Svijet
COOL

Reciklirana skulptura Razigrani grm

objavljeno prije 9 dana i 16 sati

Izradom skulpture „Razigrani grm" renomiranog hrvatskog umjetnika Antona Vrlića, zaposlenici tvrtke Pernod Ricard Croatia u zagrebačkom Botaničkom vrtu PMF-a, obilježili su još… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 10 dana

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. lipnja

objavljeno prije 11 dana

Na današnji dan 1819. godine u englesku luku Liverpool uplovio je SS Savannah, prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean. Brod je krenuo iz istoimene američke luke u saveznoj… više »

EH, DA...

Još nema dogovora o raspodjeli vodećih pozicija u EU-u

objavljeno prije 11 dana i 13 sati

 "Imali smo dobru raspravu, koja je išla u pravom smjeru, ali večeras nemamo dogovor", izjavio je Michel po završetku neformalne radne večere.  Očekuje se da će se… više »

STVARNO?

SAD kasni za Kinom 15 godina

objavljeno prije 11 dana i 16 sati

Kina ima 27 nuklearnih reaktora u izgradnji s prosječnim rokovima izgradnje od oko sedam godina, daleko brže od drugih zemalja, navodi se u istraživanju neovisnog istraživačkog instituta… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. lipnja

objavljeno prije 12 dana

Nadvojvoda Ferdinand Maximilian Joseph von Österreich, član austrijske Habsburško-Lotarinške vladarske obitelji i meksički car, strijeljan je u Meksiku 1867. godine.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. lipnja

objavljeno prije 13 dana

Francuska vojska je 1429. nanijela je težak poraz Englezima u bitci kod Pataya. Bitka je bila kulminacija kampanje čišćenja doline rijeke Loire od engleske prisutnosti. Iako se pobjeda… više »

DOBRO

Sud EU-a donio dalekosežnu presudu za tražiteljice azila

objavljeno prije 13 dana i 13 sati

Sud je donio presudu u predmetu koji se odnosi na slučaju dviju Iračanki, koje od 2015. godine žive u Nizozemskoj, kamo su došle s roditeljima, kada su imale 10 i 12 godina. Ova bi… više »

ROKPOLUOTOK

U nedjelju 23. lipnja u Preluku počinje plivanje oko Istarskog poluotoka

objavljeno prije 13 dana i 16 sati

Nastavak projekta #RokOtok, istoimene Udruge i Ribafisha, RokPoluotok - plivanje oko Istarskog poluotoka, počinje u nedjelju 23. lipnja 2024. u 18 sati na plaži u Preluku plivanjem u duljini… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. lipnja

objavljeno prije 14 dana

Mumtaz Mahal, žena vladara Mogulskog carstva šaha Džahana I., 1631. godine umrla je pri porodu njihovog 14. djeteta, Gauhara Beguma. Prije smrti zamolila je supruga da joj izgradi… više »

UPS!

El Nino postaje La Nina?

objavljeno prije 14 dana i 11 sati

El Nino je prirodna vremenska pojava povezana s poremećajem obrazaca vjetra što znači toplije temperature površine oceana u istočnom i središnjem Pacifiku, a La Nina… više »

EU

EU nije spremna za direktivo o krčenja šuma

objavljeno prije 14 dana i 16 sati

Od iduće godine europski uvoznici kave, kakaa, govedine, soje, gume, drvne građe i palminog ulja morat će dokazivati da njihovi opskrbni lanci ne potiču krčenje šuma u zemljama… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. lipnja

objavljeno prije 15 dana

Bitkom kod Stoke Fielda u 1487. godine završili su engleski 'Ratovi ruža'. Vođeni između 1455. i 1485. Ratovi ruža su u načelu bili isprekidani građanski rat koji se vodio oko… više »

MOLIM?!

Europa odustaje od zelenih politika?!

objavljeno prije 15 dana i 7 sati

Od kada smo dobili rezultate izbora za Europski parlament, mediji diljem Unije masovno su se raspisali o tome kako će ovaj saziv unazaditi Europski zeleni plan. I moguće da hoće, barem… više »

STRAVA!

Inspekcija odgovorna što se pas zadavio

objavljeno prije 15 dana i 16 sati

Krajem ožujka Hrvatsku je šokirala vijest da poznati splitski psihijatar na skrivenoj lokaciji u Splitu drži i zlostavlja više od 60 pasa i dva vuka radi borbi pasa. Početkom… više »

skrolaj na vrh