« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Kako ubrzati metabolizam i gubiti kilograme

Iako se oko broja dnevnih obroka nutricionisti uglavnom ne slažu, svi su složni oko jedne stvari - ubrzavanje metabolizma ključ je mršavljenja

Vitka linija nije nedostižna
Vitka linija nije nedostižna (Shutterstock)
Više o

doručak

,

metabolizam

,

kalorije

,

mršavljenje

,

spori metabolizam

,

vitka linija

Metabolizam je ključan za našu liniju, tu se slažu svi nutricionisti, jer problemi s kilogramima uglavnom dolaze kad je metabolizam spor i predugo prerađuje hranu koju smo unijeli.

U takvim okolnostima i normalan dnevni unos kalorija postaje prevelik, a glavno neslaganje stručnjaka je upravo u načinu unosa - treba li jesti klasična tri obroka dnevno ili je bolje više manjih obroka.

Više manjih obroka trebalo bi tijelu konstantno osiguravati dovoljan dotok energije, dok drugi vjeruju da se na taj način metabolizam previše opterećuje i da je bolje imati manje obroka koji trebaju biti uravnoteženi.

No, bez obzira na sve nesuglasice, svi se slažu oko jedne stvari - doručak je ključan obrok za održavanje vitke linije i pokretanje metabolizma. 

Naime, nakon što se metabolizam uspori tijekom sna, ujutro ga treba potaknuti na normalan rad doručkom koji ima dovoljno proteina, složenih ugljikohidrata i vlakana.

Pravilan i redovit doručak može ubrzati bazalni metabolizam i za deset posto u odnosu na pogrešno izabrane namirnice, stoga, ne preskačite doručak, to je dobro za vašu liniju.

23.04.2014. 11:27:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    23.04.2014. 15:12
    A da se jednostavno manje jede.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh