« Ekosfera
objavljeno prije 1 dan i 22 sata
EH, DA...

Seine je i dalje zagađena

Rijeka Seine je, mjesec dana prije otvaranja Olimpijskih igara, još uvijek previše zagađena i iznad standarda potrebnih za održavanje olimpijskih natjecanja

Teško će biti kupanja...
Teško će biti kupanja... (Arhiva)
Više o

kvaliteta vode

,

rijeka Seine

"Očekujemo da će se stvari poboljšati ovaj tjedan s obzirom na vrijeme", komentira je iz prefekture regije Ile-de-France. Regionalni prefekt Marc Guillaume upozorio je da rijeka neće biti za kupanje početkom srpnja zbog toka rijeke.

Koncentracija dviju fekalnih bakterija na kojima se temelje propisi za dopuštenje kupanja pokazala je naglo rastuće vrijednosti u usporedbi s prva dva tjedna lipnja, s vrlo visokim vrijednostima između 18. i 20. lipnja.

Protok rijeke, koji je posljednjih mjesec dana znatno porastao, bio je i do šest puta veći od uobičajenog, u nedjelju 23. lipnja iznosio je 666 kubnih metara, dok je inače u tom razdoblju 100 do 150 kubnih metara. Upravo zbog prevelikog protoka odgođena je proba svečanog otvaranja zakazana za ponedjeljak.

Ovi loši rezultati, zbog vremenskih prilika, pojačali su sumnje u uspjeh održavanja olimpijskih natjecanja u rijeci (triatlon i plivanje na otvorenim vodama), ali i održavanje svečanosti otvaranja Igara koja također ovisi o pravilnom toku rijeke.

30.06.2024. 16:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh