« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 dana i 10 sati
KAVICA? NE ;)

Jutarnji napitci umjesto kave

Uživate u šalici kave i ne želite je se odreći? Ne morate, ali pokušajte ju s vremena na vrijeme zamijeniti napitcima koji će donijeti pregršt benefita vašem organizmu

Što se pije ujutro?
Što se pije ujutro? (Arhiva)
Više o

kava

,

jutarnja kava

Jutarnja kava je zakon... no, nekima zapravo ne paše, pa evo par jutarnjih napitaka koji će to napraviti bolje od kofeina.

Ledeni čaj s timijanom - za vrijeme hladnijih dana ledeni čaj s limunom i timijanom će vam popraviti raspoloženje i ojačati imunološki sustav. Čaj pripremite tako što ćete zagrijati šalicu vode s grančicom timijana i prstohvatom cimeta. Kada voda proključa, stavite u nju vrećicu crnog čaja. Nakon tri minuta ju izvadite i na kraju dodajte naribanu koru limuna. Procijedite sok i uživajte.

Med i limun umjesto kave - recimo, dobar je topli napitak od meda i limuna koji će potaknuti vaše dobro raspoloženje za cijeli dan, a pritom je veoma ukusan. Sve što vam treba su med, sok od pola limuna i čaša vode. Sve sastojke promiješajte i popijte umjesto kave. Ovaj napitak pomoći će vam s jutarnjim osjećajima umora i pospanosti, a pored toga će ojačati i imunološki sustav.

Smoothie od maline ili kupine - oni koji imaju malo više vremena, a bude se gladni, mogu se razbuditi uz smoothie od kupina ili malina. Potrebno vam je nekoliko malina ili kupina, 200 mililitara jogurta ili kefira, dvije-tri žličice meda, 50 mililitara mlijeka, malo vanilijinog šećera i nekoliko kapi limunovog soka. Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksajte. Napitak je potom spreman za konzumaciju i pokrenuti će vaš metabolizam već od ranog jutra.

Sušeni zeleni čaj - zeleni čaj oduvijek je poznat kao zamjena za kavu jer sadrži kofein i upravo zbog toga popravlja raspoloženje i vraća energiju. Za pripremu napitka od sušenog zelenog čaja potrebno vam je pola šalice vode, žlica „matcha" praha koji je u stvari prah listova zelenog čaja, pola šalice kravljeg mlijeka, pola šalice kokosovog mlijeka, med i nekoliko kapi ekstrakta vanilije. U šalicu stavite „matcha" prah i prelijte ga proključalom vodom, a potom i dobro promiješajte. Kravlje i kokosovo mlijeko zagrijte s vanilijom i medom, pa u njega ubacite pripremljenu „matchu" i promiješajte.

Dakle, može se bez kave...

28.06.2024. 08:27:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    28.06.2024. 10:01
    smoothie od banane
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh