Hrvatska
SVI SVETI

Katolici danas slave blagdan Svih svetih

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Blagdan je Svih svetih, dan kojim Katolička crkva slavi kanonizirane svece te one koji su ostvarili ideal kršćanskoga života, a nisu kanonizirani. Svi sveti slave se 1. studenoga, a… više »

STVARNO?

Hrvati se ne bi cijepili...

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

U trenucima dok se diljem svijeta provode završna, klinička ispitivanja cjepiva protiv novog koronavirusa, a optimističnije prognoze ukazuju da bismo cjepivo namijenjeno za masovnu… više »

DVBT

Novi signal kreće u utorak

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

Uskoro će završiti prelazak na novi DVB-T2 sustav, a odašiljači će se gasiti prema devet digitalnih regija od 27. listopada do 12. studenoga, izvijestila je u petak… više »

PRIPAZITE

Ojačajte imunitet i spremni dočekajte zimu

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Jaki smo onoliko koliko je jak naš imunološki sustav, stoga je važno osvijestiti da nije dovoljno samo ga „podizati" preko noći, već je na imunitetu važno raditi cijelu… više »

HRVATSKA

Poziv za donaciju deset dronova vatrogasnim društvima

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Tele2 je objavio javni poziv svim vatrogasnim postrojbama za donaciju deset bespilotnih letjelica u sklopu društveno odgovornog projekta DRONacija. Na poziv se mogu javiti sva… više »

GRIPA

Počelo je cijepljenje protiv gripe

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ove godine je naručio četverovalentno cjepivo protiv sezonske gripe koje će kao i dosadašnjih godina biti besplatno za osobe koje imaju povećani rizik… više »

COOL

Hrvatska dobila Muzej lažnih vijesti

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Osnivanjem Muzeja lažnih vijesti (mlv.hr) kao mjesta za informiranje i poučavanje, Institut za nove medije i e-demokraciju (InMed) omogućit će da se na jednom mjestu doznaju… više »

VJERNOST

Kaufland predstavio K Card

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Kupovina kakva je bila nekada Uz Kaufland i zvijezde K Card kampanje, Dijanu Vidušin i Hrvoja Kečkeša nakratko smo se vratili u živopisne osamdesete godine prošloga… više »

NARAVNO!

Ovoj državi nitko ne vjeruje

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Oko 76 posto stanovnika Hrvatske ne vjeruje svojoj vladi što je osjetno više od drugih članica Europske unije u kojima prosječno nacionalnoj vladi ne vjeruje 50 posto građana,… više »

EHHH...

Sve je više nezaposlenih

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Dnevni podaci s internet stranice HZZ-a pokazuju da broj nezaposlenih u listopadu raste s obzirom da je trenutno na Zavodu 148.686 nezaposlenih, što je 1.252 osoba više nego… više »

AJDE NEŠTO

Hrvatski mediji uglavnom ne šire fake news

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

No, prije ove aktualne ocjene Agencija, odnosno Vijeće za elektroničke medije (VEM) je, na samom početku koronakrize sredinom ožujka, izdala dramatično upozorenje u svrhu zaštite… više »

PROGLEDAJTE

Essilor obilježava Svjetski dan vida 2020

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Osvještavanje o važnosti dobrog vida u svakodnevnom životu od iznimne je važnosti, što se posebno ističe tijekom listopada, kada se obilježava Svjetski dan vida. Ove godine ga… više »

GROZNO

Uči se lošije nego prije karantene

objavljeno prije 4 mjeseca i 23 dana

Većina od 57 posto studenata, kao i 54 posto djelatnika na visokim učilištima smatra kako je kvaliteta izvedbe online poučavanja kroz praktičnu i terensku nastavu puno lošija i… više »

JEZIK

Narikače - što ili tko su?

objavljeno prije 4 mjeseca i 25 dana

Narikače, što su to? Nakon što je Zoran Milanović tako nazvao dvije saborske zastupnice, evo par riječi o njima... Narikača - žena koja nariče, oplakuje pokojnika, žena… više »

PAMET

Super5Q povodom Međunarodnog dana inteligencije 1.10.

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

Potpisivanjem ugovora s Europskim socijalnim fondom (ESF) 29.9.2020., upravo dva dana prije Međunarodnog dana inteligencije, s radom je započeo Super5Q, projekt koji se bavi razvijanjem pet… više »

skrolaj na vrh