Hrvatska
EHHH...

Hrvatske zablude s ustaškim simbolima

objavljeno prije 6 mjeseci i 18 dana

Uz sve nacionalno-ideološke rasprave koje redovno drmaju Hrvatskom, naročito u fazama pojačane socijalne i demografske neizvjesnosti, početkom kolovoza opet je aktualizirano pitanje… više »

STANJE U PROMETU

Kolone i gužve obilježavaju subotu

objavljeno prije 6 mjeseci i 21 dan

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama te na zagrebačkoj obilaznici (A3). Povremeno se vozi u kolonama uz zastoje. Vozačima… više »

OPREZNO

Nove kazne u prometu - kako ćete izgubiti vozačku

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je povećanje novčanih kazni do 20 tisuća kuna za počinitelje osam prekršaja koji su prepoznati kao uzročnici najtežih stradavanja u… više »

VELIK DAN...

Dan domovinske zahvalnosti - prisjećanje

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Dan domovinske zahvalnosti obilježava se zbog simbolično najvećeg uspjeha Hrvatske vojske - drugoga dana Oluje, vojno-redarstvene akcije koja je započela 4. kolovoza 1995. godine s… više »

KAZNE

Pazite kako vozite po autocesti - kazne i 2 tisuće kuna

objavljeno prije 6 mjeseci i 26 dana

Izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su stupile na snagu 1. kolovoza, među ostalim definiran je i sigurnosni razmak između vozila na autocestama od dvije sekunde,… više »

OBLJETNICA

Na današnji dan pred 24 godine počela je Oluja

objavljeno prije 6 mjeseci i 27 dana

Oluja, vojno-redarstvena operacija i najveći trijumf hrvatske vojske u Domovinskom ratu počela je na današnji dan, 4. kolovoza 1995. godine . Hrvatska vojska i specijalne… više »

ANALIZA

Može li Hrvatska uopće brzo u Schengen?

objavljeno prije 7 mjeseci

"Ulazak u Schengen je sigurno jedan od naših prioriteta kad govorimo o jačanju unutarnje i vanjske sigurnosti. Hrvatska policija i Ministarstvo unutarnjih poslova su doista… više »

ČUDNO...

Zna li von der Leyen kako je u Hrvatskoj?

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

„Hrvatska je jedna od najmlađih članica Europske unije, ali je izvrsna", kazala je predsjednica EK-a u Zagrebu nižući komplimente kakve hrvatski premijer Andrej Plenković već… više »

EHHH...

Pametni otoci traže pametne državne vlasti

objavljeno prije 7 mjeseci i 1 dan

Hrvatska najčešće ne zna što da čini sa svojim otocima, u pogledu razvoja i njihove (samo)održivosti. Mislimo pritom dakako na dugoročne kvalitetne državne… više »

OPREZ

Stižu nove drastične kazne za prometne prekršaje

objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana

Stanje sigurnosti na hrvatskim cestama nije zadovoljavajuće. Kako bi se popravilo loše stanje i smanjio broj ozljeda i smrti putnika u vozilima na hrvatskim cestama, policija je… više »

ODUGOVLAČENJE

Zašto se čeka arbitraža o Prevlaci?

objavljeno prije 7 mjeseci i 5 dana

Europska komisija je u Strategiji proširenja prošle godine upozorila zemlje kandidate sa zapadnog Balkana da ako misle jednog dana ući u Europsku uniju, osim završetka… više »

COOL

Prvi komercijalni let u stratosferu u Hrvatskoj

objavljeno prije 7 mjeseci i 6 dana

PIK Vrbovec predstavio je redizajn linije narezaka te ih, osim na police dućana, lansirao iz svemirskih uvjeta proizvodnje u prostor nedaleko od svemira, na sam rub stratosfere, na visinu od… više »

ANALIZA

Treba li Hrvatska strahovati od parasudskih udara na državne vlasti?

objavljeno prije 7 mjeseci i 12 dana

Već godinama u svijetu vidno raste otpor prema međunarodnom poslovno-arbitražnom sudištu ISDS (Investor-to-State Dispute Settlement), a to bi naročito trebalo zanimati Hrvatsku. Ta… više »

KOMENTAR

Hrvatska je tek odmorište maloljetnim migrantima

objavljeno prije 7 mjeseci i 14 dana

Sirija, Afganistan, Irak, Pakistan... To su samo neka od polazišta maloljetnika koji putuju migrantskim rutama prema bogatijim zemljama Europe. Neki od njih kreću… više »

ZNATE LI?

Najtraženiji fakulteti u Hrvatskoj

objavljeno prije 7 mjeseci i 15 dana

Objavljene rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./2020. pokazuju kako je ove godine najveći interes kandidata za… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh