Kultura
COOL

House of Flamingo napravio show

objavljeno prije 10 dana i 3 sata

U prepunom klubu Boogaloo u subotu 15. lipnja kolektiv House of Flamingo priredio je svojoj već postojećoj i novoj publici show za pamćenje povodom 10. godišnjice djelovanja na… više »

PERFORACIJE

Stižu nam 16. Perforacije s pet premijera

objavljeno prije 10 dana i 5 sati

U ova četiri dana programa, u Zagrebu će nastupiti eminentni umjetnici iz Hrvatske i regije kojima je zajedničko jedno - da pomiču granice angažiranosti, društvenog komentara,… više »

OSVRT

Zanimljivi i izazovni opus Željka Čurčića

objavljeno prije 12 dana

Slikar Željko Čurčić suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor složenog opusa, čest izlagač na brojnim izložbama, nedavno je uspješno prezentirao izbor djela za retrospektivu u… više »

OSVRT

Sugestivni ciklus krajobraza Vladimira Vrljića Ankina.

objavljeno prije 12 dana i 3 sata

Jedan od svakako čestih motiva u kompleksnom opusu istaknutog suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, slikara Vladimira Vrljića Ankina jest i motiv krajobraza, fragmenti prirode, uglavnom… više »

OSVRT

Čudesne strukture svemira Mladena Žunjića

objavljeno prije 12 dana i 6 sati

Slikar Mladen Žunjić, neumorni i radoznali putnik kroz guste slojeve motiva i oceane boja, autor kompleksnog opusa ulja i akrila na velikim formatima platna, neprekidno nastavlja svoje… više »

NAJAVE

ESTERIORE BROTHERS u kolovozu stižu u Cave Romane

objavljeno prije 12 dana i 7 sati

Glazbeno putovanje braće Esteriore priča je koja se piše generacijama, počevši od 1970-ih s njihovim roditeljima. Naime, Mamma Rosa i Papà Toni oboje su bili glazbenici… više »

NAJAVE

Prijavite se na natječaj SC-a!

objavljeno prije 12 dana i 8 sati

U tijeku su prijave za  samostalne i skupne izložbe, radionice, akcije, performansa, kustoske koncepcije, interdisciplinarne projekte za program Galerije SC u 2025. godini.… više »

NAJAVE

Nezaboravan provod na Bundeku uz Baš Naš Food&Ball

objavljeno prije 13 dana i 3 sata

U prekrasnom okruženju zagrebačkoj jezera Bundek, službeno je započeo Baš Naš Food&Ball festival koji će trajati sve do 14. srpnja. Festival su svojim nastupom otvorili… više »

FILMOVI

Taking on Taylor Swift na TLC-u

objavljeno prije 13 dana i 6 sati

Ovo je okosnica dokumentarnog specijala „Taking on Taylor Swift" koji je na TLC programu od 19. lipnja u 21:00 h. Tužba iz 2017. godine, koja je okončana i odbačena 2022. godine,… više »

ZGDOX

ZagrebDoxovi dokumentarci na gostovanju po Hrvatskoj

objavljeno prije 13 dana i 7 sati

ZagrebDoxovi dokumentarni naslovi više ne stanuju samo u našem glavnom gradu. U suradnji s Kino mrežom naš najznačajniji festival dokumentarnog filma odlazi u niz… više »

IZLOŽBE

Zoe Miloš: Nebula u Galeriji Siva

objavljeno prije 13 dana i 8 sati

ZOE MILOŠ: NEBULA OTVORENJE: ČETVRTAK 20.06.2024., 20:00 GALERIJA SIVA (MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB) Autonomni kulturni centar kroz program Galerija Siva poziva vas na otvaranje… više »

NOVOSTI

Lika Kolorado i novi spot

objavljeno prije 14 dana i 8 sati

Nakon sjajne pjesme "Majka djevojčica" kojom su oduševili publiku, bend Lika Kolorado predstavlja novi singl s nadolazećeg albuma "Sateliti u… više »

OSVRT

Čudesno plavetnilo novoga ciklusa Mladena Žunjića

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Ostajući vjeran formatu, 100 x 100 cm, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor impozantnog opusa i neumorni istraživač raznovrsnih mogućnosti motiva i kolora,… više »

INMUSIC #16

INmusic #16 s dodacima

objavljeno prije 16 dana i 5 sati

Ove godine INmusic festival uz Centar pažnje nudi jedinstvenu priliku najmlađim posjetiteljima da urone u svijet umjetnosti kroz spoj likovnog izražavanja i inspirirajuće glazbe. U sklopu… više »

OSVRT

Koloristički ciklusi Ferdinanda Pađena

objavljeno prije 16 dana i 7 sati

Slikar Ferdinand Pađen, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor složenog opusa niza ciklusa i figurativnih i nefigurativnih, u ulju na platnu na platnu, mnoštva pastela,… više »

skrolaj na vrh