Hrvatska
COOL

Tekući sapuni "Dodir prirode"

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Uz prisustvo državnog tajnika Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Dragana Jelića, izaslanice gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića i zamjenice… više »

LOŠE...

HZJZ objavio upute za kulturu... katastrofa

objavljeno prije 3 mjeseca i 19 dana

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u suradnji s Ministarstvom kulture i medija izradio je nadopunjene preporuke za održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih… više »

VIJESTI

Svjetski dan turizma 27. rujna

objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan

Turizam je razvojna šansa za ruralna područja, pri čemu valja izbjeći pretakanje urbanog i masovnog turizma u taj prostor, ističu stručnjaci uz Svjetski dan turizma 27. rujna,… više »

PRELOMI

Dorina s novim okusima

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Baš kao što je čokolada puna malih i velikih kockica, tako je i život satkan od malih i velikih trenutaka. Maleni trenuci nekomu mogu biti veliki, kao što veliki nekomu… više »

NASILJE

Kod kuće je najljepše? Kako kome...

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

 U povodu obilježavanja Dana borbe protiv nasilja nad ženama, Udruga Sofija je u sklopu Nacionalne kampanje osnaživanja žena ovaj dan obilježila na pomalo drugačiji način. U prostoru Art… više »

MENSA

MENSA testira, imate li hrabrosti?

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Hrvatska Mensa obilježit će međunarodni Dan inteligencije testiranjima inteligencije u četiri najveća hrvatska grada, Zagrebu, Splitu i Rijeci u subotu 26. rujna, a u Osijeku 27. rujna.… više »

VAŽNO

Upute HZJZ-a o školama

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Uputama HZJZ objašnjava smiju li djeca i, ako da onda kako, izlaziti iz učionice tijekom odmora, te druge detalje školskog života. HZJZ svoje je upute objavio na svojim… više »

ZAKONI

Novinari pred hrvatskim sudovima

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Protiv novinara i medija u Hrvatskoj se u ovom trenutku vodi preko 900 sudskih procesa s ukupnim odštetnim zahtjevom od približno 68 milijuna kuna. Strukovni apeli da se tim povodom… više »

ŠKOLA

Počela je škola, što ih čeka?

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

Danas je prvi dan škole... i nikada u povijesti nije bilo čudnije nego danas. Covid-19 okovao je svijet i sve se pokušava vratiti u neku normalu, no naravno da u Hrvatskoj sve… više »

UPOZORENJE!

Pazite na mailove Ministarstva zdravstva!

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Trenutno je aktivna phishing kampanja vezana uz COVID-19, a napadač se predstavlja kao Ministarstvo zdravlja. "From" polje je lažirano te glasi Ministarstvo zdravlja Hrvatska . U privitku… više »

AKCIJA

Odgovornost je seksi

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

4. rujna, u Hrvatskoj se obilježio Svjetski dan spolnog zdravlja putem kampanje „NemaMaženjaBezPaženja" u sklopu Nacionalnog projekta Živjeti zdravo, koji vodi prof.dr.sc. Sanja… više »

AKCIJA

Nove sjajne tarife - po starom

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

Nakon ljetne stanke, došlo je vrijeme za povratak školskim, studentskim ili radnim obvezama. Početak školske godine donosi i ponovno prolaženje onih „slatkih" muka… više »

LOŠE...

Prijeti tsunami ovrha, kako spasiti stvar?

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Vlada definitivno više neće produljivati mjeru zamrzavanja ovršnih postupaka, što znači da se u listopadu i studenom očekuje pravi tsunami ovrha, navodi dnevnik. Prema… više »

PROBLEMI

Hrvatska pred izazovom regulacije rada od kuće

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Opet se zaoštrilo na liniji tzv. socijalnog dijaloga u Hrvatskoj. Radnici i poslodavci ogledaju se na pitanju regulacije rada kod (ili „od" - zavisno o korisniku fraze) kuće,… više »

UPS!

Najveći pad BDP-a u povijesti Hrvatske

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Procjena pokazuje da je tromjesečni BDP u drugom tromjesečju 2020. realno manji za 15,1% u odnosu na isto tromjesečje 2019. Sezonski prilagođeni tromjesečni BDP u odnosu na prethodno… više »

skrolaj na vrh