« Hi-tech
objavljeno prije 2 dana i 9 sati
COOL

Znanstveni pristup razvoju nosivih tehnologija

Inovacije iz Huawei Health Laba: znanstveni pristup razvoju nosivih tehnologija

Inovacije iz Huawei Health Laba
Inovacije iz Huawei Health Laba (Huawei)
Više o

inovacije

,

Huawei Health Lab

Huawei zadnjih 12 godina vrlo aktivno radi na svojoj strategiji razvoja pametnih nosivih uređaja te je kompanija nedavno otvorila novi istraživački laboratorij u Helsinkiju, fokusiran na razvoju i testiranju funkcija nosivih uređaja. Najnovije serije uređaja poput WATCH FIT 3, HUAWEI WATCH 4 PRO ili HUAWEI WATCH GT 4 sastavni su dio testing iskustva u HUAWEI Health Labu, dajući korisnicima priliku da iskuse različite značajke i nadograđene algoritme raznolikih modela satova. Dok su navedeni modeli naširoko hvaljeni zbog svojih naprednih dizajnerskih aspekata, istraživački sadržaji laboratorija usredotočen je na napredne značajke praćenja zdravlja i kondicije putem satova, u rasponu od Stay Fit aplikacije za praćenje kalorija i najnovijih TruSportTM funkcija.

Istraživačka oprema svjetskog ranga pokriva više od 20 vrsta sportova

Planovi za HUAWEI Health Lab u Europi započeli su kada je Huawei u suradnji s Ipsosom proveo istraživanje na 8.000 sudionika diljem regije, gdje je otkriveno da veliki broj Europljana (91% ispitanika) želi napredovati u barem jednom aspektu svog životnog stila povezanog sa zdravljem te da 50% Europljana nije zadovoljno razinom svoje fizičke spreme.

Finski laboratorij opremljen je višenamjenskom trakom za trčanje koja uključuje čak i sportove u invalidskim kolicima, trakom za trčanje s instrumentima za dubinsku statistiku trčanja, otvorenim prostorom za teretanu s raznim trenažerima i opremom za kardio vježbe, naprednim skijaškim simulatorom i protustrujnim bazenom, čime se pokrivaju popularni sportski interesi europskih korisnika.

Točnije, simulator skijanja i bazen s protustrujom dolaze sa značajkama koje omogućuju uvjetima strojeva da oponašaju postavke okoline u stvarnom životu. Na primjer, simulator skijanja dodaje podesivu brzinu, nagib i interaktivne rute i stupove, dok bazen s protustrujom ima podesivu temperaturu i dinamičke vodene mlaznice koji mogu proizvesti trenutni protok vode do 350 m3/h, stvarajući " beskonačnu" udaljenost koja optimizira performanse.

Integracija najnaprednijih tehnologija Huawei pametnih satova

Laboratorij koristi HUAWEI WATCH 4 i WATCH FIT serije uređaja za svoje svakodnevne istraživačke sesije, što uključuje i testiranje novih funkcija kao što su Stay Fit kalorijski tracker ili razvoj poboljšanih značajki holističke procjene aktivnosti značajki Activity Rings i TruSportTM kroz znanstveno utemeljen fitness okvir s više od 100 sportskih načina korištenja.

Značajka TruSportTM je stvorena upravo na finskom tlu u Huawei istraživačkom centru u Helsinkiju te kao znanstveni sustav za upravljanje sportom može inteligentno dešifrirati sedam glavnih sportskih fizioloških pokazatelja kao što su maksimalni unos kisika, kalorije, aerobni/anaerobni pritisak treninga, opterećenje treninga, vrijeme oporavka, predviđanje izvedbe i izvedba u stvarnom vremenu. Pomoću ove statistike, TruSportTM može kvantificirati sposobnost trčanja korisnika, bilježiti i analizirati podatke o treningu, pružiti personalizirane prijedloge i planove za trening te pomoći korisnicima da održe znanstveni pristup sportu i zdravom stilu života.

S druge strane, značajka detekcije kalorija Stay Fit koristi AI algoritam za poboljšanje točnosti potrošnje energije prema unosu i sagorijevanju kalorija. Pokreće ju najsuvremenija TruSeenTM 5.5+ tehnologija praćenja otkucaja srca, koja donosi veću točnost praćenja kalorija u usporedbi s glavnim algoritmima koji se koriste u industriji. Zajedno s prstenovima aktivnosti, sudionici testiranja u Labu mogu lako pratiti razinu aktivnosti koju su postigli u svakoj zoni treninga, dobivajući statistiku svog napretka u stvarnom vremenu.

Uređaji HUAWEI WATCH FIT 3, WATCH GT 4 ili WATCH 4 PRO Space Edition koriste se u HUAWEI Health Labu za procjenu ljudskog kardiopulmonalnog kapaciteta (maksimalnog volumena O2), što znanstvenicima omogućuje točniju procjenu sportske izvedbe radi poboljšanja sigurnosti vježbanja.

Novi proizvodi tvrtke Huawei

Novi modeli pametnih satova tvrtke Huawei poput modela WATCH FIT 3, HUAWEI WATCH 4 Pro Space Edition i HUAWEI WATCH GT 4 od 41mm podjednako oduševljavaju Fashion Forward dizajnom, značajkama zdravstvene metrike i fitnessa te se mogu jednostavno spojiti s bilo kojim Huawei, Android i iOS uređajima.

Dostupan u crnoj i bijeloj boji, pametni telefon HUAWEI Pura 70 Pro podiže granice mobilne fotografije impresivnim značajkama kamere, a kupiti ga možete kod odabranih Huawei partnera uz brojne pogodnosti. Uz open ear model slušalica - HUAWEI FreeClip, brand je izbacio i najnoviji bud model nazvan FreeBuds 6i koji je dostupan u tri boje - bijeloj, crnoj i ljubičastoj.

Svi uređaji dostupni su kod maloprodajnih partnera tvrtke Huawei.

28.06.2024. 10:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh