« Ekosfera
objavljeno prije 15 dana i 3 sata
VEGESAJAM

Ovaj tjedan najveci dosad 13. VegeSajam

Po burger, falafel, gelato, kolač… na VegeSajam, uživajte u odličnoj hrani i društvu ;)

Dođite na VegeSajam
Dođite na VegeSajam (Arhiva)
Više o

VegeSajam

,

13. VegeSajam

S nikad većim brojem izlagača, 13. VegeSajam zazelenit će i zamirisati zagrebački Europski trg u subotu 8. lipnja 2024. od 9 do 21 sat. Brojni izlagači predstavit će svoje u potpunosti biljne prehrambene proizvode i jela te kozmetiku koja ne sadrži životinjske sastojke i nije testirana na životinjama. Veliki red bit će i ispred restoranskog dijela VegeSajma, gdje će restorani nuditi čak nekoliko vrsta biljnih burgera, falafel, pad thai, prženu rižu s povrćem, variva, osvježavajuće sokove za boostanje imuniteta i veganske kolače. Posjetitelji će moći saznati i razliku između sladoleda i gelata kroz u više od 10 okusa gelata koji će, kao i sve ostalo na VegeSajmu, biti potpuno biljnog podrijetla.

Uz prigodne promocije, popuste i degustacije, posjetitelji će se uvjeriti koliko je veganska hrana raznovrsna, fina i privlačna svima. Također, s edukativnih panoa i na štandovima udruga moći će saznati sve o tome kako odabir veganskih proizvoda i jela značajno utječe na smanjenje klimatskih promjena, potrošnje vode i drugih prirodnih resursa i zagađenja okoliša. Nedavno objavljen vodič „(R)evolucija mesa" također će biti dostupan na VegeSajmu.

Veganska hrana, kako navode organizatori Prijatelji životinja, nije samo etičan izbor, već i mnogo zdraviji izbor. Na VegeSajmu svi će imati priliku kušati i napuniti svoje platnene torbe raznovrsnim veganskim namirnicama koje su bogate vitaminima, mineralima i antioksidansima, a istodobno siromašne zasićenim mastima i kolesterolom. Brojna medicinska i nutricionistička istraživanja dokazala su da povećanje udjela biljnih namirnica u prehrani pojedinca povećava šanse za dulji život za čak 21 %!

„Veganska hrana može unaprijediti naše zdravlje i povećati vašu energiju. Ako ste skeptični, vrijeme je da otkrijete nevjerojatne mogućnosti koje veganska hrana nudi. Dođite i probajte jednako ukusne i sočne obroke poput onih na koje ste navikli. Cijeli spektar namirnica i jela koja će se nuditi na VegeSajmu mogu zadovoljiti i najzahtjevnije gurmane. Ohrabruje da vrlo malom promjenom izbora svatko od nas može napraviti veliki utjecaj na svoje zdravlje i ekologiju, ali i poštedjeti živote životinja", izjavila je Vlatka Balaš Cerjak, koordinatorica projekata u udruzi Prijatelji životinja. 

Organizacija VegeSajma na neprofitnoj je osnovi i s ciljem edukacije javnosti. Udruga Prijatelji životinja poziva sve koji žele i mogu pomoći da se jave za volontiranje i tako sudjeluju u stvaranju odlične atmosfere koja će privući, kao i svake godine dosad, tisuće posjetitelja kojima posjet VegeSajmu može promijeniti život nabolje, a cijelo događanje utjecat će na spas planeta i svih životinjskih vrsta na njemu.

Zanimljiva i ukusna je to uvertira ZeGeVege festivalu održivog življenja, koji započinje 6. rujna, također na zagrebačkom Europskom trgu. Oba događaja odvijat će se pod pokroviteljstvom Grada Zagreba.

Popis izlagača VegeSajma i razne druge zanimljivosti možete pratiti na www.prijatelji-zivotinja.hr, gdje se nalazi i prijavnica za volontiranje. 

03.06.2024. 12:00:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh