« Glazba
objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana
NAJAVE

Prljavi rokenrol uz Kojote ove zime u Tvornici kulture

Standardni divlji i sirovi rokenrol uz jedan od najznačajnijih zagrebačkih bendova bit će začinjen promocijom triju novih singlova u subotu, 10. veljače 2024. godine kada će Kojoti ponovno zasvirati na velikoj pozornici

Bit će dobro... jako dobro!
Bit će dobro... jako dobro! (Arhiva)
Više o

Tvornica kulture

,

bend Kojoti

Kojoti će ove zime održati veliki koncert u Tvornici kulture. Standardni divlji i sirovi rokenrol uz jedan od najznačajnijih zagrebačkih bendova bit će začinjen promocijom triju novih singlova u subotu, 10. veljače 2024. godine kada će Kojoti ponovno zasvirati na velikoj pozornici.

Kojoti - „Danima (Official Music Video)"

Alen Marin (vokal), Davor Viduka (gitara, vokal), Vanja Marin (bas), Noa Rupčić (klavijature) i Bobo Grujičić (bubanj) članovi su jednog od najvažnijih bendova koji su formirali hrvatski, ali i regionalni rokenrol. Bend je osnovan 1992. godine, a devedesete su za njih bile iznimno aktivno razdoblje. Svoj su debitantski, eponimski album snimili i objavili 1995. godine. ''Halucinacija'' je uslijedila samo godinu nakon, a već 1998. godine objavljen je ''Sex, Disco, Kung Fu''. Kojoti su još od početka devedesetih svirali stotine koncerata po klubovima i koncertnim dvoranama u Hrvatskoj, ali i regiji, a znakovito je da su upravo oni, još kao demo bend, otvorili prvi Fiju Briju festival 1994. godine. ''Sto milja daleko od nje'', ''Razuzdan i lud'', ''Zadovolji me'' i ''Hodala je pola metra iznad zemlje'' samo su neke od pjesama koje su zaludjele publiku diljem regije. S radom su prestali 2000. godine, a legendarni se i dugoiščekivani povratak na scenu dogodio tek 2017. godine. Nakon sedamnaestogodišnje pauze bend je, na opće oduševljenje i publike i kritike, ponovno počeo svirati nastupom na festivalu Brijačnica. Nakon toga objavljuju CD box set ''Dragocjeno, raskošno, blistavo'' na kojemu su okupljeni remasteri dotadašnjih izdanja.

Kojoti - „Razuzdan i lud"

Kojoti su svoj posljednji album ''Sve je pod kontrolom?'' nakon više od 20 godina duge diskografske pauze objavili u ožujku 2019. godine za diskografsku kuću Dancing Bear. Album im je donio brojne pozitivne kritike te nominaciju za nagradu Porin u kategoriji za najbolji rock album godine. Ranije ove godine bend je snimio i spot za pjesmu ''Sram'' s posljednjeg albuma povodom snimanja dokumentarnog filma ''Iz sve snage'' u režiji Dimitra Dimitrovskog. U kolovozu 2023. godine objavili su i novi singl ''Danima'' kojim najavljuju novo studijsko izdanje, a posebnost koju bend ističe jest da su stihovi inspirirani likom i djelom neponovljivog i neprežaljenog Vlade Divljana. Bend je najavio i novi singl pod naslovom ''Nismo djeca'' za koji je spot režirao Dimitar Dimitrovski.

Kojoti - „Hodala je pola metra iznad zemlje"

Kojoti će u Tvornici svirati svoje numere koje su oblikovale rokenrol scenu ovih prostora. U veljači se napokon penju na stage kako bi sa starom i novom publikom podijelili val razuzdane i surove energije te još jednom podsjetili zašto su jedan od najvažnijih bendova na našoj glazbenoj sceni.

Ulaznice po early bird cijeni od 13 eura potražite u Tvornici kulture, na svim prodajnim mjestima ili online na Entrio.hr. Regular cijena ulaznice iznosit će 15 eura, dok će na dan koncerta za ulaznicu biti potrebno izdvojiti 18 eura. 

02.12.2023. 09:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh