Lifestyle BODY&SOUL

Demencija povezana s povišenim krvnim tlakom

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Poznato je da povišeni krvni tlak povećava opasnost od kardiovaskularnih bolesti, no u poznijim godinama života on utječe i na razvoj demencije, smatra Michael Valenzuela sa… više »

Dugi život nema veze s ishranom?

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Najstarija osoba na svijetu trenutno je Gertrude Baines koja je sablaznila poklonike zdravog života kada je na CNN-u izjavila da joj je "povremeno jedenje hrskave slanine" pomoglo… više »

Rješenje problema kolesterola na pomolu

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Američki istraživači pronašli su tvar koja izbacuje suvišak kolesterola nagomilanog u stanicama organa, prema istraživanju provedenom na miševima koje je objavljeno u… više »

Besane noći donose prehladu

objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Ova studija podržava teoriju da je san važan za imunitet, rekli su Sheldon Cohen i njegovi kolege sa Sveučilišta Carnegie Mellon u Pittsburghu. Sudionici studije koji su proveli manje… više »

Pesticidi u Fanti i sokovima od naranče

objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

U gaziranim pićima Coca Cole koja su u prodaji u Velikoj Britaniji, piše Daily Mail, pronađeni su pesticidi u čak 300 puta većim količinama nego onima dozvoljenim u vodovodnoj ili… više »

KOMPLEMENTARNA MEDICINA

Metabolizam po ayurvedi

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Postoje brojni čimbenici koji utječu na probavu i metabolizam.  Hrana koju konzumiramo i životni stil su najbitniji. Simptomi koji upućuju na probavne probleme ponajprije su osjećaj… više »

Oprezno s prirodnom kozmetikom

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

I kozmetički proizvodi od prirodnih sastojaka mogu prouzročiti iritacije na koži i alergijske reakcije, poput uobičajenih proizvoda preparativne i dekorativne kozmetike, izvijestili su… više »

OPREZ!

Kreme protiv strija uzrokuju nepolodnost

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Francuska ministrica zdravlja Roselyne Bachelot najavila je lansiranje nove marketinške kampanje čiji je cilj informiranje trudnih žena o opasnostima nekih krema za tijelo koje su vrlo… više »

think pink

Boje s druge strane mozga

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Djeca boje zamjećuju desnom stranom mozga, dok je kod odraslih osoba za to zadužena lijeva strana, tvrde znanstvenici. Testiranje male djece pokazalo je da do promjene dolazi kada dijete… više »

još samo minutu

Manjak sna opasan za srce

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Kod osoba treće životne dobi koje spavaju manje od sedam sati, postoji povećana opasnost od nastanka kardiovaskularnih bolesti i prijevremene smrti, objavljeno je u zadnjem broju američkog… više »

U Hrvatsku stiglo cjepivo protiv raka

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Cjepivo protiv raka vrata maternice Cervarix od danas je dostupno u Hrvatskoj, priopćila je farmaceutska tvrtka GlaxoSmithKline d.o.o. Hrvatska (GSK). Odobrenje za stavljanje u promet cjepiva… više »

Dr. Dinko i dr. Rajko Ton?i? sa Snje
ESTETSKA KIRURGIJA

U Zagrebu otvorena nova Poliklinika za estetsku kirurgiju

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Nakon 21-godišnje privatne prakse u najstarijoj liječničkoj ordinaciji tog tipa u regiji, dr. Tončić je svojim pacijentima odlučio ponuditi još potpuniju medicinsku uslugu te… više »

astma

Genetika i izloženost duhanskom dimu

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Francuski znanstvenici su otkrili međudjelovanje genetskih čimbenika predispozicije za astmu u ranom djetinjstvu i izloženosti duhanu, prema radovima objavljenim u srijedu u New England… više »

KOLUMNA

Kava - novi razlozi za zadovoljstvo

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Ako pijete kavu, sigurno ste već koji put pročitali u novinama ili čuli u drugim medijima da može loše utjecati na zdravlje. Međutim, neke najnovije vijesti izgledaju optimistično.… više »

Ponovno problemi s Yasminom?

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Novi slučaj koji je možda povezan s Yasminom ponovno je zaintrigirao javnost. Doktor Dario Nakić, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice, izjavio je za medije da u zadarskoj bolnici na… više »

skrolaj na vrh