« Putovanja
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
AVANTURA

Gdje postoji želja, postoji i mogućnost

Petorica mladih Zagrepčana kreće kamperom do Nordkappa kako bi vidjeli polarnu svjetlost

Ovo je cilj ekspedicije, Nordkapp
Ovo je cilj ekspedicije, Nordkapp (Wikipedia)
Više o

putovanje

,

Nordkapp

,

Plava pikula

Na ovu bi se, često korištenu motivacijsku frazu, vrlo lako mogao sažeti pothvat koji očekuje pet radoznalih mladih Zagrepčana koji će se ubrzo otisnuti na nesvakidašnju avanturu. 
Uz malo mašte i puno volje došli su do zanimljive ideje pa će njihovo putovanje predstavljati svojevrsni izazov za njih, ali i dobro plodno tlo za neke buduće putnike koji se osjete privučeni dalekim sjeverom.

Naime, oni ove godine ljetne vrućine mijenjaju za hladni sjever, a na put od Zagreba do Nordkappa u Norveškoj i natrag, dug više od tri tjedna i 10.000 kilometara, kreću - ni više ni manje nego - kamperom, u želji da dožive jednu od najljepših prirodnih pojava, polarnu svjetlost.

Putem prema sjeveru koji započinju 12. kolovoza proći će kroz Sloveniju, Austriju, Njemačku, Dansku i Švedsku. Pažljivo isplanirana ruta po Norveškoj vodit će ih na upoznavanje te skandinavske zemlje i njenih prirodnih i povijesnih atrakcija.

Posjetit će stara vikinška naselja, najveće fjordove i glečere u kontinentalnoj Europi, najsjeverniju točku na kontinentu te jedno od rijetkih mjesta na svijetu gdje se spajaju tri vremenske zone, na granici Norveške, Rusije i Finske. Vozit će se nekima od najljepših cestovnih ruta na svijetu, a u Zagreb se, kroz Finsku, Estoniju, Latviju, Litvu, Poljsku, Slovačku i Mađarsku, vraćaju 5. rujna. U tim cestovnim avanturama važan suputnik bit će im i aplikacija za cestovnu navigaciju zagrebačke tvrtke Mireo, "Don't Panic".

Cijelo putovanje moći ćete pratiti na webu www.plavapikula.com, Facebooku (www.facebook.com/plavapikula) te na Twitteru (@plavapikula).

01.08.2011. 12:07:01
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh