« Zdravlje
objavljeno prije 11 godina i 1 mjesec
ZNANSTVENO DOKAZANO

Protiv depresije vjerom u Boga

Istraživači su otkrili da pacijenti s "malo" i "nimalo" vjere u Boga dva puta lošije reagiraju na liječenje

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Deviantart)
Više o

depresija

,

vjera u Boga

,

liječenje molitvom

Novo istraživanje provedeno u bolnici McLean u Belmontu u američkoj državi Massachusets pokazalo je da vjera u "višu silu" poboljšava ishod liječenja u osoba s psihijatrijskim bolestima.

Istraživači su pratili 159 bolesnika tijekom jedne godine kako bi ispitali vezu između njihove religioznosti, očekivanja koje imaju od liječenja i stvarnih rezultata liječenja.

Istraživači su otkrili da pacijenti s "malo" i "nimalo" vjere u Boga dva puta lošije reagiraju na liječenje, u odnosu na one koji imaju više vjere. Studija objavljena u medicinskom časopisu o afektivnim poremećajima pokazala je da vjera ne utječe samo na na unutrašnje zadovoljstvo, nego i smanjenje depresivnosti i želje za samopovrijeđivanjem, objasnio je dr. David Rosemarin, psihijatar iz bolnice McLean.

Ovo novo otkriće ne čudi s obzirom na to da su ranija istraživanja dokazala pozitivnu moć molitve na zdravlje. Tako je istraživanje provedeno u Općoj bolnici u San Franciscu pokazalo da se bolesnici koji se mole brže oporavljaju i provode kraće razdoblje u bolnici. 

26.04.2013. 17:44:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh