Hrvatska
RADNO VRIJEME

Radno vrijeme ljekarni

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23.03.2020.… više »

RADNO VRIJEME

Trgovine od danas rade od 8-17h

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o ograničavanju radnog vremena trgovina koje od nedjelje, 22 ožujka, rade skraćeno od 8 do 17 sati. Trgovine od nedjelje rade do… više »

NIJE ŠALA

Upute za samoizolaciju

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

U 10 preporuka na twitteru Ravnateljstva civilne zaštite stoji da osobama kojima je određen zdravstveni nadzor u kućnoj samoizolaciji nije dozvoljeno izlaziti iz kuće te da… više »

HRVATSKA

Od poricanja opasnosti do panike u samo nekoliko dana

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Počelo je, baš kao i u drugim europskim zemlja - podcjenjivanjem. Novi se virus uspoređivao s običnom gripom. Čak su i ozbiljni znanstvenici banalizirali podatke o mortalitetu koji su… više »

INFORMACIJE

Raspored online i TV nastave za osnovne i srednje škole

objavljeno prije 4 mjeseca

Raspored online nastave za osnovne i srednje škole je ovdje: Razreda nastava organizirana je u suradnji s Hrvatskom televizijom na 3. programu pod… više »

ZANIMLJIVO

Vlada ograničila cijene nekih proizvoda

objavljeno prije 4 mjeseca

Vlada je održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela Odluku o iznimnim mjerama kontrole cijena za određene proizvode. Ova Odluka donosi se radi sprječavanja negativnih učinaka promjene… više »

SAVJETI

Mjere zaštite od zaraze koronavirusom

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Nacionalni stožer civilne zaštite konstantno podsjeća građane da se u situaciji u kojoj se nalazimo zbog koronavirusa ponašaju odgovorno i da provode mjere samozaštite te… više »

SNAŽNE ŽENE

Poduzetnice su budućnost hrvatskoga gospodarstva

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Prema rezultatima analize Financijske agencije (FINA), udio žena poduzetnica u vlasničkoj strukturi poduzeća u Hrvatskoj rastao je od 2014. godine s 18,3% na 21,9%, koliko je iznosio u 2017.… više »

STANJE

Migranti i izbjeglice u Hrvatskoj: teško do škole i posla

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Hrvatska je od 2015. do kraja prošle godine odobrila 699 azila i 78 supsidijarnih zaštita. U ovom trenutku se, prema podacima koje smo dobili iz Ministarstva unutarnjih poslova… više »

PRIMJENITE!

Preporuke za zaštitu od koronavirusa

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Koronavirus stigao je u Hrvatsku, za sada imamo jednog pozitivnog pacijenta koji leži na klinici dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. Stoga, objavljujemo preporuke za zaštitu od koronavirusa… više »

AKCIJA

Sto tisuća stihova protiv nepismenosti i siromaštva

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Iako tehnologija i globalizacija napreduju neviđenom brzinom, još uvijek je 14 posto nepismenog stanovništva, a u određenim dijelovima svijeta i dalje vladaju siromaštvo… više »

PROČITAJTE

Osnovne informacije o koronavirusu

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Koronavirus nam se približava, pa bi domaću uvriježenu "lako ćemo" i "neće na mene" praksu trebali zaboraviti i pročitati letak koji je objavilo Ministarstvo zdravstva. U letku su uz… više »

TUŽNO

Za žrtve obiteljskog nasilja pravda je često prespora

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

"Prvi put me udario još na maturalnom putovanju na početku naše veze, pred svim đacima i profesorima", rekla je Mara Tomašević, zlostavljana supruga nepravomoćno osuđenog… više »

SRAKA I EKIPA

194. Samoborski fašnik od 14. do 25. veljače

objavljeno prije 5 mjeseci i 3 dana

194. izdanje Samoborskog fašnika će početi u petak, 14. veljače, na Valentinovo i potrajati do 25. veljače, pod sloganom 'Od bedaka do superjunaka'. Pod sloganom "Od bedaka do… više »

PRAVOSUĐE

Hrvatska: suočiti se s uzrocima, a ne samo s posljedicama

objavljeno prije 5 mjeseci i 22 dana

25-godišnji  Filip Zavadlav se nije žurio tog popodneva kad je krenuo prema centru Splita. Sat je pokazivao tri sata poslijepodne, 11. siječnja. Nosio je crnu kožnu jaknu i crne… više »

skrolaj na vrh