« Glazba
objavljeno prije 8 dana i 4 sata
NAJAVE

ESTERIORE BROTHERS u kolovozu stižu u Cave Romane

Oni su simbol talijanske glazbene izvrsnosti u digitalnom dobu, a kamo god idu, nose sa sobom duh Italije, dijeleći ga sa svijetom pjesmu po pjesmu. U petak, 8. kolovoza dolaze u Vinkuran i najavljuju sjajnu zabavu u Cave Romane

Bit će odlično!
Bit će odlično! (Arhiva)
Više o

Cave Romane

,

Esteriore Brothers

Glazbeno putovanje braće Esteriore priča je koja se piše generacijama, počevši od 1970-ih s njihovim roditeljima. Naime, Mamma Rosa i Papà Toni oboje su bili glazbenici pa su i sinovi od malih nogu bili dio njihove glazbe, s nastupima na raznim društvenim okupljanjima. Braća su se pridruživala obiteljskom ansamblu tijekom godina, počevši od Piera, zatim je stigao Mimmo, pa Gabriele i Amedeo.

Dok su odrastali, kažu, glazba nije bila samo hobi, već i njihov način života i bilo je prirodno da s vremenom evoluiraju u braću Esteriore, dijeleći svoju strast prema glazbi s cijelim svijetom. Osim glazbe, u slobodno vrijeme istražuju ​​kulinarske umjetnosti, često kuhajući zajedno kao obitelj. Također, otkrili su nam, uživaju u plovidbi duž obale Sicilije, kupajući se na suncu i moru, što inspirira većinu njihove glazbe. Na Rocks&Stars Festivalu u Cave Romane nastupaju kao šećer na kraju, 8. kolovoza, a evo što pripremaju.

Koja vam je prva misao kad netko spomene Hrvatsku?

Hrvatska je za nas dragulj Jadrana, mjesto neporecive ljepote i žive kulture. Slikoviti krajolici, bogata povijest i divni ljudi podsjećaju nas na vlastite korijene na Siciliji. Naše iskustvo sudjelovanja u Supertalentu Croatia 2023. samo je produbilo našu naklonost prema vašoj očaravajućoj zemlji. Bilo je to izvanredno iskustvo koje nas je povezalo s hrvatskim narodom i pokazalo njihovu ljubav prema glazbi i umjetnosti. Hrvatska ima posebno mjesto u našim srcima jer odjekuje šarmom i duhom naše domovine.

Cave Romane je uistinu posebna pozornica, za ne? Što posjetitelji mogu očekivati od vašeg nastupa na Rocks&Stars Festivalu?

Uzbuđeni smo zbog nastupa. Na ovome se mjestu sirova esencija prirode susreće s odjecima drevnih vremena. Cave Romane nudi pozornicu kakva nije, čini nam se, nijedna druga i očekujemo da će u našu glazbu unijeti duboki osjećaj drame. Atmosfera ovako jedinstvenog mjesta nedvojbeno će inspirirati naš nastup i osigurat ćemo svima koji dođu večer za pamćenje. Pozivamo vas dođete u što većem broju. Možete očekivati ​​nastup koji spaja srce talijanske glazbe s dušom četiri brata koji žive i dišu melodije. Naš set će biti putovanje kroz bogati talijanski glazbeni krajolik, prožet našim osobnim dodirom. Cilj nam je povezati se sa svakim pojedincem u publici, dijeleći trenutke radosti, nostalgije i ushićenja.

Što mislite o našoj Eurovizijskoj pjesmi predstavnici - Rim Tim Tagi Dim?

Uživali smo u živahnom duhu ove pjesme! Eurovizija uvijek donosi tako kreativne i živopisne nastupe i bilo je divno vidjeti Hrvatsku predstavljenu s takvom energijom i zabavom. To je slavlje glazbe koja okuplja ljude, slično onome što mi želimo postići svojim nastupima.

Spomenuli ste nam u razgovoru da uživate u kuhanju pa moramo pitati - kako kuhate špagete? Lome li se one na pola ili?

U našoj obitelji špageti se uvijek kuhaju u jednom komadu - to je jedini način!

16.06.2024. 10:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh