Svijet nema prethodne stranice
STVARNO?

Kako je žohar osvojio planetu

objavljeno prije 12 sati i 24 minute

Najveći broj ljudi smatra da su žohari odvratne. Usprkos tome, njihove sposobnosti su impresivne. Izuzetno su brzi, mogu da se spljošte ako žele proći kroz neki prorez, noge su im tako… više »

UPS!

Stiže nam sezona uragana

objavljeno prije 15 sati i 42 minute

Sezona uragana u Atlantskom oceanu obično počinje oko 1. lipnja i traje do kraja studenoga, a ova pred nama, mogla bi biti jedna od rekordnih sezona za uragane. "Postoji 85 šanse da će… više »

Dogodilo se na današnji dan - 28. svibnja

objavljeno prije 23 sata i 41 minutu

Godine 585. p.n.e. kod rijeke Halys (danas Kizilirmak u Turskoj) došlo je do bitke između vojski Lidije i Medije, zadnje bitke petnaestogodišnjeg rata koji su vodili vladari… više »

HMMM...

Zašto ekstremne vremenske prilike haraju svijetom?

objavljeno prije 1 dan i 9 sati

Poplave i toplinski valovi širom Afrike, poplave u južnom Brazilu, suša u Amazoniji i ekstremne vrućine u cijeloj Aziji: vijesti su ove godine pune… više »

HMM ;)

Je li Europa spremna za sanaciju prirodnih katastrofa?!

objavljeno prije 1 dan i 15 sati

Kada Svjetska banka objavljuje izvještaje o pojedinim dijelovima svijeta, jedan je obično dovoljan. Ranije ovog tjedna, Svjetska banka u suradnji s Europskom Komisijom objavila je… više »

Dogodilo se na današnji dan - 27. svibnja

objavljeno prije 1 dan i 23 sata

Prvi hrvatski kralj Tomislav 927. godine nadmoćno je pobijedio bugarsku vojsku cara Simeona predvođenu knezom Alogoboturom. Bugarski car Simeon I. več je vodio dug i isrpljujuć rat s… više »

VEGESAJAM

Zdravlje i održivost na VegeSajmu

objavljeno prije 2 dana i 10 sati

Prijatelji životinja s velikim zadovoljstvom pozivaju sve gurmane i ljubitelje zdrave hrane i održivog načina življenja na 13. VegeSajam, koji će se održati u subotu 8. lipnja 2024. od 9 do… više »

STRAVA!

Stravičan prizor zlostavljanja konja

objavljeno prije 2 dana i 15 sati

Udruga Prijatelji životinja podnijela je jutros prijavu policiji i kaznenu prijavu protiv nepoznate osobe koja je jučer u Podgariću pretovarila konje drvima i zlostavljala ih. U Udruzi navode… više »

Dogodilo se na današnji dan - 26. svibnja

objavljeno prije 2 dana i 23 sata

Kongres Sjedinjenih Američkih Država 1830. godine izglasao je 'Indian Removal Act', zakon koji je nalagao raseljavanje indijanskih naroda sa zemlje primamljive bijelim doseljenicima, a koji… više »

Dogodilo se na današnji dan - 25. svibnja

objavljeno prije 3 dana i 23 sata

1787. godine u Philadelphiji je započela 'Konstitutivna Konvencija' na kojoj su američki delegati do 17. rujna iste godine rješavali probleme principa vladanja u Sjedinjenim Američkim… više »

ANALIZA

Prioriteti europskih gradova za izbore

objavljeno prije 4 dana i 15 sati

Najnovija anketa Eurocities Pulse Mayors Survey - provedena u mjesecima prije izbora za Europski parlament ispitala je 92 gradonačelnika u 28 europskih zemalja. Rezultate je prenio… više »

Dogodilo se na današnji dan - 24. svibnja

objavljeno prije 4 dana i 23 sata

Davne 1626. godine doseljenik Peter Minuit, kasnije upravitelj kolonije Nova Nizozemska te osnivač nove Švedske, otkupio je od indijanaca Manhattan za nevjerojatan sitniš čija… više »

ZANIMLJIVO

Seminar o uklanjanju barijera u rijekama

objavljeno prije 5 dana i 11 sati

Nakon početka uklanjanja barijera s Bijele rijeke ranije u svibnju, stručnjaci za pitanja voda i zaštitu prirode u Hrvatskoj okupili su se danas u Nacionalnom parku Plitvička jezera,… više »

leptir cvijet bioraznolikost
ZAŠTITA PRIRODE

Dan zaštite prirode u Hrvatskoj

objavljeno prije 5 dana i 15 sati

Poziv je upućenim vladama, lokalnim zajednicama, nevladinim organizacijama, donositeljima zakonodavstva, poduzetnicima i pojedincima da svojim aktivnostima podupru provedbu Globalnog… više »

Dogodilo se na današnji dan - 23. svibnja

objavljeno prije 5 dana i 23 sata

Vjerojatno najslavniji pljačkaški dvojac Bonnie i Clyde ubijen je na današnji dan 1934. u Louisiani. Bonnie Parker i Clyde Barrow pljačkali su trgovina, benzinskih… više »

skrolaj na vrh