Putovanja
PUTOPIS

Djeca ulice u New Delhiju

objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci

Krishna stiže u Bombay ne bi li zaradio 500 rupija i otplatio bratov motocikl. Zaposli se u cirkusu ali uskoro ga napušta te u međuvremenu biva opljačkan. Kriminalac imenom Chillum… više »

PUTOPIS

Birobidžan - židovska autonomija u Sibiru

objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

Nađe li se putnik na Transsibirskoj ruti i iskrca se iz vlaka na točno 8351. kilometru istočno od Moskve iznenadit će se kad ga na željezničkoj stanici dočeka ogromna fontana sa židovkim… više »

BURJATIJA

Besmrtni lama - u srcu budističke Rusije

objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci

Unutar šarenog budističkog hrama, kao što to obično biva, sjedio je monah i izgovarao mantre. Prolaznike isto kao i svoje suvjernike nije primjećivao jer tri dana u dubokoj je… više »

PERCEPCIJA

Zbog čega nam se putovanje nazad uvijek čini kraćim?

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Većina ljudi koji se vraćaju kući s godišnjih odmora i praznika ima osjećaj im to putovanje prođe puno brže nego kad su išli prema moru, unatoč činjenici da su udaljenost i samo… više »

PUTNICI

Plava pikula napreduje prema sjeveru

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Petero mladih Zagrepčana okupljenih pod nazivom Plava pikula, koji su se 12. kolovoza zaputili ka sjeveru Norveške u potrazi za polarnom svjetlošću, dospjeli su do polovice… više »

G.O.

Gdje Europljani provode ljetne praznike?

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

Najomiljenija turistička destinacija Europljana je sama Europa. Čak polovica stanovnika starog kontinenta namjerava ili ima želju svoj odmor provesti u vlastitoj zemlji. Ove podatke je… više »

okrugli stol kralj artur camelot
POVIJEST

Srednjevjekovne tradicije na Jadranu

objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci

„Vrijeme leti, na tebi je da budeš navigator", poznati je citat koji je postao slogan dalmatinskih priobalnih mjesta. Lokalne galebove sve više nosi srednjovjekovni ritam… više »

AVANTURA

Gdje postoji želja, postoji i mogućnost

objavljeno prije 13 godina

Na ovu bi se, često korištenu motivacijsku frazu, vrlo lako mogao sažeti pothvat koji očekuje pet radoznalih mladih Zagrepčana koji će se ubrzo otisnuti na nesvakidašnju… više »

ZASLUŽENI GODIŠNJI

Putujte na godišnji udobno, jeftino i brzo

objavljeno prije 13 godina

Mnogi od nas uživaju u putovanjima, i to s razlogom. Godišnji odmor u pravo vrijeme na pravom mjestu može nam revitalizirati cijelu napornu godinu, kao i naš duh i tijelo.… više »

PLESNI ODMOR

5 putovanja na kojima možete naučiti plesati

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Spojite kulturu i aktivan odmor i posjetite zemlje u kojima možete naučiti plesati tango, flamenco, valcer ili trbušni ples. Osim što ćete na taj način bolje upoznati zemlju,… više »

SAVJETI

Kako savršeno fotografirati pejzaže

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Vaše fotografije s odmora mogu izgledati baš profesionalno. Portal B92 donosi nekoliko odličnih savjeta kako fotografirati prirodu kako vam ne bi, na primjer, na svakoj… više »

NEMA ŠTO NEMA

New York dobiva najveći zabavni park za svijetu - American Dream

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Amerikance ni poljuljana ekonomija ne može zaustaviti u megalomanskim projektima. Na ulazu u New York bi se tako uskoro trebao početi graditi najveći zabavni park na svijetu koji će nositi… više »

MUKE PO LETENJU

Muškarac tuži aviokompaniju jer mu se zaposlenik pomokrio u prtljagu

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Svim redovitim putnicima avionom sigurno se barem jednom dogodilo da im je aviokompanija zametnula prtljagu ili da je s njom nastao nekakav neočekivani problem. S druge strane, ovakvu… više »

PAPRENO SKUPO

Skriveni troškovi kod putovanja zrakoplovom

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Porast cijena nafte i postrojbi u zračnim lukama kao i želja za većom zaradom, potaknule su zrakoplovne kompanije na papreno naplaćivanje usluga koje su nekad bile uključene u cijenu karte.… više »

ZELENE OAZE

5 prekrasnih gradskih parkova

objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec

Svjetske metropole turistima nude fenomenalne muzeje, restorane, shopping ulice, klubove, kulturne i povijesne znamenitosti, ali i prekrasne parkove u kojima možete potražiti malo zelenila i… više »

skrolaj na vrh