Kultura
ARTISTICO

Tri dana rezervirana za umjetnost i dizajn u zagrebačkom SC-u!

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

ARTISTICO je kulturno-umjetnička manifestacija koja na jednom mjestu okuplja i prezentira nekonvencionalnu umjetničku produkciju nudeći publici nesvakidašnje umjetničke sadržaje i… više »

OSVRT

Ciklus anđela u akrilu Ivane Jovanović Trostmann

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Ivana Jovanović Trostmann, iz Dubrovnika, suvremena je hrvatska likovna umjetnica, akademska je slikarica i autorica vrlo zapaženog složenog opusa, izrazitog i sugestivnog kolorizma, izlagala… više »

NAJAVE

Poznati gosti IDEM-ovih zagrebačkih koncerata

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Dva tjedna prije IDEM vikenda u Zagrebu u ponudi je ostalo još manje od pola kapaciteta Močvare za koji se očekuje da će otići jako brzo. Brzoj prodaji ulaznica pomoći će i potvrđeni… više »

FESTIVALI

Ne propustite 4. izdanje Interface Video Art Festivala

objavljeno prije 7 mjeseci i 20 dana

Četvrto izdanje Interface Video Art Festivala, koji okuplja autore posvećene eksperimentiranju u području video umjetnosti i stvaranju inovativnih filmskih formi, održat će se od utorka… više »

NAJAVE

Crime + The City Solution u Vintage Industrialu večeras

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Ljubimci svjetski poznatog redatelja Wim Wendersa koji ih je uvrstio u svoje kultne filmove "Nebo nad Berlinom" gdje Crime + the city solution i nastupaju uživo i izvode svoju pjesmu "Six… više »

OSVRT

Motivi paralelnog svijeta u opusu Vlade Tuđe

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Motiv paralelnoga svijeta nije rijedak u umjetnosti, mnogi su te privlačne i izazovne teme kreirali u vlastitoj režiji, stvarajući samosvojne autorske cjeline bilo u glazbi, književnosti ili… više »

KNJIGE

Drugo ime nobelovca Jona Fossea

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Nedavno je  objavljena knjiga norveškog književnika i nobelovca za ovu godinu, Jona Fossea Drugo ime, Septologija I-II, u prijevodu s norveškog Muniba Delalića u Biblioteci… više »

NAJAVE

Mortal Kombat 9. ožujka 2024. u Tvornici kulture

objavljeno prije 7 mjeseci i 21 dan

Nakon prošlogodišnjeg rasprodanog koncerta u zagrebačkom Boogaloou, beogradska bijesna metal punk mašina Mortal Kombat dolazi 9. ožujka 2024. u Veliki pogon Tvornice… više »

INTERVJU

Promišljanja Josipa Botterija Dinija o sakralnoj umjetnosti

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Akademski slikar i donedavni profesor na splitskoj ALU, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, Josip Botteri Dini, autor je respektabilnog i iznimno cijenjenog opusa, u kojem se izrazito… više »

NAJAVE

Prljavi rokenrol uz Kojote ove zime u Tvornici kulture

objavljeno prije 7 mjeseci i 22 dana

Kojoti će ove zime održati veliki koncert u Tvornici kulture. Standardni divlji i sirovi rokenrol uz jedan od najznačajnijih zagrebačkih bendova bit će začinjen promocijom triju novih… više »

NAJAVE

Avril Lavigne u pulskoj Areni

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Avril Lavigne, kraljica pop-punk žanra, jedna od najutjecajnijih ženskih glasova svoje generacije, po prvi put nastupa u Hrvatskoj i to 17. lipnja 2024. u pulskoj Areni. Avril Lavigne je u… više »

NOVOSTI

3. ZeGeBOOM! Međunarodna izložba karikatura „Idealan grad“

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

U ponedjeljak, 4. prosinca 2023. s početkom u 19 sati u Maloj galeriji Centra za kulturu Trešnjevka (Park Stara Trešnjevka 1) bit će otvorena 3. ZeGeBOOM! Međunarodna… više »

NAJAVE

Letu šuke vraćaju se Zagreb

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Bend predvođen jednim od najutjecajnijih pop rock autora ovih prostora, Dinom Šaranom, donosi svoje bezvremenske hitove i presjek karijere. Ono što je počelo 1986. u Sarajevu… više »

OSVRT

Izložba Odrastanje Zorana Šimunovića

objavljeno prije 7 mjeseci i 24 dana

Od 8.11. do 10.12. ove godine suvremeni hrvatski likovni umjetnik međunarodnog ugleda, akademski slikar iz Osijeka Zoran Šimunović izlaže novi ciklus svojih slika Odrastanje u… više »

NAJAVE

Tjedan korejskog filma u kinu Kinoteka

objavljeno prije 7 mjeseci i 26 dana

Tjedan korejskog filma domaćoj publici već tradicionalno predstavlja selekciju recentnijih ostvarenja iz jedne od najuzbudljivijih svjetskih kinematografija: Južne Koreje. Ovogodišnji… više »

skrolaj na vrh