« Svijet
objavljeno prije 2 mjeseca i 10 dana
EU

Putin je jedini odgovoran za smrt Navaljnog

Čelnici europskih institucija optužuju u petak režim ruskog predsjednika Vladimira Putina za tragičnu smrt oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog

Gotovo je...
Gotovo je... (Arhiva)
Više o

Vladimir Putin

,

Aleksej Navaljni

Čelnici europskih institucija optužuju režim ruskog predsjednika Vladimira Putina za tragičnu smrt oporbenog čelnika Alekseja Navalnog.

"Duboko sam uznemirena i ožalošćena viješću o smrti Alekseja Navaljnog. Ovo je mračan podsjetnik na to što Putin i njegov režim predstavljaju", objavila na društvenoj mreži X predsjednica Komisije Ursula von der Leyen. "Navalni se borio za za vrijednosti slobode i demokracije i za svoje ideale podnio je krajnju žrtvu."

"EU smatra ruski režim jedinim odgovornim za ovu tragičnu smrt", poručio je predsjednik Europskog vijeća Charles Michel.

Visoki predstavnik za vanjsku i sigurnosnu politiku Josep Borrell rekao je da je "šokiran medijskim izvješćima o smrti Alekseja Navaljnog, hrabrog čovjeka koji je svoj život posvetio spašavanju časti Rusije, dajući nadu demokratima i civilnom društvu".

On također ističe da je Putin jedini odgovoran za smrt Navalnog.

Vijest o smrti Alekseja Navaljnog objavila je u petak zatvorska uprava okruga Jamalo-Nenecki gdje je  služio zatvorsku kaznu.

Federalna zatvorska služba Jamalo-Neneckog autonomnog okruga priopćila je na svojoj web stranici da se Navaljni "osjećao loše" nakon šetnje u petak i "gotovo odmah izgubio svijest".

U priopćenju se navodi da je pozvano medicinsko osoblje, ali da ga nisu uspjeli reanimirati. Uzrok smrti Navaljnog se utvrđuje, dodali su.

 

17.02.2024. 08:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh