« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
VRIJEDI ZNATI

Zašto je dobro biti spontan u životu?

Svaki je dan nova avantura, ako na život gledate kao na slijed malih trenutaka u kojima treba uživati kako bi bili sretni

Budite spontani i uživajte u životu
Budite spontani i uživajte u životu (Shutterstock)
Više o

život

,

planiranje

,

spontanost

Sreća je, kažu, relativan pojam, no svi znamo nekoga tko je stvarno sretan u životu. Obično to nije osoba koja ima najviše novaca ili najbolji posao, nego netko tko život živi od trenutka do trenutka i svako jutro smatra novim izazovom, a svaki dan novom avanturom.

Ukratko, to je spontana osoba koja nam ponekad može dići tlak svojim potpunim prepuštanjem i nedostatkom planiranja, no oni znaju jednu tajnu - ako ne planirate, ne možete se ni razočarati, niti ćete podleći stresu zato što nešto ne ide na način na koji ste isplanirali. 

Planovi, najčešće, ne ispadnu baš onako kako smo ih zamislili. Razlog je jednostavan - ne uračunavamo sve faktore i postavljamo nedostižne ciljeve. Stoga, ako želite planirati, podijelite to u manje odjeljke vremena kako biste mogli mijenjati planove prema okolnostima koje u međuvremenu iskrsnu. 

S druge strane, ako stalno planirate budućnost, što zapravo radite u sadašnjosti? Stalno očekujete nešto što će se dogoditi, iznenađenja vam idu na živce (a upravo su ona najbolji dio života), a sve ono što je u ovom trenutku oko vas jednostavno - propuštate. Ako vam se pije kava na suncu, popijte je, makar na 15 minuta, uživajte u suncu i pogledu ili jednostvno ne razmišljajte ni o čemu. Mozak i tijelo bit će vam zahvalni.

Planiranjem možete propustiti genijalne prilike za nove poslove, upoznavanje sjajnih ljudi ili jednostavno opuštanje od svakodnevnog stresa. Uz to, promiču vam detalji sadašnjosti, koji bi u nekom trenutku vašeg života mogli biti ključni.

Stoga, opustite se, udahnite duboko i počnite živjeti u sadašnjosti, tek će vam tada budućnost biti svijetla. 

28.04.2014. 11:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh