Hrvatska
PROBLEMI

Hrvatski "izbrisani" uzaludno traže pravo na državljanstvo

objavljeno prije 9 mjeseci

Roditelji Milana Škorića su hrvatski državljani koji su sedamdesetih godina prošlog stoljeća u tadašnjoj SFR Jugoslaviji otišli živjeti u okolicu Beograda. On je… više »

USPJEH

Marija Pejčinović Burić glavna tajnica Vijeća Europe

objavljeno prije 9 mjeseci i 7 dana

Maria Pejčinović Burić, ministrica vanjskih i europskih poslova, izabrana je za glavnu tajnicu Vijeća Europe. Tako je hrvatska ministrica pobijedila glavnog protukandidata, belgijskog… više »

TOURISM4ALL

Hrvatski kampovi se moderniziraju

objavljeno prije 9 mjeseci i 17 dana

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) pokrenulo je projekt "TOURISM4ALL" koji osobama s poteškoćama u razvoju omogućava prilagođen boravak u hrvatskim kampovima. U sklopu projekta nabavit… više »

SEZONA

Cestarine poskupile, evo i koliko

objavljeno prije 9 mjeseci i 18 dana

Cestarine su poskupile od jučer, 15. lipnja 2019. i to za 10 posto, što država naziva sezonskom cijenom... koju baš i ne shvaćamo previše. skuplja je vožnja autocestom… više »

HUMANITARNO

Humanitarna akcija s posebnom edicijom Foo Fighters plakata Osno

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Uspomenu na dva rasprodana koncerta Foo Fightersa u pulskoj Areni publika će moći ponijeti i u obliku posebnih plakata izrađenih povodom premijernog gostovanja benda u Hrvatskoj. Sami Foo… više »

ANALIZA

Hrvatskom vlada opasna politika nezamjeranja

objavljeno prije 9 mjeseci i 23 dana

Ovog vikenda u Supetru na Braču četvero je mladih sezonskih radnika iz Slavonije i Varaždina, a skupa s njima i brački vatrogasac koji ih je pokušao zaštiti, premlaćeno uz… više »

EHHH...

„Život u blokadi je život izvan zakona“

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Jedna od najgorih strahova hrvatskih građana je postati dio vojske od gotovo 270 tisuća građana blokiranih računa, koliko ih u 2019. bilježi državna agencija FINA. Sve do prošle godine… više »

ANALIZA

Strah od hrvatske medijske "pete kolone" iz inozemstva

objavljeno prije 10 mjeseci

Iako je u većini razvijenih zapadnih zemalja govor mržnje i poticanje rasne, nacionalne i vjerske netrpeljivosti prisutan prvenstveno na društvenim marginama i društvenim… više »

SPREMNI?

Državna matura počinje sutra

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Ispitima iz materinskih jezika nacionalnih manjina u ponedjeljak počinje državna matura za koju se ove godine prijavio ukupno 34.638 učenika. Za ispite iz obaveznih predmeta - hrvatskoga… više »

EU IZBORI

Bero prebacio, Plenki podbacio

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Iako je HDZ gotovo proglasio pobjedu, na kraju je Davor Bernardić, nikad u potpunosti prihvaćeni šef SDP-a, imao razloga za slavlje. „Danas je puno ljudi bez posla, a neki za rad… više »

EHHH...

Hrvate boli briga za EU izbore

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

DIP je objavio prve rezultate izlaznosti. Do 11.30 sati izašlo je samo 9,93 posto birača. Na prošlim izborima izlaznos do 11 sati bila je manja, svega 7,64 posto. Izraženo u… više »

IDEMO!

Birališta su otvorena, izađite na izbore

objavljeno prije 10 mjeseci i 9 dana

Izbori za Europski parlament danas se održavaju u 21 državi Europske unije: Hrvatskoj, Njemačkoj, Francuskoj, Austriji, Poljskoj, Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Bugarskoj, Rumunjskoj,… više »

EH, DA... :)

Hrvatski EU parlamentarci: Što su radili i zašto nismo čuli više?

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Koliko je hrvatska javnost, generalno govoreći nezainteresirana za europske teme, čula o radu hrvatskih zastupnika u Parlamentu, ovisilo je jako, kažu stručnjaci s kojima smo razgovarali, o… više »

SAZNAJEMO

Predstavljeni udžbenici za novu školsku godinu

objavljeno prije 10 mjeseci i 13 dana

Jedna od vodećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj, izdavačka kuća Alfa, na današnjoj je konferenciji za medije predstavila svoje nove školske udžbenike. Frontalna primjena… više »

PROBLEMI?

Plenković između Merkel i Bleiburga

objavljeno prije 10 mjeseci i 15 dana

Je li posjet savezne kancelarke Angele Merkel Hrvatskoj državnički ili stranački? I jedno i drugo, objasnili su novinarima njeni domaćini iz Hrvatske demokratske zajednice. Pa je tako Merkel… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh