Hrvatska nema prethodne stranice
STANJE U PROMETU

Kolone, zastoji, sudari - uobičajena nedjelja na cestama

objavljeno prije 3 sata i 39 minuta

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti, u priobalju, kao i na autocestama A3 Bregana-Lipovac i A2 Zagreb-Macelj u smjeru zapada. Povremeno se… više »

BLAGDANI

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije

objavljeno prije 3 dana i 6 sati

Velika Gospa ili svetkovina Uznesenja Blažene Djevice Marije tradicionalno se obilježava 15. kolovoza i kao državni blagdan, a diljem Hrvatske će mnoštvo vjernika… više »

EHHH...

Hrvatske zablude s ustaškim simbolima

objavljeno prije 5 dana i 6 sati

Uz sve nacionalno-ideološke rasprave koje redovno drmaju Hrvatskom, naročito u fazama pojačane socijalne i demografske neizvjesnosti, početkom kolovoza opet je aktualizirano pitanje… više »

STANJE U PROMETU

Kolone i gužve obilježavaju subotu

objavljeno prije 8 dana i 2 sata

Vrlo je gust promet na većini cesta u smjeru mora i unutrašnjosti, osobito na autocestama te na zagrebačkoj obilaznici (A3). Povremeno se vozi u kolonama uz zastoje. Vozačima… više »

OPREZNO

Nove kazne u prometu - kako ćete izgubiti vozačku

objavljeno prije 13 dana i 2 sata

Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisano je povećanje novčanih kazni do 20 tisuća kuna za počinitelje osam prekršaja koji su prepoznati kao uzročnici najtežih stradavanja u… više »

VELIK DAN...

Dan domovinske zahvalnosti - prisjećanje

objavljeno prije 13 dana i 6 sati

Dan domovinske zahvalnosti obilježava se zbog simbolično najvećeg uspjeha Hrvatske vojske - drugoga dana Oluje, vojno-redarstvene akcije koja je započela 4. kolovoza 1995. godine s… više »

KAZNE

Pazite kako vozite po autocesti - kazne i 2 tisuće kuna

objavljeno prije 13 dana i 22 sata

Izmjenama i dopunama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje su stupile na snagu 1. kolovoza, među ostalim definiran je i sigurnosni razmak između vozila na autocestama od dvije sekunde,… više »

OBLJETNICA

Na današnji dan pred 24 godine počela je Oluja

objavljeno prije 14 dana i 6 sati

Oluja, vojno-redarstvena operacija i najveći trijumf hrvatske vojske u Domovinskom ratu počela je na današnji dan, 4. kolovoza 1995. godine . Hrvatska vojska i specijalne… više »

ANALIZA

Može li Hrvatska uopće brzo u Schengen?

objavljeno prije 17 dana i 6 sati

"Ulazak u Schengen je sigurno jedan od naših prioriteta kad govorimo o jačanju unutarnje i vanjske sigurnosti. Hrvatska policija i Ministarstvo unutarnjih poslova su doista… više »

ČUDNO...

Zna li von der Leyen kako je u Hrvatskoj?

objavljeno prije 18 dana i 6 sati

„Hrvatska je jedna od najmlađih članica Europske unije, ali je izvrsna", kazala je predsjednica EK-a u Zagrebu nižući komplimente kakve hrvatski premijer Andrej Plenković već… više »

EHHH...

Pametni otoci traže pametne državne vlasti

objavljeno prije 19 dana

Hrvatska najčešće ne zna što da čini sa svojim otocima, u pogledu razvoja i njihove (samo)održivosti. Mislimo pritom dakako na dugoročne kvalitetne državne… više »

OPREZ

Stižu nove drastične kazne za prometne prekršaje

objavljeno prije 21 dan i 2 sata

Stanje sigurnosti na hrvatskim cestama nije zadovoljavajuće. Kako bi se popravilo loše stanje i smanjio broj ozljeda i smrti putnika u vozilima na hrvatskim cestama, policija je… više »

ODUGOVLAČENJE

Zašto se čeka arbitraža o Prevlaci?

objavljeno prije 22 dana i 6 sati

Europska komisija je u Strategiji proširenja prošle godine upozorila zemlje kandidate sa zapadnog Balkana da ako misle jednog dana ući u Europsku uniju, osim završetka… više »

COOL

Prvi komercijalni let u stratosferu u Hrvatskoj

objavljeno prije 24 dana i 1 sat

PIK Vrbovec predstavio je redizajn linije narezaka te ih, osim na police dućana, lansirao iz svemirskih uvjeta proizvodnje u prostor nedaleko od svemira, na sam rub stratosfere, na visinu od… više »

ANALIZA

Treba li Hrvatska strahovati od parasudskih udara na državne vlasti?

objavljeno prije 29 dana i 6 sati

Već godinama u svijetu vidno raste otpor prema međunarodnom poslovno-arbitražnom sudištu ISDS (Investor-to-State Dispute Settlement), a to bi naročito trebalo zanimati Hrvatsku. Ta… više »

skrolaj na vrh