Svijet nema prethodne stranice
SAVJETI

Kako treba paziti na zemlju?

objavljeno prije 11 sati i 38 minuta

Intenzivna, monokulturna poljoprivreda "ključni je pokretač globalnog gubitka bioraznolikosti" počinju Cozim-Melges, Ripoll-Bosch i Veen u tekstu "Farming practices… više »

EH, DA...

Svjetski dan zaštite okoliša bio je jučer

objavljeno prije 14 sati i 9 minuta

Zelena akcija traži od novog Ministarstva zaštite okoliša i zelene tranzicije da se konačno, nakon četiri godine, donese Akcijski plan za provedbu Strategije prilagodbe… više »

Dogodilo se na današnji dan - 6. lipnja

objavljeno prije 1 dan i 1 sat

Sunčano popodne 6. lipnja 1889. godine ostalo je u pamćenju Seattlea kao dan kada je gotovo cijeli grad izgorio. Radnik u stolarskoj radioni grijao je ljepilo na vatri i zanio se u neke druge… više »

ŠTRAPARIJADA

Poslali Plenkoviću pravno tumačenje

objavljeno prije 1 dan i 8 sati

Unatoč višestrukim prijavama i nedavnom prosvjedu ispred Državnog inspektorata, protekloga vikenda održana je još jedna štraparijada, na imanju lokalnog OPG-a u… više »

GLASAJ!

Glasaj 9. lipnja za bolju zaštitu životinja

objavljeno prije 1 dan i 11 sati

Uoči europskih parlamentarnih izbora 9. lipnja, udruga Prijatelji životinja, ujedno članica međunarodne organizacije Eurogroup for Animals, uputila je dopise svim kandidatima za Europski… više »

5. LIPANJ

Dogodilo se na današnji dan - 5. lipnja

objavljeno prije 2 dana i 1 sat

Rimska vojska predvođena budućim carem Titom Flavijem Vespazijanom 70. godine je tijekom opsade Jeruzalema uspjela probiti središnji gradski zid što im je omogućilo kasnije… više »

Dogodilo se na današnji dan - 4. lipnja

objavljeno prije 3 dana i 1 sat

Braća Joseph Michel i Jacques Étienne Montgolfier 1783. godine javnosti su predstavili svoj montgolfière (balon na vrući zrak). Prvi baloni pojavili su se u Kini još… više »

VEGESAJAM

Ovaj tjedan najveci dosad 13. VegeSajam

objavljeno prije 3 dana i 13 sati

S nikad većim brojem izlagača, 13. VegeSajam zazelenit će i zamirisati zagrebački Europski trg u subotu 8. lipnja 2024. od 9 do 21 sat. Brojni izlagači predstavit će svoje u potpunosti biljne… više »

Dogodilo se na današnji dan - 3. lipnja

objavljeno prije 4 dana i 1 sat

Nakon opsade tijekom prvog križarskog rata Antiohija je 1098. pala u ruke europskih osvajača. Prva križarska protiv grada, kojeg su Turci zauzeli 9 godina ranije, trajala je od 21. listopada… više »

SAVJETI

Čišće gorivo grije ocean

objavljeno prije 4 dana i 17 sati

Pravila Međunarodne pomorske organizacije (IMO) za borbu protiv onečišćenja mora prisilila su brodare da smanje sadržaj sumpora u gorivu s 3,5 posto na 0,5 posto, zahvaljujući… više »

Dogodilo se na današnji dan - 2. lipnja

objavljeno prije 5 dana i 1 sat

Istočnogermanski Vandali, barbari koji prvotne korijene vuku iz područja između Labe i Visle, 455. godine opljačkali su Rim. Prve sukobe s Vandalima rimljani su vodili oko 271., a 330. car… više »

EHHH...

Kasni financiranje za borbu protiv klimatskih promjena

objavljeno prije 5 dana i 9 sati

Godine 2009. razvijene zemlje obećale su da će od 2020. godišnje transferirati 100 milijardi dolara siromašnijim nacijama koje muče troškovi povezani sa sve većim… više »

EH, DA...

Usporen prijelaz na obnovljive izvore energije

objavljeno prije 5 dana i 12 sati

Do kraja prošle godine samo je 13 zemalja - uključujući Sjedinjene Države, Indiju i Kinu - provelo politike o obnovljivim izvorima energije koje pokrivaju zgrade, industriju, promet i… više »

Dogodilo se na današnji dan - 1. lipnja

objavljeno prije 6 dana i 1 sat

Jedan od najvećih vojskovođa svih vremena, mongolski vladar Džingis kan, 1215. godine osvojio je Peking, tada prijestolnicu sjevernokineske dinastije Jin. U vrijeme kada je Džingis kan napao… više »

EH, DA...

Primitivan je onaj koji ima psa na lancu

objavljeno prije 6 dana i 11 sati

Značenje riječi primitivan opisuje se kao kulturna i civilizacijska nedoraslost te manjak građanske kulture. Prijatelji životinja poručuju da držanje pasa na lancu znači upravo to. Smatraju… više »

skrolaj na vrh