« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Što se nikad ne dijeli s drugima

Osim što muškarci ne dijele britvicu i ženu s drugima, postoji još cijeli niz stvari koje bi trebali imati samo za sebe

Za četkicu sigurno znate, no što još?
Za četkicu sigurno znate, no što još? (Arhiva)
Više o

šminka

,

dezodorans

,

četkica za zube

,

dijeljenje

,

britvica

,

kapa

,

šešir

Znate onaj stari savjet koji ste čuli nebrojeno puta kad ste bili maleni dječak - sine, s drugima se ne dijeli britvica i žena? Vjerojatno jeste, no što još ne bismo nikako smjeli dijeliti s drugim ljudima? OK, četkica za zube je jasna sama po sebi, no ni sapun ne bismo trebali dijeliti jer se putem njega lako mogu podijeliti i bakterije.

Uz to, logično je pretpostaviti da ništa što stavljate na glavu, od češlja i četke preko šešira i kapa do kacige ne bi trebali dijeliti s drugima, kako im ne bi prenijeli ili dobili neke bakterije ili zvjerčice koje se šuljaju po glavi.

Naravno, isto se odnosi i na posteljinu koja dodiruje vrat i glavu, jer se tim putem mogu prenijeti svakakve gadosti.

Zanimljivo je da se i dezodoransi ne bi trebali dijeliti, jer svatko od nas ima svoje bakterije ispod ruke, a ako više ljudi u obitelji koristi isti dezodorans, seoba bakterija je neminovna, što je za osjetljivo područje ispod pazuha kobno.

Lakovi za nokte, grickalice i škare također mogu prenijeti bakterije, stoga, pribor za nokte samo je vaš.

Osjetljiva je i koža lica, pa tako baš ništa od šminke ne biste trebali dijeliti s prijateljicama, što je teško prihvatiti, no nužno je za lijepu i zdravu kožu.

Za kraj - naušnice i slušalice. Zamislite samo kako je to podijeliti in-ear slušalice kako biste čuli novu stvar od omiljenog benda s mobitela od prijatelja, a usput u svoje uho ugurate nešto što je bilo u njegovom do prije par sekundi? Bljak!

30.04.2014. 13:26:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh