Svijet
AJOJ :)

Trump objavio kandidaturu za novi mandat

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Donald Trump službeno je objavio kandidaturu za drugi mandat u Bijeloj kući na izborima 2020. godine na oduševljenje svojih pristaša. Najavio je izlazak na izbore… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Nadvojvoda Ferdinand Maximilian Joseph von Österreich, član austrijske Habsburško-Lotarinške vladarske obitelji i meksički car, strijeljan je u Meksiku 1867. godine.… više »

GROZNO

Biljke nestaju dvostruko brže od životinja

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Gotovo 600 vrsta biljaka nestalo je iz divljine u posljednjih 250 godina, pokazala su istraživanja znanstvenika koji su analizirali populaciju od 330.000 vrsta biljaka iz cijelog svijeta. Oni… više »

ANALIZA

Granica Hrvatske i BiH: preko mina do EU-a?

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Visoke temperature posljednjih dana u BiH uzimaju danak i u migrantskim centrima na sjeverozapadu zemlje. Higijena je na najnižoj razini, smrad koji se širi iz kruga centra "Bira" je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

Francuska vojska je 1429. nanijela je težak poraz Englezima u bitci kod Pataya. Bitka je bila kulminacija kampanje čišćenja doline rijeke Loire od engleske prisutnosti. Iako se pobjeda… više »

BAREM NEŠTO

G20 smanjuje zagađenje plastikom?

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Zemlje G20 su se u nedjelju u Japanu uspjele dogovoriti o smanjenju onečišćenja mora plastikom, a razgovarale su i o napadu na naftne tankere u Omanskom zaljevu. Po tom dogovoru,… više »

MOJA EUROPA

U sumaglici "Forta Trump"

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

"Poljska postaje alfa i omega (oči i uši) NATO-saveza", rečenica je koju je objavio konzervativno-liberalni dnevnik "Rzeczpospolita" iz Varšave povodom nedavne posjete poljskog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 6 dana

Mumtaz Mahal, žena vladara Mogulskog carstva šaha Džahana I., 1631. godine umrla je pri porodu njihovog 14. djeteta, Gauhara Beguma. Prije smrti zamolila je supruga da joj izgradi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Bitkom kod Stoke Fielda u 1487. godine završili su engleski 'Ratovi ruža'. Vođeni između 1455. i 1485. Ratovi ruža su u načelu bili isprekidani građanski rat koji se vodio oko… više »

STRAŠNO!!

Koliko Bitcoin ugrožava prirodu?

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Bitcoin je odgovoran za proizvodnju više ugljičnog dioksida (CO2) od cijelog Jordana na godišnjoj razini, pokazalo je u srijedu objavljeno istraživanje njemačkih znanstvenika.… više »

ANALIZA

Rat u Perzijskom zaljevu bi imao samo gubitnike

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Titrajući crno-bijeli snimak američke vojske navodno pokazuje posadu Iranske revolucionarne garde u brzom čamcu kod naftnog tankera u Hormuškom tjesnacu. Prema američkim tvrdnjama, tu… više »

STANJE

Novo desno krilo u Europskom parlamentu

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Pod vodstvom Lige, desno radikalne vladajuće stranke u Italiji, u novom sazivu Europskog parlamenta formiran je novi klub zastupnika koji čine desnonacionalne i desno populističke stranke iz… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 8 dana

Engleski kralj Ivan 'Bez Zemlje' 1215. godine potpisao je glasoviti dokument Magna Cartu Libertatum. Mir koji je engleski kralj sklopio s papom Inocentom III., prema kojem je Engleska postala… više »

ANALIZA

Boris Johnson – jedini ozbiljan protivnik Borisa Johnsona

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Boris Johnson je bio kod frizera i smršavio je. Tako se pred javnošću pokazao takoreći u novom formatu, ne samo izgledom već i taktikom. Posljednjih kriznih mjeseci suzdržavao… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 9 dana

Današnji dan posebno je zanimljiv Amerikancima, jer je 14. lipnja 1775. osnovana Američka kopnena vojska (US Army), a dvije godine kasnije se službeno počela koristiti prepoznatljiva… više »

skrolaj na vrh