više »

COOL

Kamenje s Mjeseca promijenilo je shvaćanje svemira

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Kamenje s Mjeseca je bezlično, sivo. Ali za znanstvenika NASA-e Samuela Lawrencea "to su najdragocjeniji predmeti na Zemlji". Uzorci kamenja s Mjeseca, koje su prvi prikupili astronauti… više »

NOVOSTI

Samsung i Microsoft proširuju strateško partnerstvo u segmentu mobitela i platformi

objavljeno prije 5 dana i 4 sata

Počevši od ekskluzivnih Microsoftovih integracija u novom Galaxy Note10, korisnici će sada imati jednostavan način nesmetanog rada između pametnog telefona i računala, dok Galaxy Book… više »

Koliko su šanse da se nešto takvo dogodi? / ISTOCK
UPS!

Kada je seks najluđi?

objavljeno prije 5 dana i 16 sati

Seks ima dosta mitova, a jedan od češćih je da su adolescenti 'najluđi', a osobe srednje dobi 'najdosadnije.' Međutim, istraživanja tvrde potpuno suprotno. Naime, upravo ljudi u… više »

HEH?!

Ćelavci su u modi!

objavljeno prije 5 dana i 17 sati

Ćelavi muškarci seksualno su potentniji - ovaj mit već dugo kruži, jer se smatralo da je ćelavost povezana s višom razinom testosterona, ali znanstvenici su dokazali suprotno.… više »

NOVOSTI

HONOR 20 PRO osvojio nagradu 'EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020'

objavljeno prije 6 dana i 4 sata

HONOR, vodeći brand pametnih telefona, osvojio je danas nagradu Europskog udruženja za sliku i zvuk (EISA). HONOR 20 PRO dobio je nagradu 'EISA Lifestyle Smartphone 2019 - 2020' za izvanredan… više »

Zašto žene varaju? / Pixabay
EHHH...

Zašto ne možete pronaći ljubav svog života?

objavljeno prije 6 dana i 16 sati

Razlozi zašto ne možete naći ljubav svog života s neke navike i očekivanja kojih se slijepo držite i koje vas sprečavaju u tome. U nastavku otkrijte koje su tri tipične pogreške… više »

AJOJ :)

Kakve poruke šaljete partneru i koliko često?

objavljeno prije 6 dana i 17 sati

Komunikacijske navike partnera u vezama znatno su se promijenile u relativno kratkom roku, jer moderna tehnologija i dostupne komunikacijske aplikacije, mogu povećati rizik od nastanka… više »

COOL

Island NASA-i glumi Mars

objavljeno prije 6 dana i 23 sata

NASA je došla na Island gdje se namjerava uvjeriti da je njezin novi svemirski rover spreman za predstojeći posao - sletanje na Mars sljedeće godine. Sa svojim crnim bazaltnim… više »

COOL

Virtualna stvarnost kao anestetik?

objavljeno prije 7 dana i 4 sata

Sveučilišna bolnica Wales u Cardiffu provodi istraživanja o tomu mogu li naočale za virtualnu stvarnost pomoći rodiljama u kontroliranju porođajnih bolova. Ako se ona pokažu… više »

skrolaj na vrh