Hrvatska
ČUDNO...

Zna li von der Leyen kako je u Hrvatskoj?

objavljeno prije 11 mjeseci i 16 dana

„Hrvatska je jedna od najmlađih članica Europske unije, ali je izvrsna", kazala je predsjednica EK-a u Zagrebu nižući komplimente kakve hrvatski premijer Andrej Plenković već… više »

EHHH...

Pametni otoci traže pametne državne vlasti

objavljeno prije 11 mjeseci i 17 dana

Hrvatska najčešće ne zna što da čini sa svojim otocima, u pogledu razvoja i njihove (samo)održivosti. Mislimo pritom dakako na dugoročne kvalitetne državne… više »

OPREZ

Stižu nove drastične kazne za prometne prekršaje

objavljeno prije 11 mjeseci i 19 dana

Stanje sigurnosti na hrvatskim cestama nije zadovoljavajuće. Kako bi se popravilo loše stanje i smanjio broj ozljeda i smrti putnika u vozilima na hrvatskim cestama, policija je… više »

ODUGOVLAČENJE

Zašto se čeka arbitraža o Prevlaci?

objavljeno prije 11 mjeseci i 20 dana

Europska komisija je u Strategiji proširenja prošle godine upozorila zemlje kandidate sa zapadnog Balkana da ako misle jednog dana ući u Europsku uniju, osim završetka… više »

COOL

Prvi komercijalni let u stratosferu u Hrvatskoj

objavljeno prije 11 mjeseci i 22 dana

PIK Vrbovec predstavio je redizajn linije narezaka te ih, osim na police dućana, lansirao iz svemirskih uvjeta proizvodnje u prostor nedaleko od svemira, na sam rub stratosfere, na visinu od… više »

ANALIZA

Treba li Hrvatska strahovati od parasudskih udara na državne vlasti?

objavljeno prije 11 mjeseci i 27 dana

Već godinama u svijetu vidno raste otpor prema međunarodnom poslovno-arbitražnom sudištu ISDS (Investor-to-State Dispute Settlement), a to bi naročito trebalo zanimati Hrvatsku. Ta… više »

KOMENTAR

Hrvatska je tek odmorište maloljetnim migrantima

objavljeno prije 11 mjeseci i 29 dana

Sirija, Afganistan, Irak, Pakistan... To su samo neka od polazišta maloljetnika koji putuju migrantskim rutama prema bogatijim zemljama Europe. Neki od njih kreću… više »

ZNATE LI?

Najtraženiji fakulteti u Hrvatskoj

objavljeno prije 1 godinu

Objavljene rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta u Hrvatskoj u akademskoj godini 2019./2020. pokazuju kako je ove godine najveći interes kandidata za… više »

UPS!

Stiže drastična promjena vremena i zahlađenje

objavljeno prije 1 godinu

Ljeto će nas nakratko napustiti, barem ako ćemo vjerovati prognostičarima koji tvrde da od nedjelje nastupa prilično drastična promjena vremena. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu… više »

PROBLEMI

Hrvatski "izbrisani" uzaludno traže pravo na državljanstvo

objavljeno prije 1 godinu

Roditelji Milana Škorića su hrvatski državljani koji su sedamdesetih godina prošlog stoljeća u tadašnjoj SFR Jugoslaviji otišli živjeti u okolicu Beograda. On je… više »

USPJEH

Marija Pejčinović Burić glavna tajnica Vijeća Europe

objavljeno prije 1 godinu

Maria Pejčinović Burić, ministrica vanjskih i europskih poslova, izabrana je za glavnu tajnicu Vijeća Europe. Tako je hrvatska ministrica pobijedila glavnog protukandidata, belgijskog… više »

TOURISM4ALL

Hrvatski kampovi se moderniziraju

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Kamping udruženje Hrvatske (KUH) pokrenulo je projekt "TOURISM4ALL" koji osobama s poteškoćama u razvoju omogućava prilagođen boravak u hrvatskim kampovima. U sklopu projekta nabavit… više »

SEZONA

Cestarine poskupile, evo i koliko

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Cestarine su poskupile od jučer, 15. lipnja 2019. i to za 10 posto, što država naziva sezonskom cijenom... koju baš i ne shvaćamo previše. skuplja je vožnja autocestom… više »

HUMANITARNO

Humanitarna akcija s posebnom edicijom Foo Fighters plakata Osno

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Uspomenu na dva rasprodana koncerta Foo Fightersa u pulskoj Areni publika će moći ponijeti i u obliku posebnih plakata izrađenih povodom premijernog gostovanja benda u Hrvatskoj. Sami Foo… više »

ANALIZA

Hrvatskom vlada opasna politika nezamjeranja

objavljeno prije 1 godinu i 1 mjesec

Ovog vikenda u Supetru na Braču četvero je mladih sezonskih radnika iz Slavonije i Varaždina, a skupa s njima i brački vatrogasac koji ih je pokušao zaštiti, premlaćeno uz… više »

skrolaj na vrh