Kultura nema prethodne stranice
PERFORMANS

Noć performansa 2024.

objavljeno prije 16 sati i 25 minuta

Noć performansa je site-specific događaj koji predstavlja performanse, prostorne i audiovizualne instalacije, eksperimentalne forme sa svjetlom, zvukom, pokretom te različite prostorne… više »

INMUSIC #16

Impresivni The National veličanstveno su otvorili INmusic festival #16

objavljeno prije 16 sati i 55 minuta

Svoj dvosatni set otvorili su sa "Sea of Love", a čuti su se mogli i drugi brojni hitovi, poput "Tropic Morning News", "Don't Swallow the Cap" i Bloodbuzz Ohio", čime su još jednom… više »

KAJ IMA

Danas u Zagrebu - koncerti i svirke

objavljeno prije 21 sat i 26 minuta

Eto što ima INmusic festival, 16.30h - Jarun više »

Kazalište i kino - raspored predstava za 25. lipnja

objavljeno prije 22 sata i 54 minute

Kazališta i kina  - raspored predstava za danas, 25. lipnja Petar Pan, 18h - Zagrebačko kazalište lutaka Crvenkapica, 19h - kazalište Trešnja Nun of your… više »

OSVRT

Sugestivni ciklus ulja Marijana Bingule

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Hrvatski slikar Marijan Bingula pripadnik je brojne populacije umjetnika, koji nažalost nisu za života ostvarili adekvatnu valorizaciju svoga djela, cjelovitog ili parcijalnog. Stjecajem… više »

NAJAVE

Simple Minds u pulsku Arenu donose isključivo najveće hitove

objavljeno prije 1 dan i 13 sati

Nakon što su godinu počeli s nastupima u arenama po Australiji i Novom Zelandu, drugi dio Global Toura krenuo je u proljeće iz UK-a po Europi, a ljetni dio turneje rezerviran je za… više »

ROCK&STARS

Glazba i humanost idu ruku pod ruku

objavljeno prije 1 dan i 16 sati

U suvremenom društvu, važnost društvene odgovornosti tvrtki i pojedinaca postaje sve očitija, a njihove donacije i podrška doprinose kvaliteti života u zajednicama kojima… više »

OSVRT

Čudesni Harlekin šeta svijetom

objavljeno prije 2 dana i 6 sati

Istaknuti suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, autor fascinantnog opusa ulja i akrila, kombiniranih tehnika, stalni putnik između nekoliko atelijera… više »

OSVRT

Ian Kershaw: Osobnost i moć

objavljeno prije 2 dana i 7 sati

Zagrebačka Fraktura objavila je vrlo zanimljivu knjigu britanskog povjesničara i pisca Iana Kershawa Osobnost i moć / Graditelji i razaratelji moderne Europe, na 474 stranice, u prijevodu s… više »

WOW

Baby Lasagna Veliki EU / UK tour

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Marko Purušić najavio je danas veliku EU/UK turneju sa svojim projektom Baby Lasagna za proljeće 2025. Producirana od strane Live Nation, najveće svjetske promoterske kuće, turneja će… više »

OSVRT

Marijan Bingula, neotkriveni dragulj hrvatskog slikarstva

objavljeno prije 2 dana i 14 sati

Hrvatski slikar i grafičar Marijan Bingula, rođen je 1947. u Zagrebu, u Splitu je završio srednju umjetničku školu, pripisuje mu se autorstvo dvije tisuće djela, akvarela, ulja,… više »

NARAVNO

Ed Sheeran na Hipodromu

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Hrvatski fanovi, pripremite se za koncert Eda Sheerana na njegovom nadolazećem koncertu u Zagreb 10. kolovoza! Uzbuđenje raste svakim danom, a evo i važne obavijesti: sve ulaznice za stajanje… više »

QART

Q'Art Siget 7. 7. u Sigetu

objavljeno prije 2 dana i 16 sati

Park mladenaca u Sigetu priprema se za spektakularnu proslavu povodom 60. rođendana, a Vijetnamsko veleposlanstvo iz Budimpešte s ponosom će formalno obilježiti 30 godina diplomatskih… više »

EXIT 2024

Od izvanvremenskih legendi do predvodnika nove generacije

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

Za nešto više od mjesec dana, EXIT festival bit će centralno mjesto okupljanja all-star postave ujedinjene u jedan od najboljih elektronskih line upa na svijetu ove godine! U… više »

OSVRT

Osvrt na kompleksni ciklus Sonje Đurić

objavljeno prije 3 dana i 14 sati

Novi ciklus slika suvremene hrvatske likovne umjetnice, slikarice Sonje Đurić, autorice impresivnog opusa, česte i uspješne izlagačice na brojnim izložbama, nosi simboličan naslov ,… više »

skrolaj na vrh