Hrvatska
IZBORI

Milanović predsjednik, Kolinda dobila otkaz od naroda

objavljeno prije 9 mjeseci i 28 dana

Zoran Milanović novi je predsjednik Hrvatske, a Kolinda Grabar Kitarović dobila je otkaz - njen "narod" joj je pokazao vrata i još je opalio nogom u pozadinu pri izlasku. Kampanja je… više »

IZBORI

Do 11.30 izašlo 18.87 posto birača

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Drugi krug predsjedničkih izbora ilti izbora za glavi hrvatski fikus koji koštaju 85 milijuna kuna je u tijeku, a glasači za sada ne pokazuju prevelik interes - izlaznost do 11.30 bila… više »

SVI NA IZBORE!

Birališta su otvorena, nemojte ostati doma

objavljeno prije 9 mjeseci i 29 dana

Izbori za predsjednika/cu Hrvatske (ili 'Rva'cke, kako vam drago) su danas... i vi ćete, vjerojatno, pronaći tisuću i jedan razlog da ne izađete na biralište. Nekima će biti hladno,… više »

EHHH...

Hrvati krenuli na skijanje, boli ih briga za izbore

objavljeno prije 10 mjeseci

Udarni skijaški tjedan je pred nama, a deseci tisuća Hrvata danas su krenuli prema destinacijama na kojima će provesti zimovanje. Ovaj skijaški tjedan trajat će do 10. siječnja,… više »

POLITIKA

Počela je uzbudljiva godina za Hrvatsku

objavljeno prije 10 mjeseci i 1 dan

Prvim danom 2020. godine Hrvatska je preuzela predsjedanje Vijećem Europske unije i to je vlada premijera Andreja Plenkovića (HDZ) prema javnosti komunicirala kao najvažniji događaj godine.… više »

FORA

Hrvatska od danas predsjeda Vijećem EU

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Hrvatska je preuzela šestomjesečno rotirajuće predsjedanje Vijećem Europske unije, šest i pol godina nakon što je postala članica EU-a. Početak predsjedanja bit će… više »

ANALIZA

Nadoknada nastave – neki na skijanju, a neki u razredima

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Hrvatski školarci će u novu godinu ući s važnom lekcijom za život - ako nešto propustite odraditi, morate to nadoknaditi. Nastava će umjesto 13. siječnja, za većinu njih (one… više »

SRETNO!

Sretna vam Nova 2020., drage naše čitateljice i čitatelji

objavljeno prije 10 mjeseci i 3 dana

Sretna Nova godina svim čitateljicama i čitateljima Metro portala želi vam mala, ali odlučna i hrabra redakcija. Nije baš da nas ima puno, ali smo odlučni i u ovoj godini biti na… više »

ŽELIM...

Što u Novoj godini žele djeca-izbjeglice u Hrvatskoj

objavljeno prije 10 mjeseci i 5 dana

"Što si želite u sljedećoj godini?", pitala sam djecu u Isusovačkoj službi za izbjeglice u Zagrebu krajem studenoga. Nastala je šutnja i međusobno pogledavanje. Tamo se… više »

UPOZORENJE!

Gasite lampice i ukrase!

objavljeno prije 10 mjeseci i 7 dana

Iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama poslali su važno upozorenje građanima koje se tiče korištenja božićnih ukrasa, vijenaca i lampica. Iz gradskog ureda navode kako Javna… više »

POVIJEST

Božić je...

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Božić je blagdan kada kršćani slave rođenje Bogočovjeka Isusa Krista, nakon kojega slijede blagdani Svetoga Stjepana, Svetog Ivana, Nevina dječica ili Mladenci te Stara godina. Rođenje… više »

ČESTITKA

Sretan Božić, drage naše i naši

objavljeno prije 10 mjeseci i 10 dana

Sretan Božić, drage naše čitateljice i čitatelji! U ovo doba godine nije baš pretjerano uputno govoriti o bilo čemu drugome do želja o miru, veselju i boljoj budućnosti. Na… više »

LOOL

Dario Juričan traži svoj dio kolača

objavljeno prije 10 mjeseci i 11 dana

Dario Juričan nastavlja nemilice podbadati "ozbiljne" političara i "važne aktere na političkoj sceni", pajace koji mu nisu ni do gležnja... Evo javnog pisma Plenkoviću i Bernardiću: Gosp.… više »

ANALIZA

Milanoviću prvi krug, birači pokazali što misle o Kolindi

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Prvi krug predsjedničkih izbora je gotov, a rezultati su sljedeći: Zoran Milanović - 29,55%Kolinda Grabar Kitarović - 26,65%Miroslav Škoro - 24,45% Drugi krug predsjedničkih izbora… više »

OPREZNO

Blagdani i petarde ne moraju ići zajedno

objavljeno prije 10 mjeseci i 12 dana

Sve više ljubimaca se boji petardi i vatrometa, pa tako i blagdansko raspoloženje vlasnika više nije razdoblje veselja i mira, nego brige i problema.   Ovo svakako… više »

skrolaj na vrh