Kazalište
NAJAVE

Nova sezona Gradskog dramskog kazališta Gavella

objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana

Nakon što je zgrada kazališta teško oštećena u potresu u ožujku 2020., kazalište Gavella tijekom protekle sezone i pol nije bilo u mogućnosti igrati na… više »

SCENA AMADEO

22. izdanje zagrebačke ljetne Scene Amadeo

objavljeno prije 2 mjeseca i 29 dana

U svojoj 22. sezoni ljetna Scena AMADEO u kolovozu i rujnu predstavit će zagrebačkoj i inozemnoj publici  dvanaest koncerata u izvedbi renomiranih hrvatskih umjetnika. Uz koncerte, Scena… više »

DLJI

Plesna monodrama „Lulu“ u subotu i nedjelju na Lovrjencu

objavljeno prije 3 mjeseca

Plesno-kazališno-glazbena monodrama Lulu koreografa i redatelja Staše Zurovca u izvedbi plesačice Andresse Miyazato uz Alexandera Balanescua na violini inspirirana dramskim Lulu… više »

PREDSTAVE

"Glava lava" premijerno u kolovozu na 72. Igrama

objavljeno prije 3 mjeseca i 1 dan

Drugi premijerni dramski naslov 72. Dubrovačkih ljetnih igara „Glava lava", adaptacija je istoimenog romana Ivana Salečića u režiji Aide Bukvić i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla,… više »

DLJI

Mara i Kata vraćaju se na Svetu Mariju

objavljeno prije 3 mjeseca i 2 dana

Lanjska festivalska dramska uspješnica Mara i Kata, autorski projekt Saše Božića ostvaren u suradnji s Natašom Dangubić i Doris Šarić Kukuljicom, na 72.… više »

OPERA

Otvoreno 67. Splitsko ljeto

objavljeno prije 3 mjeseca i 12 dana

Publika će tijekom Splitskog ljeta moći vidjeti i reprizne izvedbe opera "Lombardijci", "Nabucco" i "Ero s onoga svijeta". Tijekom mjesec dana trajanja Splitskog ljeta održat će se 49… više »

KAZALIŠTE

Ploveće kazalište Histriona

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Dinamična komedija koja gledateljima pruža uvid u odnose četiriju različitih parova, dok izvrsni glumački duo vjerno interpretira sva lica koja ljubav može poprimiti. Slijedeći tekst autora,… više »

PREDSTAVE

ZKM 'Čarobnjakom iz Oza' otvara novu sezonu

objavljeno prije 3 mjeseca i 13 dana

Kako se ističe u najavi, ZKM-ov "Čarobnjak iz Oza" u režiji Saše Broz i adaptaciji i dramaturgiji Nikoline Bogdanović na tragu je najboljih dječjih predstava toga kazališta koje… više »

BALET

Giselle - zanosna baletna čarolija u Lisinskom

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Ukrainian Classical Ballet vraća se u Lisinski nakon nekoliko rasprodanih izvedbi ovacijama ispraćenog baletnog spektakla Orašar i uzbudljivog spoja modernog i klasičnog baleta u… više »

DLJI

Prva dramska premijera 72. Dubrovačkih ljetnih igara

objavljeno prije 3 mjeseca i 15 dana

Predstava se bavi migracijama kao neizostavnim, neprekidnim društvenim procesom te svim prostorima koje definiramo, ocrtavamo migracijom ili ostavljamo praznim svojim odlaskom.… više »

KAZALIŠTE

Žar ptica u novoj sezoni slavi 40. rođendan

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

"U svojoj dugoj povijesti od antičkog vremena do danas kazalište se suočavalo s mnogim izazovima, a ovaj je zasigurno jedan od najvećih", ističu iz Žar ptice. "Što je… više »

NAGRADE

Dobitnici Nagrade Fonda Miroslava Krleže

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Pjesniku Ivanu Rogiću Nehajevu nagradu je donijela zbirka "Rapave kajde" iz 2019. u nakladi Matice hrvatske, koju je povjerenstvo u sastavu Boris Senker, Stipe Čuić,… više »

KAZALIŠTE

Otvorene prijave za 61. Festival kazališnih amatera

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Hrvatski sabor kulture objavljuje Poziv za prijave predstava za 61. Festival hrvatskih kazališnih amatera (61. FHKA) koji će, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija i… više »

KAZALIŠTE

"Višnjik u Višnjiku" Bobe Jelčića na dvostrukom 54./55. Bitefu

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Zbog nemogućnosti da se Bitef 2020. godine održi u punom kapacitetu, prošle je godine održan Bitef-Prolog, trodnevni program kao svojevrstan uzorak odloženog festivala, a odlučeno… više »

PROGRAM

Ljetne noći Teatra EXIT u MUO

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

4.7. ned. u 21h   FEŠTAAutorski projekt (tekst i režija) Josipe Anković i Josipa LedineIgraju: Josipa Anković i Josip Ledina→ online ulaznice 5.7. pon. u… više »

skrolaj na vrh