Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 17. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Mumtaz Mahal, žena vladara Mogulskog carstva šaha Džahana I., 1631. godine umrla je pri porodu njihovog 14. djeteta, Gauhara Beguma. Prije smrti zamolila je supruga da joj izgradi… više »

WOW!

Unilever obećao milijardu eura

objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana

Britansko-nizozemska korporacija postavila si je za cilj nultu emisiju ugljika kod svih svojih proizvoda do 2039., što je 11 godina prije roka dogovorenog Pariškim sporazumom.… više »

TURIZAM

Nema zatvaranja zbog zaraženih turista

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Kurt i Manuela Gegonfürtner iz Kaufbeurena u Bavarskoj jedni su od oko 400 gostiju koji su proteklih dana ljetovali u kampu Bi Village u Valbandonu pokraj Pule. Jedva ih pronalazim na… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Bitkom kod Stoke Fielda u 1487. godine završili su engleski 'Ratovi ruža'. Vođeni između 1455. i 1485. Ratovi ruža su u načelu bili isprekidani građanski rat koji se vodio oko… više »

HMMM...

Američki policajci kao na Divljem zapadu

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

„Očigledno je da Sjedinjene Države imaju problem s policijom", piše Süddeutsche Zeitung. „Na patrolnim kolima američkih policajaca doduše stoji moto 'to… više »

ZNANSTVENICI

Koraljne grebene od izbjeljivanja mogli bi spasiti probiotic

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Više od 1000 od ukupno 2300 km dugačkoga Velikog koraljnog grebena u potpunosti je uništeno zbog posljedica zagrijavanja oceana tijekom 2016. i 2017. godine. Grebeni nisu… više »

IDU ONI...

Britanci ne traže odgodu Brexita

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Britanski ministar za Brexit Michael Gove u petak je održao videokonferenciju s Europskom komisijom na kojoj je potvrdio da Velika Britanija neće tražiti produžetak prijelaznog razdoblja… više »

ZELENO

VegeSajam vraća u život

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Prijatelji životinja sretni su da nakon brojnih crnih vijesti koje već mjesecima dominiraju hrvatskom javnošću mogu najaviti nešto pozitivno, što će sigurno obradovati i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Engleski kralj Ivan 'Bez Zemlje' 1215. godine potpisao je glasoviti dokument Magna Cartu Libertatum. Mir koji je engleski kralj sklopio s papom Inocentom III., prema kojem je Engleska postala… više »

MUKE

Izbjeglice kreću u novi val?

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

U svibnju je bilo gotovo 4300 nedopuštenih prelazaka granica na glavnim europskim migracijskim rutama, gotovo tri puta više nego u travnju, navodi se na internetskim stranicama… više »

WOW!

Drevni krokodil koji - hoda na nogama

objavljeno prije 1 mjesec i 24 dana

Gotovo stotinu tragova dugih između 18 i 24 cm očuvano je u blatnom sedimentu oko jezera koje datira iz rane krede, posljednjeg dijela mezozoika, odnosno iz razdoblja 110 do 120 milijuna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Današnji dan posebno je zanimljiv Amerikancima, jer je 14. lipnja 1775. osnovana Američka kopnena vojska (US Army), a dvije godine kasnije se službeno počela koristiti prepoznatljiva… više »

KOMENTAR

Pleksiglas i velike demonstracije

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

Ujutro se kroz Berlin vozim vlakom na posao. Prije nekoliko tjedana jedva da je netko bio u vlaku. Gotovo svi nose zaštitne maske, ali se više ne govori o držanju razmaka. Stopa… više »

RASIZAM

Europa nije nevina

objavljeno prije 1 mjesec i 25 dana

U zadatke potpredsjednika Europske komisije Margaritisa Schinasa spada i promicanje „europskog načina života". Ovaj grčki političar sebe smatra nadležnim i za pitanje rasizma.… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 26 dana

Martin Luther, začetnik reformacije koji je 1517. godine objavio svojih 95 teza, što je za sobom povuklo svađu s papom i ekskomunikaciju iz Katoličke crkve četiri godine kasnije, na… više »

skrolaj na vrh