Hrvatska
EH, DA... :)

Hrvatski EU parlamentarci: Što su radili i zašto nismo čuli više?

objavljeno prije 10 mjeseci i 18 dana

Koliko je hrvatska javnost, generalno govoreći nezainteresirana za europske teme, čula o radu hrvatskih zastupnika u Parlamentu, ovisilo je jako, kažu stručnjaci s kojima smo razgovarali, o… više »

SAZNAJEMO

Predstavljeni udžbenici za novu školsku godinu

objavljeno prije 10 mjeseci i 20 dana

Jedna od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, izdavačka kuća Alfa, na današnjoj je konferenciji za medije predstavila svoje nove školske udžbenike. Frontalna primjena… više »

PROBLEMI?

Plenković između Merkel i Bleiburga

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Je li posjet savezne kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj državnički ili stranački? I jedno i drugo, objasnili su novinarima njeni domaćini iz Hrvatske demokratske zajednice. Pa je tako Merkel… više »

BRAVO

Trkači u rekordnom roku prikupili 50.000 kilometara za djecu s invaliditetom

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

U rekordnom roku od samo 22 dana od pokretanja petog dobrotvornog izazova PoKRENI - Pokloni svoje kilometre, trkači diljem Hrvatske, njih čak 1189, su putem trkačkih aplikacija Strava i… više »

ANALIZA

Hrvati za svoj nacionalni identitet ne trebaju ustaše

objavljeno prije 10 mjeseci i 24 dana

DW: Zbivanja oko austrijsko-jugoslavenske granice krajem Drugog svjetskog rata u Hrvatskoj se najčešće nazivaju „ pokolj u Bleiburgu", „bleiburška… više »

ANALIZA

Kineska ulaganja: Hrvatska usred velikih geopolitičkih odmjeravanja snaga

objavljeno prije 10 mjeseci i 26 dana

Unatoč brojnim tekstovima o kineskim investicijskim aktivnostima u regiji i Europi, u javnosti je ipak ostalo nejasno na koji način funkcioniraju kineske tvrtke, kako djeluje svemoćna… više »

BROJKE

Igra prijestolja (previše) privlači turiste

objavljeno prije 11 mjeseci i 4 dana

Dubrovnik je poslužio kao kulisa u nekoliko sezona američke serije „Igra prijestolja" što ga je učinilo omiljenim odredištem za ljubitelje ove serije iz cijeloga… više »

KOMENTAR

Hrvatskim novinarima je loše, „lokalcima“ je još gore

objavljeno prije 11 mjeseci i 8 dana

Gotovo 36 godina Diana Ferić piše za razne medije u Šibeniku i bez ustezanja kaže da položaj novinara u lokalnim medijima nikada nije bio gori i da nikada nije bilo toliko… više »

GODIŠNJICA

24. obljetnica Bljeska

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Akcija "Bljesak" započela je 1. svibnja 1995. u 5.30 sati, a u njoj je sudjelovalo 7200 pripadnika Hrvatske vojske i policije. Za samo 36 sati oslobođeno je 500 kilometara dotad okupiranog… više »

1. SVIBNJA

Sretan vam prvi svibnja, Međunarodni praznik rada

objavljeno prije 11 mjeseci i 11 dana

Međunarodni praznika rada u Hrvata ima svoje mjesto koje se poprilično promijenilo u odnosu na osnovnu ideju - političari "kuhaju" grah s kobasama i dijele ga gladnim radnicima i… više »

AKCIJA

Kreće prikupljanje kilometara za prve trkačke korake djece s invaliditetom

objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana

Djeca s amputiranim donjim ekstremitetima u Hrvatskoj ne mogu, na žalost, ravnopravno sa svojim prijateljima trčati i aktivno sudjelovati u njihovim radostima i zafrkancijama. Osiguravajuće… više »

POLITIKA

Hrvatski socijaldemokrati bez pravih socijalnih politika

objavljeno prije 11 mjeseci i 18 dana

Hrvatskoj socijaldemokraciji kompas je na prijelazu stoljeća bila ona u Njemačkoj, te Francuskoj i Italiji. A znamo što se dogodilo s njima - riječi su Luke Bogdanića, filozofa… više »

USKRS

Sretan Uskrs, najdraže čitateljice i čitatelji

objavljeno prije 11 mjeseci i 21 dan

Sretan Uskrs, drage naše čitateljice i čitatelji! Redakcija Metro portala želi vam sve što i sami želite sebi - od poslovnog uspjeha do zdravlja, veselja i sreće u privatnom… više »

ZNATE LI?

Velika subota - običaji

objavljeno prije 11 mjeseci i 22 dana

Velika subota obilježena je tišinom, tijekom nje su crkve ogoljene i nisu predviđena liturgijska slavlja. Dok iščekuju veliki događaj uskrsnuća, vjernici s Marijom u… više »

USKRS

Veliki petak - običaji

objavljeno prije 11 mjeseci i 23 dana

Veliki petak spomendan je Isusove muke i smrti. Taj dan se ne služe mise nego obilježava Muka Gospodnja. Također, liturgija Crkve ne predviđa slavljenje svete mise, no… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh