« Ekosfera
objavljeno prije 21 dan i 23 sata
VEGESAJAM

Zdravlje i održivost na VegeSajmu

13. VegeSajam poziva sve da otvore vrata zdravom i održivom življenju

13. VegeSajam
13. VegeSajam (Arhiva)
Više o

VegeSajam

,

13. VegeSajam

Prijatelji životinja s velikim zadovoljstvom pozivaju sve gurmane i ljubitelje zdrave hrane i održivog načina življenja na 13. VegeSajam, koji će se održati u subotu 8. lipnja 2024. od 9 do 21 sat na zagrebačkom Europskom trgu, prepunom restorana i izlagača koji će preko degustacija i promocija privlačiti posjetitelje.

„Pridružite nam se na ovom jedinstvenom cjelodnevnom događaju kako bismo zajedno slaviti vegansku hranu i proizvode. Na VegeSajmu ćete imati priliku degustirati raznovrsne biljne delicije pripremljene od svježih, lokalnih i organskih namirnica te se upoznati s domaćim i inozemnim proizvođačima i dobavljačima veganskih proizvoda i kozmetike koja nije testirana na životinjama. Bilo da ste vegetarijanac ili vegan, ili ste jednostavno znatiželjni i otvoreni za pozitivne promjene, VegeSajam nudi ponešto za svakoga. Dođite, pozovite obitelj i prijatelje, i provedite dan ispunjen gastronomskim užitkom, edukacijom i zabavom", izjavili su organizatori VegeSajma, Prijatelji životinja.

Kako navode, svaki posjetitelj dolaskom na Europski trg 8. lipnja 2024. čini korak prema zdravijem i održivijem svijetu. Naime, veganstvo nije samo prehrambeni izbor, već način života koji donosi brojne prednosti za naše zdravlje i planet. Veganska prehrana, bogata voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i orašastim plodovima, može smanjiti rizik od kroničnih bolesti poput srčanih oboljenja, dijabetesa tipa 2 i određenih vrsta raka. Također, može pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine i poboljšanju probave.

Odabirom veganske hrane smanjujemo patnju i iskorištavanje životinja, a promoviramo suosjećanje i poštovanje prema svim bićima. Proizvodnja biljne hrane zahtijeva znatno manje prirodnih resursa u usporedbi s proizvodnjom mesa, jaja i mliječnih proizvoda. Manja potrošnja vode, smanjenje emisije stakleničkih plinova i očuvanje šuma samo su neki od brojnih ekoloških prednosti veganske hrane.

Na VegeSajamu predstavit će se i nositelji oznake V-Label. V-Label je najrasprostranjenija oznaka koja se dodjeljuje već više od 20 godina veganskim proizvodima diljem svijeta, ali  postaje sve popularnija i kod hrvatskih proizvođača. Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla i učiniti ih privlačnijima svima. Udruga Prijatelji životinja zastupnik je ove oznake u Hrvatskoj.

VegeSajam ujedno je i najava 15. ZeGeVege festivala održivog življenja koji će se održati od 6. rujna 2024., također na zagrebačkom Europskom trgu.

Popis izlagača VegeSajma i razne druge zanimljivosti možete pratiti na www.prijatelji-zivotinja.hr gdje se svi zainteresirani mogu prijaviti za volontiranje. 

26.05.2024. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh