Hrvatska
EHHH...

(Ne)provedba Zakona u 2018. godini

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

45 udruga Mreže za zaštitu životinja upozorava da se Zakon o zaštiti životinja iz listopada 2017. godine i dalje ne provodi u velikome dijelu Hrvatske. Postoji više… više »

DIJASPORA

Nešto drugačije iseljeničke priče

objavljeno prije 9 mjeseci i 11 dana

„Od 2013. su moja njemačka i moja hrvatska domovina u istom klubu. On se zove: Europska unija. U Hrvatskoj, najmlađoj članici EU-a, odrasta generacija koja ratove u bivšoj… više »

GENIJALNO...

Trendovima usprkos: Iz Zagreba se preselili u Slavoniju

objavljeno prije 9 mjeseci i 12 dana

Da se svakodnevno iseljavaju mladi iz Slavonije to više nije vijest. Vijest je kad se netko zbog posla tamo preseli, a upravo na taj korak se odlučilo dvoje mladih koji su karijeru… više »

ZNATE LI?

Sveta tri kralja - što zapravo slavimo?

objavljeno prije 9 mjeseci i 20 dana

Bogojavljanje ili Sveta tri kralja jedan je od najstarijih blagdana koje slavi Katolička crkva, a važnost je upravo u tome što se slavi od davnina, čak i prije nego što su se… više »

ČESTITAMO

Sretna vam Nova 2019. godina!

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Sretna vam Nova 2019. godina, drage naše čitateljice i čitatelji! Pokušali smo smisliti što da vam napišemo, čitali smo što smo pisali proteklih deset novih… više »

TKO NASTUPA

Doček Nove godine na gradskim trgovima širom Hrvatske

objavljeno prije 9 mjeseci i 26 dana

Doček Nove godine 2019. na gradskim trgovima u Hrvatskoj donosi niz zanimljivih izvođača, pa pogledajte što se nudi u vašem gradu. Rijeka - Nord, Vojko V, Whiteheads, FitPula -… više »

COOL

Veliki presjek veganskog pokreta u 2018. godini

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Prošla godina donijela je rekordan broj potrošača veganskih namirnica, smanjenje prodaje proizvoda životinjskoga podrijetla i niz oborenih rekorda vezanih za veganstvo. U 2018.… više »

'AJDE..

Božićna čestitka vozačima – jeftinije gorivo

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Jeftiniji dizel i benzin moglo bi se nazvati božićnom čestitkom vozačima, a ovaj put pojeftinjenje je malo veće jer su dizel i benzin pojeftinili za isti iznos. Tako je litra Eurosuper 95… više »

PRIČA DANA

Pomoć iz Hrvatske zlostavljanoj i napuštenoj djeci u Africi

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Milka, 12-godišnja zlostavljana djevojčica imala je svega 15 kilograma kada su je dvije volonterke iz Zagreba, Lea Lesjak i Nikolina Boro susrele u Keniji. Za nju kao HIV pozitivno… više »

SRETAN BOŽIĆ!

Sretan Božić najdražim čitateljicama i čitateljima

objavljeno prije 10 mjeseci i 2 dana

Sretan Božić, drage naše čitateljice i čitatelji, ma gdje bili... kod mame i tate na purici s mlincima ili u dalekoj Irskoj s ekipom koju ste pronašli u tuđini... Znamo, Fejs… više »

ANALIZA

Sudbina demokracije u Hrvatskom saboru

objavljeno prije 10 mjeseci i 6 dana

Nedavna krizna situacija u Hrvatskom saboru, kad je ujedinjena opozicija prekinula sjednicu zbog (ne)izglasavanja promijenjenog Zakona o poljoprivredi, otvorila je niz pitanja. Medijska… više »

INICIJATIVA

Zaustavimo ozljeđivanje ljudi i životinja

objavljeno prije 10 mjeseci i 8 dana

Doba je godine kada skrbnici pasa i mačaka strepe od petardi i razmjenjuju savjete kako sa što manje štetnih posljedica za kućne ljubimce preživjeti za njih ovaj najgori dio… više »

UDOMI ME!

Počela kampanja: Ljubav se ne kupuje

objavljeno prije 10 mjeseci i 14 dana

Započela je kampanja Mreže za zaštitu životinja obilježena jumbo plakatima koji će tijekom božićnih blagdana u više od 20 gradova Hrvatske podsjećati na važnost udomljavanja.… više »

AKCIJA

Završena peta godina održavanja NIVEA projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

objavljeno prije 10 mjeseci i 22 dana

Završena je peta godina održavanja projekta društvene odgovornosti „Neka odrastanje bude dječja igra" kojem je glavna tema bila pripovijedanje pod nazivom… više »

UDOMI ME!

Nacionalna blagdanska kampanja za udomljavanje pasa: Ljubav se ne kupuje

objavljeno prije 11 mjeseci

U predblagdansko vrijeme, kada mnogi odlučuju što će darovati svojim najbližima, Mreža za zaštitu životinja poručuje svima da to nikako ne budu životinje, već da, ako žele… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh