Kazalište
NAJAVE

'Lada' otvara novu sezonu ZPC-a

objavljeno prije 25 dana i 8 sati

Zagrebački plesni centar otvara novu kazališnu sezonu 4. i 5. rujna (pret)premijerom predstave 'Lada', autorice i izvođačice Maje Drobac. Riječ je o multimedijalnoj predstavi koja se… više »

NOVOSTI

Otvoren 12. Monoplay u Zadru

objavljeno prije 29 dana i 10 sati

12. MONOPLAY - festival plesnog sola otvoren je sinoć uz plesnu solo izvedbu HELD DEAR britanskog plesnog umjetnika Julyena Hamiltona. Hamilton je izuzetno cijenjeno ime na europskoj plesnoj… više »

DLJI

Zatvorene 71. Dubrovačke ljetne igre

objavljeno prije 29 dana i 12 sati

U svom 71. izdanju u 47 dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na trinaest scenskih i ambijentalnih lokacija izvedeno je 49 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih, filmskih, likovnih i drugih… više »

AMADEO

Program prvog tjedna Scene Amadeo

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

U prvom tjednu Scene AMADEO publiku očekuju nastupi Ansambla Acoustic Project, Harlequin Art Collective, Grupe Duende i gostiju, Aljoše Jurinića i Mateja Meštrovića. U utorak,… više »

VIJESTI

Zatvoreno 66. Splitsko ljeto

objavljeno prije 1 mjesec i 8 dana

Unatoč mikroorganizmu koji je promijenio poznati nam način života, 66. Splitsko ljeto ipak se dogodilo, a večeras je svečano zatvoreno plesnom predstavom Correr o Fado te dodjelom nagrade… više »

FESTIVALI

'Nosi se' festival u Zadru

objavljeno prije 1 mjesec i 9 dana

Teatro VeRRdi otvara festival 'Nosi se' premijerom monodrame 'Školjka šumi' Slobodana Novaka, u izvedbi Maruške Aras, koja će se održati u ponedjeljak, 17. kolovoza, u 21… više »

KAZALIŠTE

Repriza monodrame „Zemlja vukova”

objavljeno prije 1 mjesec i 17 dana

Zemlja Vukova autorski je projekt Tonke Mršić i Gale Nikolić koja se bavi nepisanim društvenim pravilima prvenstveno Like ili bilo koje druge male zajednice koje utječu na… više »

GODIŠNJICA

20. godišnjica Teatra Ulysses

objavljeno prije 1 mjesec i 23 dana

Najavljeni su Darko Rundek, Damir Urban, Gabi Novak i Matija Dedić, Vlatko Stefanovski, Maja Posavec, Putokazi, Nigel Osborne, Jure… više »

GOSTOVANJE

Čekaonica - SiTi Teater BTC, Ljubljana u Teatru EXIT

objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana

Rifle i Lado nalaze se na kraju tunela, u čekaonici, kako bi otišli u posmrtni život. U čekaonici vrijeme više nije dimenzija, nema novinara i medija, društvenih mreža,… više »

KAZALIŠTE

Ploveće kazalište Histrion - ljetna turneja

objavljeno prije 2 mjeseca i 2 dana

Glumačka družina Histrion i ove godine, usprkos svim nedaćama i teškim uvjetima, kreće na ljetnu turneju brodom. Ploveće kazalište Histrion krenulo je na put prvi put… više »

PREMIJERE

Kraljevstvo Moje (za početnike)

objavljeno prije 2 mjeseca i 5 dana

  "Bio jednom jedan gospodin koji je bio jako, jako usamljen. Po cijele dane je plakao u mraku i nije se sjećao kada je zadnji put nešto drugo radio. I onda je sinulo. Ne njemu,… više »

KAZALIŠTE

Kerempuh zatvorio sezonu i odgodio Dane satire

objavljeno prije 2 mjeseca i 7 dana

Ovu izazovnu godinu uvelike je obilježila pandemija koronavirusa i proglašenje karantene, zbog koje je Kerempuh zatvorio svoja vrata od 12. ožujka do 27. svibnja, uz otkazanih 56… više »

BROJKE

ZKM stigao do velikog broja gledatelja

objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana

Kazališna sezona 2019/20 ostat će u velikoj mjeri obilježena pandemijom i karantenom zbog kojih je Zagrebačko kazalište mladih, kao i druga kazališta u zemlji, bilo… više »

PREDSTAVE

'Mačak u vreći' otvara Histrionsko ljeto

objavljeno prije 2 mjeseca i 11 dana

Premijera predstave "Mačak u vreći", po tekstu Georgesa Feydeaua i u režiji Damira Lončara, službeno će u subotu, 18. srpnja, otvoriti 35. zagrebačko histrionsko ljeto, koje će ove godine… više »

KAZALIŠTE

Broadwayska uspješnica u Teatru EXIT

objavljeno prije 2 mjeseca i 16 dana

Zagrepčane je jučer u centru grada iznenadio neobični performans glumaca iz predstave 'Kraljevstvo moje (Za početnike)'. Naime, centrom hrvatske metropole prošetali su glumci Sven… više »

skrolaj na vrh