Svijet nema prethodne stranice
UPS!

Stiže nam sezona uragana

objavljeno prije 3 sata i 26 minuta

Sezona uragana u Atlantskom oceanu obično počinje oko 1. lipnja i traje do kraja studenoga, a ova pred nama, mogla bi biti jedna od rekordnih sezona za uragane. "Postoji 85 šanse da će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. svibnja

objavljeno prije 11 sati i 25 minuta

Godine 585. p.n.e. kod rijeke Halys (danas Kizilirmak u Turskoj) došlo je do bitke između vojski Lidije i Medije, zadnje bitke petnaestogodišnjeg rata koji su vodili vladari… više »

HMMM...

Zašto ekstremne vremenske prilike haraju svijetom?

objavljeno prije 21 sat i 27 minuta

Poplave i toplinski valovi širom Afrike, poplave u južnom Brazilu, suša u Amazoniji i ekstremne vrućine u cijeloj Aziji: vijesti su ove godine pune… više »

HMM ;)

Je li Europa spremna za sanaciju prirodnih katastrofa?!

objavljeno prije 1 dan i 3 sata

Kada Svjetska banka objavljuje izvještaje o pojedinim dijelovima svijeta, jedan je obično dovoljan. Ranije ovog tjedna, Svjetska banka u suradnji s Europskom Komisijom objavila je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. svibnja

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Prvi hrvatski kralj Tomislav 927. godine nadmoćno je pobijedio bugarsku vojsku cara Simeona predvođenu knezom Alogoboturom. Bugarski car Simeon I. več je vodio dug i isrpljujuć rat s… više »

VEGESAJAM

Zdravlje i održivost na VegeSajmu

objavljeno prije 1 dan i 22 sata

Prijatelji životinja s velikim zadovoljstvom pozivaju sve gurmane i ljubitelje zdrave hrane i održivog načina življenja na 13. VegeSajam, koji će se održati u subotu 8. lipnja 2024. od 9 do… više »

STRAVA!

Stravičan prizor zlostavljanja konja

objavljeno prije 2 dana i 3 sata

Udruga Prijatelji životinja podnijela je jutros prijavu policiji i kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je jučer u Podgariću pretovarila konje drvima i zlostavljala ih. U Udruzi navode… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. svibnja

objavljeno prije 2 dana i 11 sati

Kongres Sjedinjenih Američkih Država 1830. godine izglasao je 'Indian Removal Act', zakon koji je nalagao raseljavanje indijanskih naroda sa zemlje primamljive bijelim doseljenicima, a koji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. svibnja

objavljeno prije 3 dana i 11 sati

1787. godine u Philadelphiji je započela 'Konstitutivna Konvencija' na kojoj su američki delegati do 17. rujna iste godine rješavali probleme principa vladanja u Sjedinjenim Američkim… više »

ANALIZA

Prioriteti europskih gradova za izbore

objavljeno prije 4 dana i 3 sata

Najnovija anketa Eurocities Pulse Mayors Survey - provedena u mjesecima prije izbora za Europski parlament ispitala je 92 gradonačelnika u 28 europskih zemalja. Rezultate je prenio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 11 sati

Davne 1626. godine doseljenik Peter Minuit, kasnije upravitelj kolonije Nova Nizozemska te osnivač nove Švedske, otkupio je od indijanaca Manhattan za nevjerojatan sitniš čija… više »

ZANIMLJIVO

Seminar o uklanjanju barijera u rijekama

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Nakon početka uklanjanja barijera s Bijele rijeke ranije u svibnju, stručnjaci za pitanja voda i zaštitu prirode u Hrvatskoj okupili su se danas u Nacionalnom parku Plitvička jezera,… više »

leptir cvijet bioraznolikost
ZAŠTITA PRIRODE

Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 dana i 3 sata

Poziv je upućenim vladama, lokalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, donositeljima zakonodavstva, poduzetnicima i pojedincima da svojim aktivnostima podupru provedbu Globalnog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. svibnja

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Vjerojatno najslavniji pljačkaški dvojac Bonnie i Clyde ubijen je na današnji dan 1934. u Louisiani. Bonnie Parker i Clyde Barrow pljačkali su trgovina, benzinskih… više »

SAVJETI

Odabir biljnih proizvoda i jela čuva bioraznolikost

objavljeno prije 5 dana i 19 sati

Međunarodni dan biološke raznolikosti obilježava se svake godine 22. svibnja, a ove godine tema je „Budi dio plana". Tim povodom Prijatelji životinja pozivaju sve da se zauzmu za… više »

skrolaj na vrh