Hrvatska
ZAKONI

Nova godina, novi zakoni... i tako stalno

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Kao i svake nove godine, stupaju na snagu hrpetina novih zakona kao da ih nemamo dovoljno i kao da već nismo izluđeni stalnim promjenama - što na kraju jasno pokazuje zašto sve… više »

ČESTITAMO

Sretna vam Nova godina, ljudi...

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Sretna Nova godina, prijatelji... što reći? Ne da je bila grozna godina, nego je apsolutno svima loše. Koronavirus, potresi i sve ostalo što nam se dogodilo jednostavno… više »

POTRES

Hrvatski Crveni križ – trenutne aktivnosti na potresom pogođenim područjima

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

Iz Hrvatskog Crvenog križa ističu kako je ova kriza specifična po tome što obuhvaća iznimno veliko područje djelovanja, uz tri grada, Petrinju, Sisak i Glinu, obuhvaća više… više »

EHHH...

Obrazovanje i znanost su u - banani

objavljeno prije 3 mjeseca i 23 dana

Uz velike promjene izazvane pandemijom i potresom kojima su se u prvih šest mjeseci ove godine morali žurno prilagođavati svi dionici sustava obrazovanja i znanosti, došlo je i… više »

CRVENI KRIŽ

Upute kako pomoći građanima pogođenima potresom

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Sve građane koji su voljni volontirati i tako pomoći stradalima, podsjećamo kako je važno da se zbog vlastite sigurnosti i organiziranog djelovanja timova na terenu prijave u bazu volontera… više »

NE PUCAJTE!

Suzdržite se od pirotehnike

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

MUP je objavio priopćenje koje bi svi trebali poštovati ovih dana: "Zbog učestalih podrhtavanja tla, ljudskih stradavanja i materijalnih šteta svi smo suočeni sa strahom i… više »

MUP

MUP suspendirao propusnice

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

"Policija diljem RH ukida kontrolne punktove među županijama. Sustav e-propusnice je suspendiran", objavio je MUP. "Pridržavajte se epidemioloških mjera, smanjite brzinu kretanja… više »

STRAVA!

Stravičan potres u Petrinji, tresla se cijela zemlja

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Razoran potres s epicentrom kod Petrinje koji se u 12,19 sati osjetio diljem Hrvatske bio jačine 6,2, izvijestila je Seizmološka služba, napominjući da se očekuju vreće… više »

UNICEF

UNICEF donirao zaštitnu opremu

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Kako bi osigurao kontinuitet usluga i daljnju zaštitu najugroženijih skupina djece i njihovih obitelji tijekom pandemije, UNICEF je Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i… više »

POTRES

Potres probudio Zagrepčane

objavljeno prije 3 mjeseca i 26 dana

Potres jačine 5.0, prema posljednjim mjerenjima, pogodio je šire zagrebačko područje, 13 km jugozapadno od  Siska. Jutros, 28. prosinca 2020. godine u 06 sati i 28 minuta… više »

OBAVIJESTI

Obavijest o izdavanju e-Propusnica

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Dostupan je sustav e-Propusnice koji omogućuje građanima jednostavno slanje zahtjeva za izdavanje propusnica korištenjem usluga e-Građani i NIAS (Nacionalni identifikacijski… više »

SPAS?

Danas kreće cijepljenje protiv covida

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

U tim će se danima u svim državama članicama Europske unije odvijati ,,Europski dani cijepljenja'', kojima je cilj podizanje svijesti o važnosti cjepiva kao najsigurnijem načinu da se okonča… više »

SRETAN BOŽIĆ

Sretan Božić, ljudi...

objavljeno prije 3 mjeseca i 29 dana

Sretan Božić... malo je bedasto uopće govoriti o Božiću i, zapravo, bilo kome o bilo čemu dok sjedimo zatvreni u svoja četiri zida i gledamo danononćno u televizore kao da će se ovog trena… više »

COOL

Prvo istraživanje o umjetnoj inteligenciji u Hrvatskoj

objavljeno prije 4 mjeseca i 1 dan

Za umjetnu inteligenciju čulo je 96% građana, njih 80% smatra da donekle ili u potpunosti razumije što je to točno, dok 20% nije sigurno i ne razumije značenje pojma u praksi. Kada… više »

HUMANITARNO

Sedma godina projekta „Neka odrastanje bude dječja igra“

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Projekt društvene odgovornosti "Neka odrastanje bude dječja igra" koju tvrtka Beiersdorf Hrvatska provodi u suradnji sa Savezom društava „Naša djeca" Hrvatske i ove… više »

skrolaj na vrh