Hrvatska
TRAJE DUŽE

Produženi rokovi za realizaciju projekata u sklopu inicijative WiFi4EU

objavljeno prije 2 mjeseca i 25 dana

Zbog okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa diljem Europe, Izvršna agencija za inovacije i mreže (INEA), u dogovoru s Europskom komisijom, odlučila je odobriti produljenje… više »

RAZMIŠLJANJA

Dobra strana korone

objavljeno prije 3 mjeseca i 22 dana

U grčkom korijenu riječi kriza stoji i značenje - obrat, nova prilika, šansa. Pandemija korona virusa izazvala je obilje pesimizma, negativnih ekonomskih trendova, ali i veliki val… više »

USKRS

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

objavljeno prije 3 mjeseca i 24 dana

Spomen Kristova uskrsnuća slavi se svečanim misama, koje u većim gradovima predvode nadbiskupi i biskupi, a zbog izvanredne situacije izazvane pandemijom koronavirusa i nemogućnosti vjernika… više »

ČESTITKA

Sretan Uskrs, drage supatnice i supatnici

objavljeno prije 3 mjeseca i 25 dana

Drage naše čitateljice i čitatelji, sretan vam Uskrs.... jer ne znamo što bismo vam drugo rekli. #ostanidoma se podrazumijeva, iako i to više nema onakav odjek kao na… više »

USKRS

Veliki petak je danas, kakvi su običaji

objavljeno prije 3 mjeseca i 27 dana

Veliki petak je kršćanski spomendan Isusove muke i smrti. Slavi se u petak prije Uskrsa. Zajedno s Velikim četvrtkom i Velikom… više »

IDU DALJE

Škola za život - ocjene tek nakon Uskrsa

objavljeno prije 4 mjeseca i 4 dana

Sljedeći tjedan nastave na daljinu bit će tjedan ponavljanja i planiranja, a ocjenjivanje i vrednovanje trebalo bi početi nakon Uskrsa u skladu s uputama koje će škole dobiti sutra,… više »

EHHH...

Građani jednako strahuju od zaraze i gubitka posla

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Građani jednako strahuju od zaraze koronavirusom kao i od gubitka radnog mjesta, pokazalo je istraživanje agencije Hendal provedeno na reprezentativnom uzorku od 500 ispitanika. Istraživanje… više »

STANJE

Što je ostalo od normalnog života u Hrvatskoj?

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Prema službenim informacijama u Hrvatskoj je jučer potvrđeno 77 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno oboljelih je 790, a broj novozaraženih ne raste eksponencijalno. Umrlo je… više »

SUPER

UNICEF dostavio 4 tone profesionalne zaštitne i medicinske opreme u Hrvatsku

objavljeno prije 4 mjeseca i 7 dana

Danas je u Zagreb stigao prvi dio profesionalne zaštitne i medicinske opreme koju je UNICEF nabavio kako bi odgovorio na trenutnu krizu izazvanu koronavirusom. Iz UNICEF-ovog… više »

DOBRO PITANJE

Orvelovština ili briga o zdravlju hrvatskih građana?

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Hrvatska već nekoliko tjedana, otkako je snažnije zahvaćena pandemijom koronavirusa, živi u realnom distopijskom filmu. Nakon blokade velikog dijela proizvodnje, zatvaranja obrta, tržnica i… više »

POPIS TRGOVINA

Online trgovne hranom i ostalim proizvodima s dostavom

objavljeno prije 4 mjeseca i 10 dana

Dječji proizvodi Bubamara - sve za djecu Dostava: Hrvatska (unutar 3 radna dana), besplatna dostava preko 500 kn, online plaćanjeNarudžba: putem web… više »

BRAVO

Humanost i maske koje život znače

objavljeno prije 4 mjeseca i 11 dana

„Ako našim maskama uspijemo bar malo zaustaviti širenje virusa puno smo napravili, ako zaustavimo bolest bit će to jako dobro, ako spasimo toliko ljudi koliko smo maskica… više »

OPET...

Ljetno računanje vremena od nedjelje

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Ljetno računanje vremena ove godine počinje u nedjelju, 29. ožujka, pa ne zaboravite pomaknuti kazaljke na satu. U 2 sata ujutro sat će se pomaknuti za jedan sat unaprijed, a vrijeme u 2… više »

RADNO VRIJEME

Radno vrijeme ljekarni

objavljeno prije 4 mjeseca i 14 dana

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera Republike Hrvatske i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa ljekarne od ponedjeljka 23.03.2020.… više »

RADNO VRIJEME

Trgovine od danas rade od 8-17h

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o ograničavanju radnog vremena trgovina koje od nedjelje, 22 ožujka, rade skraćeno od 8 do 17 sati. Trgovine od nedjelje rade do… više »

skrolaj na vrh