Lifestyle GASTRO
ja bih...

Prije jela odaberite s kim ćete ga jesti

objavljeno prije 15 godina

Svaki put kada pregledavate jelovnik zasigurno poželite probati jelo koje nikada prije niste okusili, čisto radi promjene. No, tad ljudi oko vas počnu iskazivati svoj odabir hrane i… više »

bubbles, bubbles

Zašto je šampanjac tako poseban?

objavljeno prije 15 godina

Ključ je u mjehurićima! Tim europskih istraživača zaključio je da mjehurići šampanjca čine više od samog puckanja na nosu - oni stvaraju maglicu koja naglašava aromu… više »

ludi ameri

Novo hit piće su kokteli od mesa i sira

objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec

Za koktel Baconcello barmena Adama Segera potrebno je skuhati slaninu, očistiti je od masti i narezati na komadiće. Slaninu potom treba zaliti votkom i pustiti je da se natapa 72 sata. Seger… više »

najslađi užitak

Švicarci smišljaju idealnu čokoladu - ne deblja i ne topi se

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Švicarski znanstvenici istražuju kako napraviti čokoladu koja sadrži manje kalorija i ne topi se do temperature od 55 stupnjeva Celzijevih. Iz kompanije Barry Callebaut, poznatog… više »

Skupo i fino

Odabrana najbolja vina na svijetu

objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca

Međunarodno priznati poznavaoci vina, Pekka Nuikki, Essi Avellan, Juha Lihtonen, Jan-Erik Paulson i Ralf Frenzel, proveli su opsežnu degustaciju najkvalitetnijih vina te sastavili prvu rang… više »

DOBRA STARA PIZZA

Margarita slavi 120. rođendan

objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca

Porema predaji, talijanska kraljica Margarita Savojska 1889. godine zamolila je najpoznatijeg napuljskog pizza majstora Raffaelea Esposita Brandija, da nahrani gladni narod. Kuhar je za tu… više »

GRRRRIC

Najbolji okus čipsa je - engleski doručak

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Čips nazvan "engleski doručak", s okusom slanine, kobasice i kečapa, pobjednik je ankete u kojoj je sudjelovalo više od milijun Britanaca i Iraca, koji su najlošijim ocijenili… više »

goli kuhar

Jamieva kuhinja za djecu

objavljeno prije 15 godina i 5 mjeseci

Jamie Oliver živi u kući punoj žena. Njegova supruga - prelijepa Jools - davno je izjavila da nema blage veze kako se kuha jaje i da nema namjeru to naučiti kad je njen suprug tako dobar u… više »

9. 4. 2009.

Knjiga dana - Kolači: Recepti za pripremanje jedinstvenih i ukusnih kolača

objavljeno prije 15 godina i 6 mjeseci

Ideja o kolaču povezana je s pričom koja vuče korijenje iz davnih vremena. U mitologiji su se bogovi hranili nektarom i ambrozijom na bazi voća i meda. Međutim, manje je poznato da su mnogi… više »

dobar tek

Sreća zvana sladoled

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Prema starim zapisima, sladoled potječe iz Kine gdje se pripremao kao ledeni napitak od voćnih sokova i snijega, a tek se poslije u njegovoj pripremi počelo koristiti i mlijeko. U srednjem… više »

Biser mora 2009

Torta Makarana i ostali specijaliteti

objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci

Podjelom nagrada i priznanja završena je večeras u Makarskoj gastronomska manifestacija "Biser mora 2009" što ju je pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Stipe… više »

Recept za Valentinovo

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Izrežite polovicu svježeg korjena đumbira (veličine palca) na tanke ploške. Pomiješajte ih sa šest žlica rižinog octa, jednom na tanko narezanom ljutom papričicom s koje… više »

znanstvenici otkrili

Pečeni krumpir miriši na karamele, luk i dasku za glačanje

objavljeno prije 15 godina i 8 mjeseci

Neodoljiv miris pečenog krumpira mješavina je vonja karamele, luka i daske za glačanje, zaključila je ekipa britanskih znanstvenika u istraživanju po narudžbi Vijeća za krumpir,… više »

Talijani žele zaštititi 'prosecco'

objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Vinari iz sjeverne Italije najavili su da će u Bruxellesu pokrenuti kampanju kako bi zaštitili identitet "prosecca". Konzorcij 150 vinara iz pokrajine… više »

Skupocjeni bijeli tartuf

objavljeno prije 15 godina i 10 mjeseci

Unatoč gospodarskoj krizi talijanski bijeli tartuf težak nešto preko 1 kg prodan je na međunarodnoj dražbi za 200.000 dolara. Cijenjena gljiva otišla je drugu godinu zaredom… više »

skrolaj na vrh