« Ekosfera
objavljeno prije 13 dana i 1 sat
GLASAJ!

Glasaj 9. lipnja za bolju zaštitu životinja

Uoči izbora 9. lipnja, Prijatelji životinja apeliraju na političare da se založe za zaštitu životinja

Budite dobri prema njima!
Budite dobri prema njima! (Prijatelji životinja)
Više o

mučenje životinja

,

životinje

,

glasanje

Uoči europskih parlamentarnih izbora 9. lipnja, udruga Prijatelji životinja, ujedno članica međunarodne organizacije Eurogroup for Animals, uputila je dopise svim kandidatima za Europski parlament i političkim strankama u Hrvatskoj pozivajući ih da potpišu „Obećanje za životinje", dostupno na web-stranici https://www.eurogroupforanimals.org/hr/glas-za-zivotinje.

Cilj ovog apela je potaknuti kandidate da se uključe u inicijative za poboljšanje položaja životinja u društvu, što je tema koja je izuzetno važna građanima Europske unije. Brojne ankete i kampanje ukazuju na to da Europljani žele bolju zaštitu životinja na farmama, kućnih životinja, životinja koje koriste za pokuse i divljih životinja. Tu potrebu potvrđuju i uspješne inicijative poput „Okončajmo doba kaveza", „Za Europu bez krzna" i „Spasite kozmetiku proizvedenu bez okrutnosti".

Potpisivanjem „Obećanja za životinje" kandidati za Europski parlament pokazuju da će tražiti od Europske komisije da učini više za životinje i da će se zalagati za: prekid patnje životinja tijekom prijevoza; zaštitu dobrobiti vodenih vrsta; proizvodnju hrane koja će biti bolja za nas, životinje i naš planet; uspostavu strožih propisa za uvoz proizvoda životinjskog podrijetla; razvoj znanosti i metoda kojima se ne iskorištavaju životinje; osiguranje boljih uvjeta za divlje životinja; zabranu uzgoja životinja radi proizvodnje krzna i stavljanja tih proizvoda na europsko tržište; bolju skrb o kućnim životinjama, kao i za imenovanje posebnog povjerenika za dobrobit životinja.

„Smatramo da bi se svi kandidati za Europski parlament trebali zauzimati za navedene ciljeve zato što poboljšanje dobrobiti životinja pridonosi stvaranju suosjećajnijeg društva koje promiče empatiju i poštovanje prema svim bićima. Osim toga, stroži propisi i nadzor nad zaštitom životinja štite sigurnost građana smanjujući incidenciju zlostavljanja i nasilja. U konačnici, promicanje održivijih praksi, poput niskougljične biljne prehrane, pridonosi zaštiti okoliša i smanjenju ekološkog otiska, u skladu s globalnim ciljevima održivog razvoja", navode Prijatelji životinja.

Pozivaju sve kandidate da izdvoje nekoliko minuta i pridruže se brojnim kolegama koji su već potpisali „Obećanje za životinje" te tako pokažu svoju predanost etičkim i održivim vrijednostima u našem društvu. Također, pozivaju sve da izađu na izbore jer glasovi europskih građana određuju buduće živote i dobrobit milijarda životinja.

Građani mogu pisati kandidatima za Europski parlament putem web-kampanje „Glas za životinje": https://www.eurogroupforanimals.org/hr/glas-za-zivotinje-gradani i putem AI platforme Activoice: https://shorturl.at/yUgKd i tražiti od njih da im obećaju da će se zalagati za životinje i njihovu dobrobit u svojem mandatu. 

Više informacija nalazi se na www.prijatelji-zivotinja.hr. 

05.06.2024. 14:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh