Svijet
U EUROPU

SAD nam šalje zatvorenike iz Guantanama

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Američki State Department je pozdravio odluku Ministarskog vijeća EU da prihvati zajedničku izjavu SAD-EU vezanu uz zatvaranje zatočeničkog centra u Guantanamu na Kubi i buduću suradnju u… više »

tanker Valdez

Exxon Mobile plaća 500 milijuna dolara zbog davne pogreške

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Američkoj naftnoj korporaciji Exxon Mobil Corp. žalbeni sud u San Franciscu u ponedjeljak je odredio plaćanje oko 500 milijuna dolara kamata na kaznene odštete za naftnu mrlju nastalu… više »

prevara

Slovenci veseli zbog Rehnovih izmjena

objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci

Izmjene koje je u odnosu na svoj raniji nacrt sporazuma o arbitraži hrvatsko-slovenskog graničnog spora i deblokadi hrvatskih pristupnih pregovora Hrvatskoj i Sloveniji u ponedjeljak… više »

PJONGJANG

Tisuće prosvjedovale protiv UN-ovih sankcija

objavljeno prije 15 godina

Nezadovoljstvo UN-ovim sankcijama protiv Sjeverne Koreje danas je na ulicama Pjongjanga izrazilo više od stotinu tisuća ljudi, javljaju službena sjevernokorejska glasila. Visoki vojni… više »

OBRAZOVNI ŠTRAJK 2009

Njemački studenti u štrajku zbog 'Bolonje'

objavljeno prije 15 godina

Prosvjedima i blokadama sveučilišnih dvorana studenti i učenici njemačkih obrazovnih instituta započeli su u ponedjeljak petodnevni obrazovni štrajk kojim zahtijevaju bolje… više »

WHO

Na cestama godišnje pogine više od 1,2 milijuna ljudi

objavljeno prije 15 godina

U prometnim nesrećama u svijetu svake godine gine više od 1,2 milijuna ljudi, a 20 do 50 milijuna se ozlijedi. Uz to, statistika pokazuje kako gine više siromašnih no… više »

Požar opet prijeti Ateni

objavljeno prije 15 godina

Stara ljetna 'boljka' mediteranskih zemalja opet pogađa Grčku. Šumski požar nekontrolirano se širi predgrađem Atene i već prijeti kućama i dalekovodima, objavili su vatrogasci u… više »

sigurna zemlja

Nijemci sve pošteniji i bolji

objavljeno prije 15 godina

"Najnovije statistike potvrđuju i podcrtavaju činjenicu da je Njemačka sigurna zemlja", rekao je prilikom predstavljanja policijske statistike za 2008. njemački ministar unutarnjih poslova… više »

BIZARNA POTVRDA

Jača utjecaj talibana u Afganistanu

objavljeno prije 15 godina

Dok su od 1996. do 2001. godine bili na vlasti, talibani su zabranili izvođenje glazbe jer se prema njihovim učenjima protivi islamu. Militanti su se očito vratili i učvrstili položaje u… više »

TKO JE ODGOVORAN?

Air France dovršio zamjenu brzinomjera tek nakon pritužbi pilota

objavljeno prije 15 godina

Air France je zamijenio brzinomjere na cijeloj floti prekooceanskih zrakoplova Airbus A330 i A340, potvrdili su Sindikalni dužnosnici kompanije u ponedjeljak. Nakon što su se piloti… više »

JASNIJA SLIKA

EU i SAD Netanyahuov govor ocijenili pozitivnim

objavljeno prije 15 godina

Jučerašnji govor izraelskog premijera Benjamina Netanyahua, u kojem je uz Palestincima nepojmljive uvjete prihvatio načelo palestinske države, "korak je u dobrom pravcu", ocijenilo je… više »

GORDAN JANDROKOVIĆ:

Stajališta nisu promijenjena, pregovori se nastavljaju

objavljeno prije 15 godina

"Na današnjem sastanku nismo došli do rješenja graničnog pitanja i blokade hrvatskih pristupnih pregovora jer su obje strane ostale na svojim pozicijama", rekao je… više »

PRIPREMANJE VJEŠALA

Direktor CIA-e optužuje Dicka Cheneya

objavljeno prije 15 godina

Direktor američke Središnje obavještajne agencije Leon Panetta, izjavio je da količina kritika koje bivši potpredsjednik Dick Cheney upućuje na pristup terorizmu… više »

ICTY:

Počelo suđenje Florence Hartmann

objavljeno prije 15 godina

Bivša glasnogovornica Tužiteljstva Haaškog suda Florence Hartmann, optužena za nepoštivanje suda, danas je sjela na optuženičku klupu svog bivšeg radnog mjesta.… više »

demokracija na ispitu

Zabrana prosvjeda u Iranu

objavljeno prije 15 godina

Iransko ministarstvo unutarnjih poslova odbacilo je zahtjev predsjedničkog kandidata Mira Hoseina Musavija da u ponedjeljak održi mirni marš protiv rezultata izbora kojima je produžen… više »

skrolaj na vrh