Svijet
SAMO RAD

Radimo manje za spas Zemlje

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Korona je promijenila način na koji radimo. Neki su pokušavali organizirati rad od kuće s djecom za vratom, drugi su se obradovali jer je odjednom otpao niz obaveza, treći, posebno… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Tijekom Prvog škotskog rata za nezavisnost 1314. godine započela je bitka kod Bannockburna koja je trajala dva dana. Do bitke je došlo kad su Englezi predvođeni kraljem Edwardom… više »

KOMENTAR

Sačuvati živce do američkih izbora

objavljeno prije 1 mjesec i 16 dana

Sve smo to već čuli u sličnim oblicima i formulacijama. Doprinosi za NATO, novac koji Njemačka navodno ne uplaćuje. Optužbe da upravo SAD trpi štetu zbog njemačkog uspješnog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 21. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Na današnji je dan davne 1633. godine legendarni Galileo Galilei bio prisiljen od strane Inkvizicije da prokle, prezre i da se odrekne svojih kopernikansko heliocentričnih… više »

Dogodilo se na današnji dan - 22. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Bitka kod Siska odigrala se 22. lipnja 1593. oko sisačke renesansne utvrde, danas poznate pod nazivom Stari grad, što ga je, na ušću Kupe u Savu, 1544. počeo graditi Zagrebački… više »

EHHH...

Strah od letenja u doba korone

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Oni koji ovih dana žele na odmor u neku od članica Europske unije ne trebaju se samo informirati o pravilima u vezi s koronavirusom u zemlji u koju putuju, već i o pravilima u zračnim… više »

VULKANI

Vulkan Merapi izbacio stup pepela

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Centar za istraživanje i razvoj tehnologije geoloških katastrofa (BPPTKG) izvijestio je da se prva erupcija dogodila u 9,13 sati te da je trajala 328 sekundi, a druga je nastupila 14… više »

STANJE...

Post-Brexit pregovori tapkaju na mjestu

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Politički gledano, video-konferencija između Borisa Johnsona i vrha Europske unije je bila jedna velika nula. Ursula von der Leyen i predsjednik Vijeća EU-a Charles Michel nemaju… više »

EU

EU predložila plan oporavka

objavljeno prije 1 mjesec i 18 dana

Velika većina čelnika zemalja članica složila se petak na virtualnom samitu da je dogovor o planu za oporavak i Višegodišnjem proračunskom okviru (VFO) potrebno što prije… više »

TURIZAM

Hoće li se turizam u Veneciji promijeniti?

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Na Trgu Sv. Marka su se prije korone turisti iz cijelog svijeta doslovno gurali, jer su svi htjeli napraviti fotografiju ili popiti preskupi capuccino u jednom od kafića na jednoj od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 20. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 19 dana

Na današnji dan 1819. godine u englesku luku Liverpool uplovio je SS Savannah, prvi parobrod koji je preplovio Atlantski ocean. Brod je krenuo iz istoimene američke luke u saveznoj… više »

OPA!

NATO ima nove planove za novi val korone

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Ministri su na videokonferenciji posvećenoj pripremi za potencijalni drugi val pandemije koronavirusa kao i potpori NATO-a saveznicama i partnerima u odgovoru na tu krizu, donijeli odluku o… više »

Dogodilo se na današnji dan - 19. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 20 dana

Nadvojvoda Ferdinand Maximilian Joseph von Österreich, član austrijske Habsburško-Lotarinške vladarske obitelji i meksički car, strijeljan je u Meksiku 1867. godine.… više »

STRAŠNO!!

Rekordan broj raseljenih u svijetu

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Broj raseljenih dosegao je prošle godine oko jedan posto svjetske populacije, istaknula je UN-ova Agencija za izbjeglice (UNHCR) u Ženevi. Ta je brojka 2019. porasla za 9 milijuna u… više »

Dogodilo se na današnji dan - 18. lipnja

objavljeno prije 1 mjesec i 21 dan

Francuska vojska je 1429. nanijela je težak poraz Englezima u bitci kod Pataya. Bitka je bila kulminacija kampanje čišćenja doline rijeke Loire od engleske prisutnosti. Iako se pobjeda… više »

skrolaj na vrh