Svijet

Dogodilo se na današnji dan - 25. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 28 dana

U američkoj saveznoj državi Montani, nedaleko od današnjeg mjesta Busby, 1876. godine odvila se bitka kod Little Bighorna, najslavnija bitka velikog rata sa Siouxima u kojoj je… više »

MOJA EUROPA

Cinično ophođenje s izbjeglicama

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Što se krije iza moralnih zahtijeva Europske unije i kako se s njima ophodi osobito dobro znaju ljudi iz Sjeverne Makedonije. Davno prije nego što su stotine tisuća… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 29 dana

Njemački grad Aachen 1374. godine postao je poprištem jedne od prvih zabilježenih epidemija tzv. 'plesne kuge'. Stanovnici grada, prema nekim izvorima njih do tisuću, kroz nekoliko su… više »

EHHH...

Španjolska, turizam i promjena klime

objavljeno prije 2 mjeseca

Za Nicolasa Sterna nema dvojbe: „Ako temperatura poraste iznad granice onoga što je zacrtano Pariškim dogovorom onda se veliki dijelovi Španjolske pretvaraju u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca

Tijekom Prvog škotskog rata za nezavisnost 1314. godine započela je bitka kod Bannockburna koja je trajala dva dana. Do bitke je došlo kad su Englezi predvođeni kraljem Edwardom… više »

MLJAC

Degustacija veganskih burgera u centru Zagreba

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, bio je idealan za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širio se primamljiv miris veganskog… više »

GROZNO

Dubrovnik postaje grad taksija i bankomata

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Primicanje vrhuncu nove turističke sezone donijelo je Dubrovniku i njegovim stanovnicima očekivano rastuću nervozu zbog starog problema najezde gostiju s kruzerskih brodova, kao i poneke… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 1 dan

Bitka kod Siska odigrala se 22. lipnja 1593. oko sisačke renesansne utvrde, danas poznate pod nazivom Stari grad, što ga je, na ušću Kupe u Savu, 1544. počeo graditi Zagrebački… više »

COOL

U središtu Zagreba veganski burger koji krvari

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Subota 22. lipnja 2019., praznik, sunčan dan, idealan je za roštiljanje, i to u središtu grada Zagreba. Cvjetnim trgom od 11 sati širit će se primamljiv miris veganskog… više »

PREGOVORI

Tko će na čelo Europske unije?

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Nad zgradom Vijeća Evrope u Bruxellesu, gdje se danas predvečer sastaju šefovi država i vlada EU-a na redovnom samitu, nadvili su se tamni olujni oblaci. "Potrebna je jedna… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »

MA DA?

Kinezi su uživali u kanabisu još pred 2500 godina

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Istražujući drevno groblje u planinama Pamir na zapadu Kine znanstvenici su pronašli dosad najstarije dokaze da se kanabis zbog svojih psihoaktivnih svojstava uživao prije 2500 godina,… više »

SUD

Ništa od uvođenja cestarine u Njemačkoj

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Europski sud je presudio u utorak protiv uvođenja cestarine na njemačkim autocestama, jer bi teret toga pao isključivo na strance. Naime, vlasnicima vozila u Njemačkoj cijena cestarine bi… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. lipnja

objavljeno prije 2 mjeseca i 3 dana

Na današnji dan 1819. godine u englesku luku Liverpool uplovio je SS Savannah, prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean. Brod je krenuo iz istoimene američke luke u saveznoj… više »

WWF

UNESCO dao zeleno svjetlo za austrijski rezervat biosfere na Muri

objavljeno prije 2 mjeseca i 4 dana

Vrijedni riječni krajolik Mure, koji se proteže na 13.000 ha u Austriji, službeno je proglašen rezervatom biosfere od strane UNESCO-a te tom prilikom WWF Adria čestita na iznimnom… više »

skrolaj na vrh