Svijet
sloboda ili...

Prosvjedi u Teheranu se nastavljaju

objavljeno prije 15 godina

Cijeli tjedan pozivalo se na prosvjede ispred džamije Goba, jer je vlast dozvolila okupljanje zbog obilježavanja 20 godišnjice bombaškog napada u kojem je poginuo dobar dio… više »

I DALJE NEMIRNO

Iran uhitio djelatnike britanskog veleposlanstva

objavljeno prije 15 godina

Osam iranskih djelatnika britanskog veleposlanstva u Teheranu uhićeno je pod optužbom za umiješanost u poslijeizborne nemire u Iranu, javila je u nedjelju poluslužbena novinska… više »

JERUZALEM

Ultraortodoksni židovi prosvjedovali zbog parkinga

objavljeno prije 15 godina

Nekoliko tisuća ultraortodoksnih židova i stotine laika u subotu su u Zapadnom Jeruzalemu prosvjedovali, jedni kritizirajući, a drugi u znak podrške odluke gradonačelnika da na… više »

ŠIRENJE ZARAZE

Pet novih slučajeva gripe A (H1N1) u Srbiji

objavljeno prije 15 godina

U Srbiji je tijekom noći sa subote na nedjelju zabilježeno pet novih slučajeva zaraze virusom gripe A (H1N1), čime se broj oboljelih osoba popeo na deset. Iz epidemiološke službe… više »

SOMALIJA

Oslobođen brod s hrvatskim pomorcima

objavljeno prije 15 godina

Somalski gusari oslobodili su belgijski brod Pompei s četiri hrvatska pomorca, koji je sredinom travnja otet u vodama roga Afrike. Belgijski brod otet je 18. travnja na putu prema… više »

procjena

Preko milijun zaraženih svinjskom gripom u SAD

objavljeno prije 15 godina

Zdravstveni djelatnici u SAD procjenjuju da je najmanje jedan milijun Amerikanaca zaraženo svinjskom gripom, otkako se virus H1N1 pojavio prije gotovo tri mjeseca. Procijenjeni broj oboljelih… više »

AMERIČKI KONGRES

Predstavnički dom donio zakon o klimatskim promjenama

objavljeno prije 15 godina

Duboko podijeljeni Predstavnički dom američkog Kongresa u petak je tijesnom većinom glasova prihvatio zakon o klimatskim promjenama, koji dugoročno treba smanjiti ispuštanje… više »

AIR FRANCE 447

Brazil prekinuo potragu u Atlantiku

objavljeno prije 15 godina

Brazilsko zrakoplovstvo i mornarica prekinuli su potragu za žrtvama Air Franceova zrakoplova koji se 1. lipnja srušio nad Atlantikom. Poručnik brazilskog ratnog zrakoplovstva rekao je… više »

NEMIRNA BOSNA

Štrajk državnih službenika prelazi granice entiteta

objavljeno prije 15 godina

Strukovni sindikati državnih službi u Federaciji BiH u petak su počeli organizirati svakodnevne štrajkove upozorenja zbog najavljenog sniženja plaća koje se financiraju iz federalnog… više »

SLIJEPI NARCIS

Silvio Berlusconi je uvjeren da ga Talijani vole

objavljeno prije 15 godina

"Talijani me vole ovakva kakav jesam: velikodušna, poštena, odana i pouzdana. I zato se i ne kanim mijenjati", rekao je u petak 72-godišnji Berlusconi.. Saga o… više »

radikalne mjere

Iranski klerik za ubijanje prosvjednika

objavljeno prije 15 godina

Radikalni iranski vjerski vođa Ahmad Hatami pozvao je u petak na pogubljenje prosvjednika koje je on nazvao pobunjenicima. I ova je vijest stigla posredno, putem očevidaca koji… više »

čuvajmo prirodu

Nove prirodne ljepote u svjetskoj baštini UNESCO-a

objavljeno prije 15 godina

Waddensko more, pojas Sjevernog mora uz obale Njemačke i Nizozemske, i talijanski planinski masiv Dolomiti uvršteni su u petak na popis prirodne svjetske baštine UNESCO-a, a… više »

Sudar vlakova u Španjolskoj

objavljeno prije 15 godina

Kako su objavile španjolske željeznice Renfe, jutros oko 7.40 po lokalnom vremenu dogodio se sudar dvaju prigradskih vlakova u Madridu. Nesreća se dogodila između postaja Aluche i… više »

odlazak kralja popa

Michael Jackson umro nakon zastoja srca

objavljeno prije 15 godina

Prema pisanju Los Angeles Timesa, Michael Jackson hitno je u četvrtak popodne odvezen u bolnicu u Los Angelesu nakon što je iz njegovog doma pozvana hitna pomoć koja je ustanovila da… više »

borba traje

Ponovno nasilje u Teheranu

objavljeno prije 15 godina

Prema izvorima zapadnih agencija, crna subota je u Teheranu odnijela možda i 150 života, dok službeni Iran priznaje 17 mrtvih, a o ranjenima i ozlijeđenima nitko ne priča. Srijeda je ponovno… više »

skrolaj na vrh