Hrvatska
PRESUDA

Dario Juričan opet je Milan Bandić

objavljeno prije 4 mjeseca i 5 dana

Milan Bandić ponovno je Milan Bandić - Upravni sud poništio je rješenje Ministarstva uprave koje mu je zabranilo da to ime koristi. Na početku sage, redatelj Dario Juričan… više »

PROSVJED

Plan Vlade: bušenjem Jadrana protiv klimatskih promjena

objavljeno prije 4 mjeseca i 8 dana

Poruka je to koju su danas ispred Vlade RH uputili aktivisti i aktivistkinje Zelene akcije i Greenpeacea. Na performansu su upriličili potpisivanje Plana između premijera Plenkovića i Darth… više »

GODIŠNJICA

Vukovarske ratne traume u raljama politike

objavljeno prije 4 mjeseca i 12 dana

Organiziranim paljenjem svijeća brojni hrvatski gradovi pridružili su se sinoć obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. 18. studenoga 1991. godine smatra se najtragičnijim datumom… više »

ISTRAŽIVANJE

Treba li nadoknađivati sate izgubljene zbog štrajka?

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Štrajk prosvjetnih radnika u Hrvatskoj nedavno je ušao u svoj šesti tjedan i, ako je suditi po trenutnoj situaciji, još uvijek mu se ne nazire kraj. Međutim, dok… više »

OPREZ

Policija pojačano nadzire vozače oko Martinja

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Od 8. do 12. studenog 2019. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta (Martinja) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna… više »

EHHH...

Hrvati sve manje vjeruju Crkvi?

objavljeno prije 4 mjeseca i 27 dana

U Hrvatskoj se u zadnjih dvadesetak godina smanjio broj ljudi koji redovito idu na misu u Crkvu. Značajno se smanjilo i povjerenje u nju kao instituciju, dok je osobna religioznost… više »

PITANJE

Zašto hrvatska vlada popušta pritiscima?

objavljeno prije 4 mjeseca i 29 dana

Kolebljivost aktualne hrvatske vlade gotovo da postaje već poslovičnom. No možda i ne bi bila tako upadljiva da popuštanju oko nekog stajališta u pravilu ne prethodi izrazito… više »

CIJEPITE SE!

Liječnici očekuju tešku sezonu gripe

objavljeno prije 5 mjeseci

S pojavom prvih slučajeva gripe na sjevernoj hemisferi zdravstveni stručnjaci kažu da, iako je teško predvidjeti težinu predstojeće sezone, postoje pokazatelji da bi ona mogla biti… više »

OPREZ

Od sutra morate imati upaljena svjetla tijekom dana

objavljeno prije 5 mjeseci

Hrvati će s upaljenim svjetlima preko dana morati voziti od 1. studenog do 31. ožujka, a ne tijekom zimskog računanja vremena kao prije. Novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama donio je… više »

ZAPAMTITE!

Zimsko računanje vremena počinje noćas u 3 sata

objavljeno prije 5 mjeseci i 5 dana

Ljetno računanje vremena prestaje u nedjelju rano ujutro sukladno Uredbi o ljetnom računanju vremena u 2018., 2019.,2020. i 2021. godini. Pomicanjem sata kazaljke jedan sat unatrag,… više »

URANILI...

Gašenje DVB-T MPEG-2 sustava od 25. svibnja 2020.

objavljeno prije 5 mjeseci i 10 dana

Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) donijela je odluku o prihvaćanju zahtjeva Odašiljača i veza (OIV) za nešto raniji rok početka korištenja… više »

OPA :)

I fakulteti idu u štrajk

objavljeno prije 5 mjeseci i 13 dana

Sindikat znanosti i visokog obrazovanja najavio je u petak da će 24. listopada održati jednodnevni štrajk sa zahtjevom za povećanjem plaća dijelu članova s najnižim plaćama,… više »

PITANJE

Kome i zašto smetaju nudisti na Jadranu?

objavljeno prije 5 mjeseci i 16 dana

Pred kraj ovogodišnje sezone kupanja, kada se zbrajaju i oduzimaju rezultati turističkog ljeta, našoj redakciji su se javili ljubitelji nudističke plaže na Lokrumu koji već… više »

WTF?!

Novi kalendar blagdana i spomendana

objavljeno prije 5 mjeseci i 21 dan

Vlada želi nove blagdane (praznike, neradne dane, kako god to željeli zvati) kako bi se ulizala biračima prije novih izbora koje bi mogla izgubiti, pa su podnijeli prijedlog za javnu raspravu… više »

PRAZNICI

Sretan Dan neovisnosti, dragi naši

objavljeno prije 5 mjeseci i 24 dana

Dan neovisnosti zvuči kao neki američki praznik... no, ipak je naš, jer smo se na današnji dan pred 28 godina riješili Juge... barem na papiru. Hrvatski Sabor je… više »

Bilić Vision Oftalmologija
skrolaj na vrh