Svijet
MINISTAR FINANCIJA:

Bosna i Hercegovina ne može bez MMF-a

objavljeno prije 15 godina

Ministar financija BiH Dragan Vrankić danas je upozorio kako stabilnost financijskog sustava federacije ovisi o dogovoru s Međunarodnim monetarnim fondom i teško se može očuvati bez… više »

PUTOVANJA BUDUĆNOSTI

Revolucija zelenog prijevoza sa sunčanim krilima

objavljeno prije 15 godina

Njihov jedini pogon je Sunce. To je zajednička crta dva inovativna švicarska projekta koji bi do 2011. godine trebali prihvatiti izazov puta oko svijeta koristeći isključivo energiju… više »

PO EUROPSKI

Janša pozvan na policijsko saslušanje zbog citiranja ministrice

objavljeno prije 15 godina

Bivši slovenski premijer Janez Janša osumnjičen je da je u prošlogodišnjem televizijskom nastupu citirao sadašnju slovensku ministricu unutarnjih poslova… više »

BAGRAM

Nove optužbe za američka zlostavljanja

objavljeno prije 15 godina

BBC je danas objavio podatke iz razgovora koje je tijekom protekla dva mjeseca obavio s 27 bivših zatočenika afganistanske vojne baze u Bagramu. Intervjuirani bivši zatvorenici… više »

afera trese paragvaj

Paragvajski predsjednik silovao svoju spremačicu

objavljeno prije 15 godina

Žena koja tvrdi da je paragvajski predsjednik Fernando Lugo otac njezina sina, optužila je u srijedu tog bivšeg rimokatoličkog biskupa za silovanje. Lugo je odbio detaljno komentirati… više »

DUO FANTASTICO

Berlusconi i Netanyahu zajedno osudili Iran

objavljeno prije 15 godina

Nakon današnjeg susreta talijanskog i izraelskog premijera Silvija Berlusconija i Benjamina Netanyahua održanog u Rimu, oba dužnosnika su oštro osudila iranski režim… više »

TO JE TAJ NAPREDAK

Slovenija je blokirala još jedno poglavlje

objavljeno prije 15 godina

Iz europskih diplomatskih izvora potvrđeno je kako je Slovenija na današnjem sastanku radne skupine za proširenja u Bruxellesu, blokirala zatvaranje još jednog poglavlja… više »

OLLI REHN:

Nastavite pregovore sami

objavljeno prije 15 godina

Europski povjerenik za proširenje Olli Rehn u utorak je pozvao Hrvatsku i Sloveniju da same nastave razgovore kako bi riješile granični spor. "Granično pitanje sa Slovenijom na… više »

BORUT PAHOR:

Dosadašnji pregovori bili su isplativi za Sloveniju

objavljeno prije 15 godina

Slovenski premijer Borut Pahor nakon konzultacija s predsjednicima većine političkih stranaka o odnosima s Hrvatskom i događajima proteklog tjedna vezanima uz Rehnov prijedlog, izjavio je da… više »

PROPAO STAND-BY

MMF gura Bosnu i Hercegovinu u bankrot

objavljeno prije 15 godina

Bosna i Hercegovina nalazi se pred financijskim slomom i mogla bi zapasti u velike poteškoće nakon što je Međunarodni Monetarni Fond (MMF) odbio prihvatiti ustupke koje su… više »

ODLUČNA BITKA

Bitka za Teheran na Twitteru

objavljeno prije 15 godina

Situacija u Iranu nazvana je Twitter revolucija, jer tisuće i tisuće mladih Iranaca nastavljaju biti građani novinari i šalju postove na Twitter i Facebook, bez obzira na sve napore… više »

IRNA:

Novi iranski predsjednik priseže između 26.7. i 19.8.

objavljeno prije 15 godina

Službena agencija Irna u utorak je objavila kako će novi Iranski predsjednik i nova vlada prisegnuti između 26. srpnja i 19. kolovoza pred parlamentom. U izjavi se ne spominje predsjednika… više »

nesreća

Sudar vlakova u glavnom gradu SAD-a

objavljeno prije 15 godina

Devet je osoba poginulo u sudaru dvaju vlakova podzemne željeznice u Washingtonu, pokazuju najnoviji podaci koje je prenijela televizija CNN u utorak. Prema prijašnjim podacima… više »

misterij

Crna kutija Air Franceovog Airbusa nije lokalizirana

objavljeno prije 15 godina

Crne kutije Airbusa Air Francea koji je nestao na brazilskoj pučini još nisu lokalizirane, izjavila je jutros agenciji France presse glasnogovornica Ureda za istrage i analize (BEA),… više »

udarac

Obama raspalio po duhanskoj industriji

objavljeno prije 15 godina

Američki predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je potpisao zakon o strogom nadzoru proizvodnje, prodaje i oglašavanja duhanskih proizvoda u SAD-u, čije je donošenje 15 godina… više »

skrolaj na vrh