Kultura nema prethodne stranice
NAJAVE

ESTERIORE BROTHERS u kolovozu stižu u Cave Romane

objavljeno prije 57 minuta i 18 sekundi

Glazbeno putovanje braće Esteriore priča je koja se piše generacijama, počevši od 1970-ih s njihovim roditeljima. Naime, Mamma Rosa i Papà Toni oboje su bili glazbenici… više »

NAJAVE

Prijavite se na natječaj SC-a!

objavljeno prije 1 sat i 57 minuta

U tijeku su prijave za  samostalne i skupne izložbe, radionice, akcije, performansa, kustoske koncepcije, interdisciplinarne projekte za program Galerije SC u 2025. godini.… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 6 sati i 28 minuta

Eto što ima Kantautorska večer vokalnog studija Ivane Galić, 17h - Retro bar Benefit koncert Fonda za žene, 19h - Vintage Ljetni vrt Neozbiljni u parku, 19h - Park Ribnjak Body Count,… više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 16. lipnja

objavljeno prije 7 sati i 56 minuta

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 16. lipnja Ježeva kućica, 11h - Zagrebačko kazalište lutaka Dnevnik Pauline P., 11h - Žar ptica Sretni kamperi, 18h -… više »

NAJAVE

Nezaboravan provod na Bundeku uz Baš Naš Food&Ball

objavljeno prije 20 sati i 57 minuta

U prekrasnom okruženju zagrebačkoj jezera Bundek, službeno je započeo Baš Naš Food&Ball festival koji će trajati sve do 14. srpnja. Festival su svojim nastupom otvorili… više »

FILMOVI

Taking on Taylor Swift na TLC-u

objavljeno prije 23 sata i 57 minuta

Ovo je okosnica dokumentarnog specijala „Taking on Taylor Swift" koji je na TLC programu od 19. lipnja u 21:00 h. Tužba iz 2017. godine, koja je okončana i odbačena 2022. godine,… više »

ZGDOX

ZagrebDoxovi dokumentarci na gostovanju po Hrvatskoj

objavljeno prije 1 dan

ZagrebDoxovi dokumentarni naslovi više ne stanuju samo u našem glavnom gradu. U suradnji s Kino mrežom naš najznačajniji festival dokumentarnog filma odlazi u niz… više »

IZLOŽBE

Zoe Miloš: Nebula u Galeriji Siva

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

ZOE MILOŠ: NEBULA OTVORENJE: ČETVRTAK 20.06.2024., 20:00 GALERIJA SIVA (MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB) Autonomni kulturni centar kroz program Galerija Siva poziva vas na otvaranje… više »

NOVOSTI

Lika Kolorado i novi spot

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Nakon sjajne pjesme "Majka djevojčica" kojom su oduševili publiku, bend Lika Kolorado predstavlja novi singl s nadolazećeg albuma "Sateliti u… više »

OSVRT

Čudesno plavetnilo novoga ciklusa Mladena Žunjića

objavljeno prije 3 dana i 22 sata

Ostajući vjeran formatu, 100 x 100 cm, suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić, autor impozantnog opusa i neumorni istraživač raznovrsnih mogućnosti motiva i kolora,… više »

INMUSIC #16

INmusic #16 s dodacima

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

Ove godine INmusic festival uz Centar pažnje nudi jedinstvenu priliku najmlađim posjetiteljima da urone u svijet umjetnosti kroz spoj likovnog izražavanja i inspirirajuće glazbe. U sklopu… više »

OSVRT

Koloristički ciklusi Ferdinanda Pađena

objavljeno prije 4 dana

Slikar Ferdinand Pađen, suvremeni je hrvatski likovni umjetnik, autor složenog opusa niza ciklusa i figurativnih i nefigurativnih, u ulju na platnu na platnu, mnoštva pastela,… više »

CAVE ROMANE

Rundek na Cave Romane

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

Rundek, priznajemo, ovom izjavom nije daleko od istine. Kao jedan od najvažnijih glazbenika i umjetnika na ovim prostorima uvijek je bio poseban i upečatljiv. Njegova karijera, koja traje… više »

COOL

Premijera provokativnog glazbenog prvijenca Colinde Evangeliste

objavljeno prije 4 dana i 20 sati

Osebujna, lijepa, domišljata, duhovita i još ljepša - sve je to samoprozvana višestruka državna prvakinja u psovanju na javnom mjestu Colinda Evangelista, drag… više »

OSVRT

Ciklus aktova u akrilu Vladimira Vrljića Ankina

objavljeno prije 4 dana i 22 sata

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Vladimir Vrljić Ankin, autor kompleksnog i zapaženog opusa brojnih ciklusa u u ulju i akrilu i nakon niza desetljeća predanog i strastvenog… više »

skrolaj na vrh