Hrvatska
KATASTROFA

Nezaposlenost u Hrvatskoj porasla za 32 posto

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Tako je u srpnju, nakon dva mjeseca pada na mjesečnoj razini, ponovno zabilježen rast broja nezaposlenih, za 782 osobe u odnosu na lipanj ove godine. Početak kolovoza donosi također rast… više »

TAKO JE!

Žene uzvraćaju udarac

objavljeno prije 4 mjeseca

Jedno kratko, ali živopisno osobno svjedočanstvo o pretrpljenom seksističkom nasilju izazvalo je krajem prošlog mjeseca golemi interes korisnica i korisnika društvenih mreža u… više »

OLUJA

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti - 25. godišnjica Oluje

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Oluja je počela 4. kolovoza, ciljanim udarima HV-a po svim crtama razgraničenja sa srpskim snagama, no ono što će uvijek ostati simbol Oluje je oslobađanje Knina i zastava od dvadeset… više »

HUMANITARNO

Studenac i Hrvatski Crveni križ pomažu djeci u potrebi

objavljeno prije 4 mjeseca i 3 dana

 Studenac i Hrvatski Crveni križ još jednom su udružili snage za pomoć najpotrebitijima, ovog puta na lokaciji Biograda na moru, Knina, Metkovića, Imotskog i Pule. Nakon… više »

PROJEKTI

Započeo projekt #EuropaKultura

objavljeno prije 4 mjeseca i 9 dana

Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj predstavlja projekt #EuropaKultura, u kojem hrvatski umjetnici i umjetnice stvaraju i govore o svome stvaralaštvu, o tome kako su prilagodili svoj… više »

SIGURNO?

Hrvatska obala i dalje najsigurnija na Mediteranu

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Hrvatska obala i dalje je najsigurnija destinacija za goste iz EU na Mediteranu, pokazuju i posljednji podaci o broju novozaraženih i ukupno aktivnih slučajeva. Naime, u posljednja 24 sata,… više »

HMMM...

Svaki peti poduzetnik je - trgovac

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Iza trgovine po brojnosti slijede poduzetnici u stručnim, znanstvenim i tehničkim djelatnostima (21.489), što je udio od 15,8 posto, građevinarstvu (16.161) s udjelom od 11,9 posto i… više »

ŠKOLE

Najpopularnije su opće gimnazije

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Budući srednjoškolci čini se dobro su proučili gdje žele nastaviti školovanje. Jezična i opća gimnazija među pet su najpopularnijih škola za naše 15-… više »

TUGA...

Zašto je hrvatska državna uprava neučinkovita?

objavljeno prije 4 mjeseca i 13 dana

Reforma javne i državne uprave, smanjenje broja ovlaštenih tijela i zaposlenog ljudstva, pojeftinjenje i reorganizacija pripadajućih servisa radi veće efikasnosti - toga smo se u… više »

UPISI

Što se upisivalo ove godine?

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Agencija je objavila i konačne rang-liste za upis studijskih programa visokih učilišta u Hrvatskoj u akademskoj godini 2020./21. Prema omjeru broja prvog prioriteta i upisne kvote,… više »

SIGURNOST

Hrvati žele više sigurnosti na cesti

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Rezultati nedavne internetske ankete u kojoj je Goodyear proučavao odnos prema vozilima i vožnji u budućnosti pokazali su da Hrvatima u vožnji najviše nedostaju informacije koje bi u… više »

OPET?

Na jesen kriza hrane?

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Gotovo isključivo domaće su lubenice, mladi krumpir, paprika babura, tikvice, krastavci, kupus, kelj, salata kristalka te veći dio rajčica. Bresaka, nektarina, šljiva, marelica... tek… više »

FORA ;)

Milanović ne dolazi na sjednicu konstituirajućeg sabora

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

"Predsjednik Republike donio je Odluku o sazivanju prvog zasjedanja Hrvatskog sabora za 22. srpnja i time je u potpunosti iskoristio svoju Ustavom jasno propisanu ovlast", poručuju iz Ureda… više »

BRAVO

Zvijezdino ulje već treću godinu brend broj 1 u Hrvatskoj

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Neizostavni proizvod svakog kućanstva je ulje, a domaći potrošači slažu se kako je najsnažniji brend u Hrvatskoj Zvijezda suncokretovo ulje. Potvrdilo je to istraživanje Ipsosa… više »

TRAIL

Svi putevi vode na HIGHLANDER Velebit

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Poznata uzrečica: ''Svi putevi vode u Rim'' u Hrvatskoj je malo drugačija te glasi: ''Svi putevi vode na Velebit''. To je slučaj i s HIGHLANDER Velebit Croatia čija ruta od 104 kilometra… više »

skrolaj na vrh