Hrvatska
Zaboravite puste priče / Pixabay
COOL

Finalisti nagrade EU-a za održivu energiju - iz Zagreba

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Projekt FER (Pravedna rješenja za bolju zajednicu) poučava studente elektrotehnike u Zagrebu da provode pregled kućanstava i prepoznaju rješenja za uštedu energije. Njime… više »

LOŠE...

Totalni raspad hrvatskog tržišta novih automobila

objavljeno prije 3 mjeseca i 20 dana

Ova 2020. godina je za zaboraviti, jer nakon pet mjeseci možemo zaključiti kako je i inače slabo hrvatsko tržište novih automobila sada u totalnom raspadu. Pandemija koronavirusa… više »

MATURA

Sve što trebate znati o maturi

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Uoči skorog početka ovogodišnje državne mature koja će se održati od 8. lipnja do 3. srpnja, Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) iznio je i druge podatke.… više »

DETALJI

Kako će proći matura?

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Pred skori početak polaganja ispita državne mature Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) pozvao je u četvrtak novinare na briefing koji se održao na mjestu koje, kako… više »

MMMM

Kava kakva vam treba

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Franck je predstavio svoj službeni webshop, novi prodajni kanal osmišljen prema potrebama i navikama modernih potrošača. Franck webshop omogućuje sigurnu i jednostavnu kupovinu,… više »

BICIKLI

Svjetski dan bicikla je danas

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Danas se obilježava Svjetski dan bicikla! Generalna skupština UN-a na zasjedanju u travnju 2018. proglasila je 3. lipnja Svjetskim danom bicikla s ciljem posvećivanja pozornosti… više »

AVANTURA

HIGHLANDER55 Velebit Croatia – ista avantura u manje kilometara

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

HIGHLANDER55 Velebit Croatia događaj je koncipiran za sve one koji se tek žele okušati u višednevnom planinarenju. 55 kilometara duga ruta HIGHLANDER55 kreće sa… više »

BRAVO

Ruđer radi za NATO

objavljeno prije 3 mjeseca i 28 dana

Institut Ruđer Bošković nositelj je novog projekta NATO-a u sklopu kojeg će nadograditi sofisticiran detektor za detekciju opasnog tereta i materijala te time povećati njegovu… više »

COOL

Ful Kul Buvljak ponovno kreće u subotu

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

Nakon tri mjeseca pauze zbog pandemije Covid-19 se u subotu 06.06.2020. napokon vrača i Ful Kul Buvljak, jedan od največih i najboljih urbanih buvljaka u gradu Zagrebu, a i šire, na… više »

EHHH...

Građani više razmišljaju o egzistenciji nego o epidemiji

objavljeno prije 4 mjeseca i 2 dana

U trenutku kada restrikcije popuštaju, a život se polako normalizira, građani sve više brinu oko budućnosti, potvrdilo je istraživanje portala MojPosao u kojem je sudjelovalo… više »

EU FONDOVI

Nove potpore poljoprivrednicima za nepoljoprivredne djelatnosti

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjimaOsnovni uvjeti prihvatljivosti korisnika - Korisnici su fizičke i pravne osobe (do 49 zaposlenih) upisane u Upisnik… više »

PRAVO LICE

Mirela Priselac Remi ambasadorica Nacionalne kampanje osnaživanja žena

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Mirela Priselac Remi zaštitno je lice i ambasadorica Nacionalne kampanje osnaživanja žena "Sofija". Poznata umjetnica se i sama često susretala s predrasudama, o njima govori u svojim… više »

ZADNJI ČAS?

Hrvatska ide na izbore dok kriza nije eskalirala

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Na prijedlog hrvatskog premijera Andreja Plenkovića danas je raspušten Hrvatski sabor. Predsjednik Zoran Milanović sada treba odabrati datum kada će građani izaći na birališta… više »

ODLUČENO

Izbori su 5. srpnja

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

S obzirom na to da odluka predsjednika Republike o raspisivanju izbora stupa na snagu 2. lipnja, to znači da izborni rokovi teku od 3. lipnja. Slijedom toga, 14-dnevni rok u kojemu političke… više »

DOBRO

5G snižava cijene radiofrekvencije

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Telekomunikacijske kompanije u Hrvatskoj zadovoljne su najavljenim smanjenjem naknada za radiofrekvencijski spektar, što drže važnim za poticanje daljih investicija u mobilne mreže,… više »

skrolaj na vrh