« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
SAVJETI

Kako jesti manje i gubiti kilograme

Naslov možda zvuči malo pretenciozno, no kad shvatite koliko je malo potrebno da biste obuzdali svoj apetit, poslušat ćete ove savjete

Volite pretjerivati? Nemojte :)
Volite pretjerivati? Nemojte :) (DeviantArt)
Više o

hrana

,

glad

,

apetit

,

prejedanje

Glad je vrlo neugodan osjećaj koji je najčešči krivac za prekidanje dijeta, jer jednostavno ne možemo izdržati taj osjećaj u želucu. No, za to smo si sami krivi jer smo pogrešno procijenili koja nam dijeta najbolje odgovara. 

S druge strane, neredoviti obroci i preskakanje nekih od njih (najčešće doručka) uzrokuju još veće probleme s kilogramima jer ćemo prije ili kasnije posegnuti za nekim slatkišem, grickalicom ili pekarskim proizvodom koji će samo slagati salo oko trbuha.

Stoga, ako želite skinuti kilograme, a pritom ne osjećati glad, razdijelite obroke na više manjih s puno voća i povrća, savjetuju stručnjaci.

Uz to, važno je oduprijeti se napasti i ugađanju samome sebi. OK, par redova čokolade u PMS-u nisu zlo, no kad stalno nalazite izgovore zašto biste trebali posegnuti za nezdravom hranom, to ćete ubrzo vidjeti na vagi. Znači, kad vas spopadne želja za emotivnim prejedanjem, voće je opet najbolji izbor. 

Jednako tako, kad vas obuzme želja za nezdravom hranom, popijte čašu vode s limunom, jer ovakav napitak praktično nema kalorija, a garantirano tjera glad. 

Za kraj, pokušajte s pravilom 20 minuta - kad vam zariče lav u trbuhu tražeći nešto slatko ili masno, pričekajte dvadesetak minuta. Ako ste stvarno gladni, osjećat ćete potrebu i za 20 minuta pa pojedite nešto (zdravo). Ako niste, proći će vas ...

29.04.2014. 15:36:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh