« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 14 dana i 3 sata
SAVJETI

Voće koje skida kile

Vrijeme da poradite na svojoj liniji definitivno, a nema boljeg načine nego da jedete voće

Krenite ;)
Krenite ;) (Arhiva)
Više o

hrana

,

voće

,

mršavljenje

Ove vrste voća trebalo bi jesti više puta tjedno, a bilo bi idealno kada biste u danu pojeli voćku ili dvije koje se nalaze na ovom popisu. U nastavku donosimo sedam vrsti voća koje će vam s vremenom pomoći da izgubite salo na trbuhu i poboljšate zdravlje.

Ananas - ananas sadrži bromelain, enzim koji pomaže u probavi te smanjuje nadutost i upale. Ovo tropsko voće također je bogato vitaminima i antioksidansima koji podržavaju zdravlje metabolizma i gubitak masnoće. Isto tako, visok sadržaj vode u ananasu pomaže da ostanete hidrirani i siti te kontrolira pretjeranu želju za prejedanjem.

Avokado - avokado je odlična namirnica za konzumaciju ako želite smanjiti salo na trbuhu. Ovo voće sadrži visok udio zdravih masnoća, osobito onih mononezasićenih. Te masti mogu pomoći u smanjenju abdominalne masnoće potičući osjećaj sitosti i smanjujući ukupni unos kalorija. Vlakna u avokadu pomažu probavi i sprječavaju nadutost, što s vremenom utječe na ravniji trbuh.

Banane - banane predstavljaju izvrstan izvor kalija koji pomaže u ravnoteži razine natrija u tijelu te smanjuje zadržavanje vode i nadutost. Također sadrže otporni škrob, vrstu ugljikohidrata koji potiče oksidaciju masti i smanjuje skladištenje masti. Konzumiranje ovog popularnog voća može pomoći da se osjećate sito i zadovoljno, smanjujući vjerojatnost prejedanja i smanjujući salo na trbuhu.

Bobičasto voće - bobičasto voće, poput jagoda, borovnica, malina i kupina, prepuno je antioksidansa, vitamina i vlakana, prenosi Health Shots. Njihov visok sadržaj vlakana pomaže u regulaciji probave i dulje održava osjećaj sitosti, smanjujući vjerojatnost prejedanja. Bobičasto voće također ima nizak glikemijski indeks, što znači da ne uzrokuje značajne skokove u razini šećera u krvi, pomaže u kontroli inzulina i smanjuje nakupljanje masti.

Jabuke - kako prenosi Health Shots, jabuke su bogate dijetalnim vlaknima, osobito pektinom, koji pomaže u osjećaju sitosti i smanjenju apetita. Osim toga, jabuke su niskokalorično voće, što ih čini izvrsnom namirnicom ako želite smršavjeti. Antioksidansi u jabukama, poput kvercetina i flavonoida, mogu smanjiti upalu i poboljšati zdravlje metabolizma, pridonoseći gubitku masnoće oko trbuha.

Kivi - kivi je hranjivo voće, bogato vlaknima, vitaminima i antioksidansima. Vlakna u kiviju poboljšavaju probavu i sprječavaju nadutost, dok ga niska kalorijska vrijednost čini savršenim dodatkom dijeti za mršavljenje. Također, sadrži i aktinidin, enzim koji pomaže u probavi, dodatno podržava zdravlje probavnog sustava i smanjuje salo na trbuhu.

Lubenica - lubenica je hidratantno voće s visokim udjelom vode i malo kalorija. Konzumiranje lubenice može pomoći da ostanete siti i zadovoljni. Studija objavljena u časopisu Nutrition otkrila je da lubenica također može pomoći u kontroli krvnog tlaka kod osoba s prekomjernom težinom zbog sadržaja aminokiselina, prenosi Health Shots.

 

04.06.2024. 10:44:24
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.06.2024. 18:58
    Krivi mi jenaj naj
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh