« Putovanja
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
PLESNI ODMOR

5 putovanja na kojima možete naučiti plesati

Ako ste oduvijek željeli naučiti tango, trbušni ples ili flamenco, ove destinacije pravi su odabir za plesni odmor

Ples
Ples (MWN)
Više o

putovanje

,

tango

,

trbušni ples

,

plesanje

,

tečaj plesa

,

turistička putovanja

Spojite kulturu i aktivan odmor i posjetite zemlje u kojima možete naučiti plesati tango, flamenco, valcer ili trbušni ples. Osim što ćete na taj način bolje upoznati zemlju, lakše ćete pronaći prijatelje na putovanju, a kući ćete se vratiti bez sigurnosnog pojasa oko trbuha.

Trbušni ples u Istanbulu
Trbušni ples pleše se po cijelom Bliskom istoku, a razvio se iz plesa za plodnost. Ako istovremeno želite upoznati orijentalnu kulturu, savršena destinacija upravo je Turska. Tečajevi se nude u klubu Oriental Istanbul po cijeni od 287 eura za deset sati - u cijenu je uključen i kostim za trbušni ples.

Flamenco u Sevilli
Žene u ciganskim haljinama i muškarci u uskim odijelima plešu uz zvuk gitare i melodičnu pjesmu. Flamenco je toliko poseban da se nalazi na UNESCO-ovom popisu španjolske kulture, a najbolje ćete ga naučiti upravo u gradu iz kojeg potječe - Sevilli. U školama vas uz satove plesa za oko 259 eura očekuje i autentična flamenco večer te upoznavanje zanimljivih početnika i profesionalaca.

Valcer u Beču
Romantičan i elegantan ples sastavni je dio bečke kulture. Vjerojatno nećete dobiti pozivnicu da zaplešete s uzvanicima glasovitog Bečkog bala, ali ćete svakako pronaći niz škola koje nude tečajeve za posjetitelje. U školu Elamayer možete doći i bez partnera.

Tango u Buenos Airesu
Tango je dramatičan, a istovremeno senzualan ples koji nam dolazi upravo iz glavnog grada Argentine. Započnite s večerom uz tango profesionalce ili posjetite jedan od brojnih lokala u kojima se mogu pogledati nastupi tango plesača (npr. Centro Cultural Torcuato Tasso Defensa u kojem se pleše uz live orkestar). U Buenos Airesu ima i niz ponuda za dvotjedne tečajeve.

Disneyjev ples na Floridi
Ako su vam klinci ludi za plesom, destinacija koja će ih sasvim sigurno oduševiti je "Dance World" koja se nalazi uz Disney World na Floridi. Dok razgledavate Istočnu obalu SAD-a, djecu pošaljite na jednotjedni tečaj koji završava velikom plesnom paradom s Mickey i Mini.


Piše: Emma E Forrest, Metro World News
28.06.2011. 22:50:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh