« Glazba
objavljeno prije 4 dana i 6 sati
NOVOSTI

Lika Kolorado i novi spot

Lika Kolorado u spotu za novu pjesmu "Jedva čekam da odem" ugostila dobro poznatog prijatelja iz svijeta glume

Lika Kolorado
Lika Kolorado (Arhiva)
Više o

novi spot

,

Lika Kolorado

Nakon sjajne pjesme "Majka djevojčica" kojom su oduševili publiku, bend Lika Kolorado predstavlja novi singl s nadolazećeg albuma "Sateliti u orbiti". Radi se o pjesmi "Jedva čekam da odem" koju su snimali u studiju Leonarda Klaića, ujedno zaslužnog za miks i mastering.

Frontmen benda Filip Riđički objasnio je pozadinu pjesme: "Prije par godina, status na društvenim mrežama, random misao davne prijateljice, pisao je "Jedva čekam da odem negdje gdje ne moram". Odmah sam joj rekao da joj kradem tu rečenicu, jer mi se sviđa pomisao da nas rutinirani putevi često vode na jedno-te-ista mjesta iz jedno-te-istih motiva, a sati u danu je sve manje kako godine idu dalje. Rutina je ubojica nestrpljivoj glavi", istaknuo je. Iz te jedne rečenice nastala je ideja za pjesmu, a uz nju su se pronašle još neke na koje je naletio kroz godine, poput: "Ne volim ljeto, ali mrzim kad ode" ili "Ovdje sam sebi smetam".

"Sve ono što sam slušao od ljudi oko sebe, sve misli koje su govorile zapravo istu stvar - treba nam brejk, treba nam putovanje, pa mada misaono, samo da na trenutak, dva odlutamo u mislima, pa možda uskoro, ako je sreće, i koracima", ističe Riđički. 

Pjesmu prati i zanimljiv spot koji je upravo on režirao, a u kojem se našao njegov dobro poznati kolega, domaći glumac Slavko Sobin. Dvojac je godinama zajedno glumio u popularnoj seriji "Crno-bijeli svijet", a Kipo i Žungul suradnju su ovoga puta proširili i na glazbu.

"Filip mi je poslao glasovnu poruku od četiri minute u kojoj me pitao želim li snimati njegov spot. Odmah sam rekao da bih, ali sam svejedno morao poruku poslušati do kraja", rekao je Slavko Sobin. "Nisam imao pojma što me čeka, ali smo toliko godina radili skupa da jedan drugome vjerujemo i što god treba ćemo napraviti. Super smo se proveli na snimanju. Užasno smo lako i brzo to snimili, a meni je bio gušt jer mi je stvar zaista brutalna", zaključio je.

Nakon hvaljenih izdanja "Smiješ zaurlat" i "Kontura", Lika Kolorado priprema novo studijsko izdanje koje će svjetlo dana ugledati uskoro. Iz pjesme u pjesmu otkrivaju svoj svježi zvuk, a nije novost da im u snimanju spotova nerijetko pomaže njihova vjerna publika. Lika Kolorado su: Pavle Gulić, Branimir Kuruc, Filip Riđički i Vanja Senčar.  


14.06.2024. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh