Svijet
EU

Putin je jedini odgovoran za smrt Navaljnog

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Čelnici europskih institucija optužuju režim ruskog predsjednika Vladimira Putina za tragičnu smrt oporbenog čelnika Alekseja Navalnog. "Duboko sam uznemirena i ožalošćena… više »

Dogodilo se na današnji dan - 17. veljače

objavljeno prije 4 mjeseca i 15 dana

Godine 1600. talijanski filozof Giordano Bruno spaljen je na rimskom Campo de' Fioriju zbog optužbi za herezu. Prvi brod prošao je kroz 193 kilometra dug Sueski kanal 1867. godine iako… više »

DOBRO PITANJE

Može li se Europa obraniti bez SAD-a?

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

NATO već ima dovoljno problema. Premalo streljiva za Ukrajinu, rat na mrtvoj točki s mnogo žrtava i bez izgleda za rješenje putem pregovora, privremeni prekid američke vojne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 16. veljače

objavljeno prije 4 mjeseca i 16 dana

Na današnji se dan 1659. pojavio prvi ček ikad. Vrijednost mu je bila 400 funti. Danas je izložen u Westminster Abbeyu. Počekom 20. stoljeća Zagreb je zatrpao snijeg - u Maksimiru je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 15. veljače

objavljeno prije 4 mjeseca i 17 dana

U Zagrebu je 1573. godine pogubljen Matija Gubec. Vođa brutalno ugušene seljačke bune mučen je i pogubljen na Markovom trgu, a legenda kaže kako se među podnim pločama trga još… više »

NAJAVE

Stiže Marš za životinje

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Nakon duge četiri godine, u subotu 13. travnja 2024. ponovno će se održati Marš za životinje, i to četvrti u Hrvatskoj! Organiziraju ga udruga Prijatelji životinja i Udruga Pobjede, uz… više »

Dogodilo se na današnji dan - 14. veljače

objavljeno prije 4 mjeseca i 18 dana

Kapetan James Cook, britanski moreplovac, kartograf i istraživač, smrtno je stradao u sukobu s domorocima na otoku Hawaii tijekom svoje treće ekspedicije na Pacifik 1779. godine. Britanska… više »

BRAVO

Zbogom glomaznim kutijama

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Glavni cilj: zaštita u transportu Jedno je sigurno: ambalaža štiti proizvode za vrijeme transporta, a Geberit proizvodi dobro su pakirani. Konstanze Smith, inženjerka pakiranja… više »

WWF ADRIA

Iskoristi Valentinovo za poklon od srca

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Pokušajte zamisliti svijet pun ljubavi. Već sam pogled na neodoljive okruglaste pande ili zaljubljene pingvine izaziva osmijeh i želju da činite dobro, zar ne? Kako tek na svakog od… više »

Dogodilo se na današnji dan - 13. veljače

objavljeno prije 4 mjeseca i 19 dana

Toskanski fizičar, matematičar, filozof i astronom, Galileo Galilei, jedna od najbitnijih osoba u 'znanstvenoj revoluciji', otac moderne astronomije, došao je 1633. u Rim kako bi mu se… više »

Dogodilo se na današnji dan - 12. veljače

objavljeno prije 4 mjeseca i 20 dana

Veliki portugalski moreplovac Vasco da Gama krenuo je 1502. godine na svoj drugi put u Indiju predvodeći flotu od dvadeset ratnih brodova. Po povratku s puta dodijeljena mu je titula grofa od… više »

STVARNO?

Cjepivo i protiv raka?

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Već čitavi naraštaji liječnika se nadaju otkriću sredstva koje bi spriječilo nastanak karcinoma, ali do toga je još uvijek daleko. No tehnologija „glasničke… više »

Dogodilo se na današnji dan - 11. veljače

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Moreplovci su 1809. godine postali neovisniji od sile vjetra. Američki izumitelj Robert Fulton patentirao je parobrod, a iako je bio izrađivan i ranije, Fultonov brod je prvi doživio… više »

ZANIMLJIVO

Tko stvarno nešto radi po pitanju klimatskih promjena?

objavljeno prije 4 mjeseca i 21 dan

Razlike u doprinosima, učincima i sposobnostima djelovanja unutar i između zemalja, središnja su pitanja u rješavanju klimatskih promjena. Klimatska kriza duboko utječe na… više »

UPS!

Erupcija vulkana na Islandu ne jenjava

objavljeno prije 4 mjeseca i 22 dana

Nova erupcija vulkana na jugozapadu Islanda počela je u četvrtak, po treći put od prosinca, izbacujući lavu do 80 metara u vis i poremetivši svakodnevni život na poluotoku… više »

skrolaj na vrh