« Glazba
objavljeno prije 4 dana i 2 sata
ROCK&STARS

Glazba i humanost idu ruku pod ruku

Festival Rocks&Stars zahvaljujući partnerima, tvrtkama Bina Istra i Arena Hospitality, donira vrijedan aparat dječjem odjelu OB Pula

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Rock & Stars festival

U suvremenom društvu, važnost društvene odgovornosti tvrtki i pojedinaca postaje sve očitija, a njihove donacije i podrška doprinose kvaliteti života u zajednicama kojima pripadaju. Festival je u organizaciji je Event Bricka te suorganizaciju Općine Medulin, Turističke zajednice Općine Medulin i Turističke zajednice Istarske Županije, a i ove će se godine, zahvaljujući partnerima Festivala, tvrtkama Bina Istra i Arena Hospitality Group, Općoj bolnici Pula donirati potrebni uređaji vrijednosti 20 tisuća eura.

Konkretno, radi se o grijanom uređaju za otvorenu njegu novorođenčadi Babyroo TN300. Uređaj je dizajniran za pružanje optimalnih uvjeta za njegu novorođenčadi, posebno onih koji zahtijevaju intenzivnu medicinsku skrb. Njegova otvorena konstrukcija omogućava lakši pristup bebi, što je kritično za pružanje brze i učinkovite medicinske njege. Tradicija doniranja koja je postala neizostavan dio Rocks&Stars Festivala u Cave Romane u Vinkuranu, nastavak je posvećenosti organizatora humanitarnim ciljevima i podršci lokalnoj zajednici.

Više o tome su nam rekli organizatorica Festivala Iva Šalamon Reškovac, predsjednik uprave Arena Hospitality Group-e, Reli Slonim te generalni direktor BINA ISTRA-e Dario Silić.

Iva, kako je došlo do toga da Rocks&Stars Festival postane više od običnog glazbenog događaja i uključi humanitarnu notu?

Ideja je svih uključenih da Festival stvori i pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu. Kroz partnerstvo s Općom bolnicom Pula, željeli smo pružiti podršku djeci koja se liječe i njihovim obiteljima te dati natrag dio ljudima u zajednici koja nas podržava. Kroz ove donacije, već petu godinu zaredom pružamo konkretan doprinos zdravstvenom sektoru i srećom, imamo partnere koji nas u tome prate. Hvala još jednom tvrtkama Bina Istra i Arena Hospitality Group-i što su se i ove godine velikodušno uključili u ovu donaciju.

Možete li nam reći više o suradnji s Općom bolnicom Pula i zašto ste odabrali donirati dječji odjel?

U razgovoru s bolnicom, prepoznali smo potrebu za boljom opremom koja je od vitalnog značaja za brigu o najmlađima i najranjivijima. Dosadašnje donacije su omogućile nabavu vitalne medicinske opreme poput inkubatora, monitora i drugih aparata koji su direktno pomogli u liječenju djece. Primjerice, novi grijani uređaj za otvorenu njegu novorođenčadi osigurat će bolju kontrolu vitalnih funkcija djece i pomoći medicinskom osoblju u pružanju kvalitetnije skrbi.

Što vas motivira da nastavite s ovom humanitarnom inicijativom i kako planirate proširiti njezin utjecaj u budućnosti?

Motivira nas svijest o stvarnom utjecaju koji naša inicijativa ima na zajednicu. Vidjeti poboljšanja koja smo ostvarili zahvaljujući donacijama daje nam snagu i motivaciju da nastavimo s ovom humanitarnom pričom. U budućnosti planiramo proširiti suradnju s drugim institucijama i organizacijama kako bismo još više doprinijeli društvenoj zajednici.

Arena Hospitality Group i BINA ISTRA već petu godinu dio su ove predivne priče

Obje tvrtke poznate su po svojim snažnim doprinosima kad su u pitanju humanitarni projekti i aktivnosti, a evo što o ovogodišnjoj kažu predsjednik uprave Arena Hospitality Group-e, Reli Slonim te generalni direktor BINA ISTRA-e Dario Silić.

Kako je došlo do vaše suradnje s Rocks&Stars Festivalom i podrške humanitarnoj inicijativu za Opću bolnicu Pula?

Reli Slonim: Arena Hospitality Group rado se priključuje raznim kulturnim, sportskim i humanitarnim inicijativama koje su od značaja za našu lokalnu zajednicu. Suradnja na humanitarnom koncertu na jedinstvenoj lokaciji poput kamenoloma Cave Romane bila je prirodan korak, posebno kada je u pitanju humanitarna akcija posvećena djeci. Dugogodišnja suradnja s Rocks&Stars Festivalom, koja je započela 2019. godine kada smo postali partneri festivala, omogućuje nam kontinuiranu podršku Odjelu pedijatrije Opće bolnice Pula u skladu s njihovim specifičnim potrebama, uvijek u suradnji s liječnicima i ravnateljicom bolnice. Ova suradnja dodatno potvrđuje našu posvećenost podršci lokalnoj zajednici, s posebnim naglaskom na najranjivije skupine društva. Također, 2019. godine Arena Hospitality Group je uvela Politiku zaštite djece u svoje poslovanje. Prošle godine smo bili dobitnici godišnje HRIO (Hrvatski indeks održivosti) nagrade u kategoriji Dječjih prava, koju dodjeljuju HR PSOR i Hrvatska Udruga Poslodavaca, prepoznajući naše inicijative usmjerene na dobrobit djece.

Dario Silić: Kroz svoju glavnu ulogu izgradnje i upravljanja autocestom Istarski ipsilon Bina Istra kontinuirano komunicira kako s poslovnim partnerima iz domene svoje djelatnosti tako i drugim dionicima u našem poslovnom i društvenom okruženju. Na taj način ostvareni su vrijedni kontakti s našim partnerima Rocks&Stars festivala, koji su u konačnici rezultirali već brojnim podrškama naše tvrtke prema humanitarnim akcijama za Opću bolnicu Pula.

Kako vidite svoju ulogu u zajednici kroz ovakve humanitarne akcije? Kakav je osjećaj znati da vaš doprinos direktno pomaže djeci i njihovim obiteljima?

Reli Slonim: Arena Hospitality Group, kao jedan od vodećih poslodavaca na području južne Istre, prepoznaje svoju odgovornost prema lokalnoj zajednici, s posebnim naglaskom na djecu. Suradnja i podrška humanitarnim inicijativama, kao što je koncert Rocks&Stars, pruža nam osjećaj ponosa jer znamo da doprinosimo direktno poboljšanju života djece i njihovih obitelji. Svaki naš član tima podržava ovakav pristup, što je integrirani dio naše organizacijske kulture. Nadalje, kada govorimo o turizmu i djeci, naša odgovornost ide dalje od samih gostiju; brinemo se i za dobrobit djece naših zaposlenika te širu zajednicu. Smatramo da je važno stvoriti okruženje u kojem djeca mogu rasti i razvijati se na primjeren način, što je duboko ukorijenjeno u temeljnim vrijednostima naše kompanije.

Dario Silić: Stava smo da je uz posvećenost i predanost poslovnim aktivnostima potrebno voditi računa i o doprinosu prema društvu u širem smislu i zajednici. Naša tvrtka već dugi niz godina provodi i sudjeluje u raznim aktivnostima humanitarnog karaktera usmjerenih prema zdravstvenim institucijama, udrugama koje skrbe o potrebitima i sl. Sudjelovanje I provođenje humanitarnih akcija nama u Bina Istri postalo je uvriježeno te uz osjećaj zadovoljstva nakon provedenih kampanja svakako osjećamo i ponos.

Koje još aktivnosti provodite, a da su značajne za zajednicu u kojoj djelujete?

Reli Slonim: Arena Hospitality Group je dugogodišnji sponsor i partner na brojnim kulturnim i sportskim manifestacijama, uključujući Pula Film Festival, Sajam Knjige te podržava razne sportske klubove i perspektivne mlade sportaše. Također, već dugi niz godina uspješno surađujemo sa zdravstvenim ustanovama na području Istre te s raznim udrugama, među kojima su Crveni križ, Klub Gea Pula i Sigurna Kuća Istra.

Dario Silić: U Bina Istri kontinuirano i redovito provodimo naše programe usmjerene ka zdravlju djece i žena, pomoći najugroženijim skupinama, posebice siromašnima i beskućnicima te društveno odgovorno poslovanje prema zajednici u kojoj djelujemo. Uz tradicionalne godišnje humanitarne projekte usmjerene prema bolnicama u Puli, Rijeci i Zagrebu, potičemo i sportske manifestacije u kojima sudjeluju mladi te djeca s posebnim potrebama. Redovno se uključujemo i pomažemo u stvaranju boljih uvjeta za rast i razvoj najmlađih u lokalnoj sredini uz podršku edukativnih programa i sadržaja za mlade. Od zadnjih projekata ističemo: donacija vrijednih uređaja Klinici za pedijatriju Zagreb, donacija ultrazvučnog uređaja Klinici za pedijatriju KBC-a Rijeka, već dugi niz godina Bina Istra podržava humanitarnu akciju "Crvene haljine" za podizanje svijesti opasnosti od moždanog udara kod žena, dugogodišnja suradnja s UNICEF-om ove godine je nastavljena kroz podršku programa za djecu smještenu u udomiteljskim obiteljima.

Ovaj primjer uspješne dugogodišnje suradnje pokazuje koliko je važna društvena odgovornost i koliko ona može doprinijeti boljem životu lokalne zajednice. Organizatori Rocks&Stars Festivala i njihovi partneri kontinuirano rade na stvaranju pozitivnih promjena, potvrđujući da glazba ima moć ne samo okupiti ljude, već i pokrenuti na činjenje dobrih djela.

Vidimo se i ove godine na Festivalu s notom humanosti - Rocks&Stars @ Cave Romane

24.06.2024. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh